Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tar vi poäng är det fantastiskt; Pogba tillbaka efter landskamperna; United bötfällda

I uppbyggnaden inför Manchester Uniteds bortamatch mot Middlesbrough fortsätter José Mourinho kritisera Uniteds spelschema. Den här gången med en asterisk. Uniteds manager passar också på att svinga mot Middlesbroughs spelare.

Paul Pogba kommer – om inget sensationellt sker – inte att spela imorgon. Han förväntas dock vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Mourinho: Tar vi poäng är det fantastiskt

Det är svårare. Givetvis är det svårare. Vi har spelat elva matcher de senaste sex veckorna. Det kommer att bli värre. Och de kommer att bli enklare för de andra fem lagen,” säger José Mourinho inför matchen mot Middlesbrough.

Mourinho menar att Europaspelet borde vara i fokus när spelschemat planeras. Han tror även att spelschemat är en avgörande faktor när de kommer till de engelska lagens dåliga prestationer i Europa.

Jag tror inte att de bryr sig ett S [Mourinho gör ett S med sitt finger]. Ett S. De bryr sig inte ett S. Om de engelska lagen i Europa. De bryr sig helt enkelt inte. I alla länder försöker de ge lite stöd till lagen som spelar i Europa.

Vi har match söndag klockan tolv [engelsk tid]. Varför? Varför oss? Det blir ännu svårare för oss. Men vi går till bristningsgränsen. Som Marcos Rojo gjorde [i torsdags].

Managern säger att Phil Jones spelade på vänsterkanten i torsdags för att han, till skillnad från Rojo, kunde springa.

Låt oss se om vi kan ta poäng på söndag. För om vi tar poäng på söndag kommer det vara ett fantastiskt resultat för oss.

Bidrog spelschemat till Pogbas skada? ”Jag tror det. Mina lag har väldigt bra skadestatistik. Framför allt på muskelnivån är det svårt för mina spelare att bli skadade. Och givetvis var det ackumulation av utmattning. Det är uppenbart. En hamstring.

Han kände det redan i första halvlek. Och i andra halvlek kände han att han att han inte kunde fortsätta. Även ett fysiskt monster som honom kände det. Men givetvis var han en spelare som aldrig fick vila, för han spelade varje match. Och även mot Blackburn var han på bänken och behövde komma in sista halvtimmen. Så han spelar varje match. Så det är normalt. Paul betalar priset.

Oturligt att Mourinho inte känner någon som kunde ha bytt ut Pogba i halvtid i torsdags. Oturligt att Mourinho inte känner någon som kan ge Pogba vila någon gång då och då.

Sedan fortsätter Mourinho snacka om spelschemat.

Om Aitor Karanka:Jag tycker att han förtjänade att få sparken. För det första året då han kom var laget på väg till League One och han räddade laget. Andra året tog han laget till Wembley och playoffinalen. Det tredje året direkt uppflyttning. Jag tycker att det fjärde året förtjänar han att få sparken.

Mourinho och Karanka är vänner.

Har spelarna för mycket makt?I det här fallet vet jag namnen.” Med andra ord: Mourinho menar att han vet vilka spelare som har fått Karanka sparkad.

Castles: Pogba tillbaka mot West Brom

Enligt Duncan Castles förväntas Paul Pogba vara tillbaka i spel direkt efter landslagsuppehållet, då United har hemmamatch mot West Brom. Det ska inte röra sig om någon muskelbristning utan endast en lättare skada.

Pogba själv lovar att fokusera 100 procent på sin återhämtning.

United samarbetar med Find A Better Way

Manchester United har inlett ett samarbete med Find A Better Way. Detta meddelas på Uniteds hemsida.

Find A Better Way grundades av Sir Bobby Charlton 2011 och är en välgörenhetsorganisation som jobbar med att upptäcka landminor.

United bötfällda

FA har meddelat att Manchester United får 20 000 pund i böter för att klubben inte kunde kontrollera sina spelare i måndagens match mot Chelsea. Det var i samband med Ander Herrera som ett antal Unitedspelare omringade domaren.

United accepterade FA:s anklagan och får därmed standardstraffet för förseelsen.

Om jag minns rätt meddelades det inför säsongen att FA skulle ta tag i just situationer där domare omringas. En misstänker dock att 20 000 pund i böter inte är överdrivet avskräckande för en klubb som United.

Chong kan vara tillbaka i början på nästa säsong

Uniteds juniorspelare Tahith Chong är ute med en allvarlig knäskada. Han kan dock vara tillbaka i spel när nästa säsong drar igång.

O’Connor till U17-EM

Lagkapten Lee O’Connor ledde Irlands U17 till en 1-0-seger mot Slovakien i kvalet till U17-EM. Därmed är Irland klara för U17-EM, trots att det återstår en match i kvalet.

Slovakien är utan Manchester Uniteds målvakt Alex Fojticek på grund av skada.

Nishan Burkart spelade 71 minuter (matcherna är 80 minuter långa) Schweiz inledde sitt EM-kval med en förlust mot Serbien. Schweiz ledde med 1-0 när Burkart blev utbytt.

U17-EM spelas i Kroatien med start den 3 maj.

Rykten: Mbappé, Bakayoko och Touré

Monacos Kylian Mbappé är namnet på mångas läppar just nu. När Monaco i veckan slog Manchester city i Champions League var Uniteds chefsscout Marcel Bout på plats. Mbappé ska vara en av spelarna på Uniteds radar.

Även Tiemoué Bakayoko – som gjorde det avgörande målet – ska vara en spelare som United har funderingar på att värva. Bakayoko har kopplats samman med United vid flera tillfällen.

Efter Monacos seger skrev ESPN:s Mark Ogden att United har stärkt sitt intresse för de båda spelarna.

Samtidigt fick Sky Sports besök av Yaya Tourés agent. Och då Touré inte tycks få något nytt kontrakt av Manchester city passar agenten på att slänga in Manchester Uniteds namn i mixen.

Ska vi kalla det S?

ESPN: Manchesterderbyt på en torsdag

Enligt ESPN ska Manchester United och Manchester city vara överens om att det uppskjutna Manchesterderbyt ska spelas torsdagen den 27 april.

En misstänker att José Mourinho inte lär bli överlycklig om det stämmer. Allra helst som United ska spela mot Swansea söndagen den 30 april med avspark 13.00 (svensk tid).