Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En stor seger men jag föredrar Europa League; Ferguson leder Carrick; derbyt bekräftat

Så har vi inlett säsongens sista landslagsuppehåll. Manchester United lämnar oss med en viktig seger mot Middlesbrough.

Efter omständigheterna får det sägas ha varit en bra seger igår. Det enda som egentligen kan kritiseras är Uniteds agerande den sista halvtimmen, då Middlesbrough tilläts spela som de ville.

Mourinho: En stor seger men jag föredrar Europa League

Ja, [det känns som en] stor seger,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens seger.

En stor seger för det håller oss vid liv i kampen om topp fyra. Om vi inte hade vunnit hade vi förlorat chansen i relation till Arsenals förlust och matchen mellan Manchester city och Liverpool. Så det var väldigt viktigt för att hålla oss vid liv.

Föredrar jag att sluta fyra eller vinna Europa League? Jag föredrar att vinna Europa League. För Europa League ger oss detsamma, det ger oss Champions League-fotboll, det ger oss en titel, det ger oss prestige, det ger oss en europeisk supercup.

Så jag skulle föredra det. Men vi kanske inte vinner Europa League. Så vi måste kämpa så länge vi kan för att sluta fyra.

Ja, men det är väl ganska uppenbart?

Om insatsen:Spelarna gav ett bra svar vad gäller attityd och vilja från alla pojkarna. Så det är en massiv seger för oss.

Om taktiken:Vi bytte många spelare, vi var tvingade att göra det. Vi försökte skydda andra med sättet vi spelade. Till exempel spelade Valencia i en position där jag försöker skydda honom lite. Istället för 100 meter upp och ner sprang han 50 meter upp och ner. Jag försökte skydda mittbackarna i slutet på matchen med en [mittback] till. Jag var tvungen att skydda Mata. Jag var tvungen att spela Carrick och Fellaini i 90 minuter.

Mourinho var nöjd med Uniteds första halvlek men medger att United hade problem i slutet på matchen. “De sista 15 minuterna var tuffa för oss.

Uniteds manager säger också att United valde att låta motståndaren ha mer boll med tanke på att Pogba, Zlatan och Mkhitaryan saknades, spelare som annars vill ha bollen hela tiden.

Om Rashford:Marcus är en helt annan spelare än Zlatan och vi måste försöka anpassa oss till hans kvaliteter. Marcus har problem att göra mål, det är väldigt svårt för honom att göra mål. Men hans rörelse är av högsta klass, hans dynamik är suverän. Så intelligent, så skärpt, första tillslaget använder han rätt. För mig spelade han fenomenalt. Målen kommer att komma.

Om Lingards skada:Jag tror mer trött än skadad. Det var kanske något i hans fot. Men inget stort, tror jag.

Om landslagsspel:Jag skulle säga [att Lingard är tillgänglig för England]. Jag hoppas det. Jag vill att spelarna ska vara med i landslagen.

Om bråket i tunneln: Här avslutas presskonferensen men en journalist frågar om bråket i tunneln efter matchen. Mourinho sitter kvar, lyssnar på frågan, häller upp ett glas. Sedan frågar han presschefen om presskonferensen är över. Han dricker ett glas vatten och sedan lämnar han. Superbt!

Video: Lingard och Fellaini

Målskyttarna Jesse Lingard och Marouane Fellaini blev intervjuade efter matchen. Textversion i matchdagsbloggen.

Expressen: Zlatan stannar i United

Igår gick Expressen ut med att Zlatan Ibrahimovic kommer att stanna i Manchester United minst en säsong till.

Jag har inga nyheter. De kommande två dagarna vill jag inte ha några nyheter,” kommenterade Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

Joel Pereira tillgänglig igen

På Twitter meddelar Joel Castro Pereira att han nu är tillbaka efter sin skada.

Forlan försvarar Pogba

Diego Forlan har skrivit ett försvarstal för Paul Pogba.

United till USA i sommar

Manchester United har idag meddelat att årets försäsongsturné går till USA. United kommer att spela fem matcher i fem städer.

Detaljer för motståndare och datum förväntas inom kort. När det är klart återkommer vi givetvis med mer information.

Grattis Marcos!

Idag fyller Marcos Rojo år. Grattis!

Rojo, Rojo, Rojo,
The Mats Hummels deal was a no go,
Spent a couple of quid,
On an Argentinian kid,
He’s now United’s defensive maestro.

Den här dagen 2016…

…avgjorde Marcus Rashford ett Manchesterderby.

Rashford har skrivit om sin resa över på Players’ Tribune.

Rekommenderad läsning! The Number 9 [Marcus Rashford/Players’ Tribune]

Den här dagen 1996…

…sköt Eric Cantona segermålet när United vann med 1-0 mot Arsenal.

Ferguson leder Carrick

Det har nu bekräftats att Sir Alex Ferguson kommer att vara manager för Michael Carricks lag i Carricks testimonial den 4 juni.

Hans karaktär har alltid varit enastående,” säger Ferguson. “Jag är jätteglad att han får en testimonial. Det berättar för dig att Manchester United antagligen är den enda klubben i England som kan göra det. Spelare tenderar att stanna länge här.

Harry Redknapp kommer att leda motståndarlaget.

Tabellen på hemsidan

En nyhet på Muss.se är att ni numer kan se Premier League-tabellen på sidan. På startsidan finns United och fem andra lag medan den fullständiga tabellen hittas på sidan med Uniteds spelschema.

Manchesterderby den 27 april

Det är nu bekräftat att säsongens sista Manchesterderby kommer att spelas torsdagen den 27 april, med avspark 21.00. Matchen skulle ha spelats i slutet på februari men blev uppskjuten då United gick till final i ligacupen.

Spelschemat i sin helhet »
Res med oss till Manchester!