Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inhopp för Rashford; Mkhitaryan målskytt

Endast två Unitedspelare var aktiva i landslagsfotbollen under söndagen, detta trots att England spelade VM-kval hemma mot Litauen.

Engelsk startelva utan röda djävlar

England slog planenligt Litauen hemma på Wembley, tyvärr var det en startelva utan representation från Manchester United.

Med både Jones och Smalling hemkallade på grund av skador fanns tre spelare kvar i truppen. Varken Luke Shaw eller Jesse Lingard fick spela, däremot fick Marcus Rashford komma in efter knappa timmen. England hade då tagit ledningen efter mål av Jermain Defoe, men spelet hackade och Southgate valde att slänga in både Rashford och Vardy för att få fart på anfallsspelet.

Han fick den effekt han ville, bara sex minuter efter bytet satte Vardy 2-0, vilket också blev slutresultatet. Rashford lyckades inte näta, utan fick istället en varning då han vid ett tillfälle försökte spela handboll istället för fotboll, något som inte uppskattades av domaren.

Embed from Getty Images

England toppar sin kvalgrupp med 13 poäng (fyra segrar, en oavgjord, 8-0 i målskillnad) och är faktiskt det enda lag som kvalar till nästa års VM som fortfarande inte släppt in något mål. Förre Unitedbacken Michael Keane, som gjorde landslagsdebut i onsdags, fick göra tävlingsdebut idag och skötte sig bra, detta trots att han fick lida av att spela tillsammans med John Stones.

Mkhitaryan nyckeln till seger

I grupp E spelade Armenien, med lagkapten Henrikh Mkhitaryan, hemma mot Kazakstan. Mkhitaryan gjorde matchens första mål efter 73 minuter, en ledning som utökades två minuter senare och matchen slutade 2-0 till Armenien.

Målet för Mkhitaryan var hans tjugonde i landslaget, med detta är han redan med god marginal Armeniens bästa målskytt genom tiderna. Det skall erkännas att konkurrensen genom tiderna inte varit knäckande, tvåan har gjort elva mål och landet gjorde sin första landskamp 1992, fram tills dess var de en del av Sovjetunionen.

Armenien har vunnit två och förlorat tre matcher i gruppen som också innehåller Polen, Montenegro, Danmark, Rumänien och dagens motståndare Kazakstan. Chanserna att nå nästa års VM får anses små.