Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Säsongens sista landslagsuppehåll

Embed from Getty Images

Säsongens sista landslagsuppehåll är här. Som vanligt väntar ett par veckor där vi i första hand hoppas att de röda hjältarna ska undvika skador. För Paul Pogba kommer uppehållet dock lägligt medan vissa spelare – med Zlatan Ibrahimovic i spetsen – får välbehövlig vila.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Den här gången räknar vi till totalt 25 spelare som skickas på uppdrag (eller i enstaka fall nyligen har varit på uppdrag).

A-landslag

De olika a-landslagen har kallat 15 Unitedspelare, varav en tredjedel ska representera England. I de allra flesta fallen står det VM-kval på programmet.

Argentina (Rojo, Romero)

Marcos Rojo är för tillfället Manchester Uniteds kanske bästa mittback. Toppformen har noterats hemma i Argentina och Rojo är tillbaka i landslaget, efter att ha varit petad senast.

Embed from Getty Images

Rojo får givetvis sällskap av Sergio Romero över Atlanten.

För Argentina väntar VM-kval mot Chile (hemma) och Bolivia (borta). Argentina har hittills gjort ett svagt VM-kval men vid seger mot Chile tar de sig upp på en VM-plats.

Som vanligt är det Sydamerikanerna som avslutar landslagsspelet. Det är för mig obegripligt. De inleder på torsdagen (natt mot fredag) och då är det inga problem att lägga den andra matchen på måndagen. Istället återkommer de sydamerikanska spelarna sent på onsdagen med jetlag, vilket försvårar för deras medverkan i klubbfotbollen på helgen.

Armenien (Mkhitaryan)

Landslagskapten Henrikh Mkhitaryan ska leda Armenien i VM-kvalet mot Kazakstan. En seger för Armenien skulle faktiskt ge dem ett visst hopp om en VM-plats.

Belgien (Fellaini)

Marouane Fellaini är givetvis med i Belgiens landslagstrupp. För Belgien väntar en VM-kvalmatch hemma mot Grekland och sedan träningsspel mot Ryssland.

En seger mot Grekland innebär att Belgien i all väsentlighet säkrar en VM-plats, då de i så fall skulle ha fem poäng ner till grupptvåan efter halva kvalet.

Efter fyra matcher har Belgien tolv poäng och 21-1 i målskillnad. Deras jämnaste match hittills var 3-0-segern borta mot Cypern.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia tar givetvis plats i Ecuadors VM-trupp. De har gjort ett relativt bra kval hittills och är för närvarande tre i den sydamerikansk gruppen, en poäng före Argentina. Ecuador inleder med bortamatch mot Paraguay, en match som helt klart är möjlig att vinna.

Därefter väntar en nyckelmatch hemma mot Colombia, som för närvarande är två poäng bakom Ecuador. Två raka segrar skulle ge Ecuador åtminstone ett halvt ben i VM medan två förluster sannolikt innebär ett ras i tabellen.

Problematiken som beskrivs under Argentina gäller förstås även för Ecuador.

Elfenbenskusten (Bailly)

Efter fiaskot i afrikanska mästerskapen ska Elfenbenskusten nu träningsspela mot Ryssland och Senegal. Eric Bailly är förstås med i truppen. En fördel är att matchen mot Senegal spelas i Paris, så Bailly behöver inte resa överdrivet långt när han ska hem.

England (Jones, Lingard, Rashford, Shaw, Smalling)

Wayne Rooney är petad eller skadad eller båda delarna. Det hela är en aning oklart. Men landslagskaptenen tycks ha gjort en del engelsmän irriterade då han valde att inte komma till en samling som han inte var tvingad att närvara på.

Trots Rooneys frånvaro får fem Unitedspelare plats i den engelska truppen. Det rör sig om Phil Jones, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Luke Shaw och Chris Smalling.

Här måste vi förstås notera att Shaw får plats i truppen trots nästan ingen speltid i United. Aningen märkligt då Rooney petas med bristande speltid som en delförklaring.

Lingard haltade när han klev av mot Middlesbrough men rapporterade med övriga landslagsmän på St George’s Park igår och kunde till synes (bilden längst upp) träna obehindrat.

England ska spela en träningsmatch mot Tyskland och sedan VM-kval mot Litauen. Känner vi engelsmännen rätt ser de nog träningsmatchen mot Tyskland som den större matchen.

Grundtipset får ändå vara att det blir relativt sparsamt med speltid för Unitedspelarna.

Uppdatering: I nyheter som inte alls förvånar nås vi av beskedet att Jones har lämnat landslaget på grund av skada.

Italien (Darmian)

Matteo Darmian är med i Italiens trupp. VM-kval mot Albanien och en träningsmatch mot Holland väntar.

Nederländerna (Blind)

Daley Blind missade Uniteds match mot Middlesbrough på grund av skada. Vi har emellertid inte sett några rapporter om att han har lämnat återbud till landslaget. Därmed förutsätter vi att han är tillgänglig.

