Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Follow, follow, follow, cause United are going to Stockholm

Det var förstås bara en tidsfråga. När Manchester United så hade slagit ut Rostov i Europa Leagues åttondelsfinal hördes sången frekvent under bortamatchen mot Middlesbrough.

Follow, follow, follow,
Cause United are going to Stockholm,
There’ll be thousands of Reds and we’ll be pissed out our heads,
Cause United are going to Stockholm.

Sången drömmer förstås om en resa till Stockholm i samband med Europa League-finalen 2017.

Stockholmsvarianten är förstås ny men sången är en återkommande klassiker. Den har varit med åtminstone sedan sent 1990-tal och den hördes definitivt i samband med att United skulle möta Monaco i Champions League 1998.

Ett år senare var den tillbaka, inför semifinalen mot Juventus. Då med inledningen: Follow if we lose or we win, cause United are going to Turin.

Några år senare var det Champions League-final i Glasgow, som ju rimmar på follow. It wasn’t to be, men så kan det vara. Därefter har Glasgowvarianten hörts varje gång det har vankats Unitedmatch i Glasgow.  Även inför resor till Porto brukar sången göra comeback.

Sångens kanske allra största stund var inför Champions League-finalen 2008. Inte bara för att Moscow rimmar på follow men även för att United ju faktiskt gick till final det året.

Jag har säkert missat några varianter. En variant på den näst sista raden lyder: We won’t have tickets or beds, but we’ll be pissed out our heads.

Melodin är Scott Joplins ragtime The Entertainer från 1902.

Der-der-der, Marouane Fellaini

En annan populär sång för tiden hyllar Marouane Fellaini.

Der-der-der, Marouane Fellaini,
Der-der-der, Marouane Fellaini.