Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Schweinsteiger uppges klar för Chicago Fire

Embed from Getty Images

Tidigt på tisdagsmorgonen kommer starka uppgifter på att Bastian Schweinsteiger lämnar Manchester United för att gå till Chicago Fire i MLS.

Det är Chicago Tribune, Chicagos största dagstidning, som kommer med uppgifterna att Schweinsteiger skall vara klar för MLS-klubben.

I artikeln är både lagets General Manager, Nelson Rodriguez, och Schweinsteiger själv citerade med uttalanden som sägs komma via Chicago Fire. Jag kan dock i skrivande stund ej hitta citaten på Chicago Fires hemsida.

Rodriguez uppges säga: ”Vi får en en spelare som vunnit på alla nivåer, inklusive den allra högsta, och har gjort så på ett sätt som är förenligt med våra värderingar. Vi som klubbar kommer nu bli tvungna att hålla oss själva till en högre standard. Tidigare tror jag vi kunde nöja oss med vad som är känt på inhemsk nivå. Nu måste vi höja oss till en standard som är mer internationell.”

Schweinsteiger uppges säga: ”Genom hela min karriär har jag alltid sökt möjligheter där jag hoppats på att få göra ett positivt avtryck och hjälpa till att skapa någonting bra. Min flytt till Chicago Fire är inte annorlunda. Efter mina konversationer med Nelson [Rodriguez] och Pauno [Veljko Paunovic, lagets tränare] är jag övertygad av klubbens vision och filosofi och vill hjälpa dem med det här projektet.”

Embed from Getty Images

Tysken hade en skadefylld förstasäsong i United och i somras ansåg José Mourinho honom så överflödig att han varken fick träna eller spelare med A-laget. Han har endast medverkat i fyra matcher den här säsongen, varav en från start och tre kortare inhopp, inget av dem dock i Premier League.

Han har tidigare sagt att han vill stanna i United, men när chanserna uteblir gång på gång får man anta att han till slut kände att situationen blivit ohållbar.

Då transferfönstret för MLS är öppet kan övergången ske omgående.

Ingen av klubbarna här ännu bekräftat övergången.