Holland har bortamatch mot Bulgarien i VM-kvalet. Därefter väntar en träningsmatch mot Italien.

Spanien (De Gea, Herrera)

David de Gea och Ander Herrera är med men Juan Mata är återigen petad i den spanska truppen.

Spanien spelar VM-kval hemma mot Israel. Där är det bara acceptabelt med seger. Men Israel störde Italien, även om det blev förlust, så spanjorerna måste vara skärpta.

Därefter väntar en träningsmatch mot ett Frankrike utan Manchester United-spelare (även om det kan tänkas att någon av spelarna i den franska truppen flyttar till United efter den här säsongen).

Ungdomslandslag

Det är bara tio Unitedspelare som är på uppdrag (eller har varit) med de olika ungdomslandslagen. Mest notabelt är att Timothy Fosu-Mensah är med i Hollands U21-landslag. Listan kunde ha varit betydligt längre men många spelare är ute med olika skador.

Belgien U18 (Boonen)

Indy Boonen var med i Belgiens U18 då de spelade en träningsturnering i februari. Han spelade hela matchen när det blev förlust mot Spanien. Därefter fick Boonen nöja sig med att värma bänk.

Nu har U18-landslaget ingen samling och Boonen platsar inte i U19.

England U20 (Henderson, Tuanzebe)

Englands U20-landslag åker till Frankrike för en träningsturnering. Den fungerar som uppladdning inför U20-VM, som inleds den 20 maj.

Målvakten Dean Henderson och mittbacken Axel Tuanzebe representerar United. Båda lär räkna med en plats i VM-truppen och båda lär ha förhoppningar om en plats i startelvan.

Cameron Borthwick-Jackson har också åldern inne men nu är det ett tag sedan han var med, så hans VM-chans får bedömas som minimal.

England U18 (Tanner)

George Tanner reser med Englands U18 till Qatar för träningsmatcher.

England U17 (Gomes)

Angel Gomes är skadad och har därför lämnat återbud till U17-landslagets EM-kval. Gomes är annars lagkapten och han var med i två träningsmatcher i februari.

England bör ta sig till EM även utan Gomes. Turneringen spelas i Kroatien i maj. Utan att ha någon stor kolla på U17-fotbollen utläser jag av de engelska resultaten att de lär tillhöra favoriterna i EM.

Irland U21 (O’Hara)

Irlands U21 inleder EM-kvalet med en hemmamatch mot Kosovo. Uniteds Kieran O’Hara är en av målvakterna i truppen.

Irland U17 (O’Connor)

Lee O’Connor är lagkapten för Irlands U17. De avslutade sitt EM-kval med en 2-0-seger mot Cypern igår. O’Connor spelade första halvleken men segern var av akademisk betydelse. Efter vinster mot Färöarna och Slovakien – givetvis med O’Connor i startelvan – hade Irland redan säkrat en EM-plats.

Nederländerna U21 (Fosu-Mensah)

Timothy Fosu-Mensah var given i truppen när det nya holländska U21-landslaget samlas för första gången. Det vankas träningsmatcher mot Finland och Österrike.

Embed from Getty Images

Portugal U21 (J Pereira)

Joel Castro Pereira är precis tillbaka från skada. Trots att han inte har spelat någon fotboll sedan i slutet på januari fick han plats i Portugals U21-trupp. Träningsmatcher mot Norge och Tyskland väntar.

Schweiz U17 (Burkart)

Schweiz U17 avslutar EM-kvalet imorgon, då de möter värdnationen Skottland. Förutsättningarna är tämligen enkla för Nishan Burkarts lag: seger ger EM-spel, annars är de ute (i teorin kan de även nå EM vid oavgjort men då ska de ha tur).

Burkart startade mot Serbien. Så länge han var på planen gick Schweiz mot en seger. Men i slutet blev Burkart utbytt och då vände Serbien 0-1 till seger 2-1.

Trots att Schweiz uppenbarligen är värdelösa utan Burkart fick han inleda på bänken mot Montenegro. Föga överraskande ledde Montenegro i halvtid. Burkart kastades in tidigt i andra. Det skulle visa sig vara tillräckligt, då Schweiz vände till seger med tre (3) mål på tilläggstid.

Skottland U19 (Hamilton)

Ethan Hamilton är med i den skotska U19-trupp som ska spela EM-kval i Tjeckien. Förutom värdnationen Tjeckien väntar matcher mot Österrike och Ungern.

Gruppvinnaren går till EM, övriga lag är utslagna. I U17-EM är det 16 lag, i U19-EM bara åtta.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som har varit med i ungdomslag men av någon anledning inte är det den här gången.

DJ Buffonge togs ut till Antigua och Barbudas U20 i februari 2017 men stoppades av United. Har inga andra landslagsmeriter.

Ilias Moutha-Sebtaoui har varit med i Belgiens U19 men är ute med en skada.

Andreas Pereira har blivit för gammal för U20 och Brasilien tycks inte ha något verksamt U21-landslag just nu.

James Wilson är långtidsskadad. Har meriter från Englands U21-landslag.

Borthwick-Jackson har varit med i Englands U20 men är inte uttagen den här gången.

Ro-Shaun Williams har meriter från Englands U19 men är ute med en skada.

Joshua Bohui har meriter från Englands U17-landslag men har ännu inte fått chansen i U18-landslaget.

Tahith Chong har varit med i Nederländernas U19 men är ute med en knäskada.

Alex Fojticek har varit med i Slovakiens U17 men är ute med en skada. Utan Fojticek misslyckades Slovakien med att kvalificera sig för EM.

Matthew Olosunde har meriter från USA:s U20-landslag.

Regan Poole har meriter från Wales U21-landslag. De har ingen samling den här gången.

Dylan Levitt har meriter från Wales U17-landslag. De har ingen samling den här gången.

Övriga spelare

Inte uttagna: Mata, Rooney, Martial, Carrick, Young, Johnstone, Januzaj

Skadade: Pogba, Varela

Slutat: Ibrahimovic

Ingen plats i den franska truppen för Anthony Martial. Paul Pogba fick förstås plats i truppen men han tvingades lämna återbud på grund av skada.

På det franska fotbollsförbundets hemsida läser vi att Pogbas skada ska läka på ett par veckor. Därmed får det anses vara troligt att han är tillgänglig för spel mot West Brom.

Genomgången inkluderar de a-lagsspelare som inte deltar i landslagsspel den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 10-14 februari: England U17 (träningsturnering, spelades i Portugal) [Gomes]
 • 15-20 mars: Irland U17 (EM-kval, spelades på Cypern) [O’Connor]
 • 17-19 mars: Schweiz U17 (EM-kval, spelades i Skottland) [Burkart]
 • 7-10 februari: Belgien U18 (träningsturnering, spelades på Kanarieöarna) [Boonen]
 • 9-11 februari: Irland U17 (träningsmatcher, spelades i Spanien) [O’Connor]

Onsdag 22 mars:

 • 11.00: Skottland U19 – Österrike U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Hamilton]
 • 17.00: Schweiz U17 – Skottland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Burkart]
 • 20.45: Tyskland – England (träningsmatch) [Jones, Lingard, Rashford, Shaw, Smalling]
 • Qatar U18 – England U18 (träningsmatch) [Tanner]

Torsdag 23 mars:

 • England U20 – Portugal U20 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Henderson, Tuanzebe]

Fredag 24 mars:

 • 00.00: Paraguay – Ecuador (VM-kval) [Valencia]
 • 00.30: Argentina – Chile (VM-kval) [Rojo, Romero]
 • 16.00: Nederländerna U21 – Finland U21 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fosu-Mensah]
 • 17.00: Ryssland – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Bailly]
 • 17.00: Skottland U19 – Tjeckien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Hamilton]
 • 19.15: Portugal U21 – Norge U21 (träningsmatch) [J Pereira]
 • 20.45: Italien – Albanien (VM-kval) [Darmian]
 • 20.45: Spanien – Israel (VM-kval) [De Gea, Herrera]
 • Qatar U18 – England U18 (träningsmatch) [Tanner]

Lördag 25 mars:

 • 14.00: Irland U21 – Kosovo (EM-kval) [O’Hara]
 • 20.45: Belgien – Grekland (VM-kval) [Fellaini]
 • 20.45: Bulgarien – Nederländerna (VM-kval) [Blind]
 • England U20 – Frankrike U20 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Henderson, Tuanzebe]

Söndag 26 mars:

 • 18.00: England – Litauen (VM-kval) [Jones, Lingard, Rashford, Shaw, Smalling]
 • 18.00: Armenien – Kazakstan (VM-kval) [Mkhitaryan]

Måndag 27 mars:

 • 16.00: Nederländerna U21 – Österrike U21 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Fosu-Mensah]
 • 19.00: Skottland U19 – Ungern U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Hamilton]
 • 20.00: Elfenbenskusten – Senegal (träningsmatch, spelas i Paris) [Bailly]
 • Saudiarabien U18 – England U18 (träningsmatch, spelas i Qatar) [Tanner]

Tisdag 28 mars:

 • 18.00: Ryssland – Belgien (träningsmatch) [Fellaini]
 • 18.00: Tyskland U21 – Portugal U21 (träningsmatch) [J Pereira]
 • 20.45: Nederländerna – Italien (träningsmatch) [Blind mot Darmian]
 • 21.00: Frankrike – Spanien (träningsmatch) [De Gea, Herrera]
 • 22.00: Bolivia – Argentina (VM-kval) [Rojo, Romero]
 • 23.00: Ecuador – Colombia (VM-kval) [Valencia]
 • England U20 – Senegal U20 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Henderson, Tuanzebe]

Uppdatering: Joel Pereira (Portugals U21) adderad till sammanställningen.

Res med oss till Manchester!