Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Planinvasion stoppade Bailly; oroväckande om Smalling; Dean och Swarbrick dömer

Nedräkningen till nästa Manchester United-match fortgår. Nu är den riktiga fotbollen nästan inom synhåll. Fast inte på teve i Sverige, ty Viasat tycker att träningsmatchen mellan Chelsea och Crystal Palace är mer intressant än toppmatchen mellan Manchester United och West Brom.

Senast det var på detta vis kunde Uniteds match ses i Danmark. Och även den här gången visar danskarna att de är smartare än svenskarna. Förhoppningsvis funkar det fortfarande med danska Viaplay och en VPN. Om inte så blir det att leta fulstream. Detta kan vi tyvärr inte vara behjälpliga med.

Planinvasion stoppade Bailly

Eric Bailly spelade 88 minuter då Elfenbenskusten mötte Senegal i en träningsmatch i Paris igår. Han blev emellertid varken utbytt, inbytt eller utvisad. Minuterna han inte fick förklaras istället av att matchen avbröts efter 88 minuter till följd av en planinvasion.

Det förefaller ändå ha gått relativt lugnt till, även om Lamine Gassama blev tacklad av en åskådare. Vi får förutsätta att Bailly skakar av sig detta och är redo att leda Uniteds försvar till helgen.

Matchen? Det stod 1-1 när domaren tyckte att det räckte.

90 minuter för Fosu-Mensah

Hollands U21 förlorade med 1-0 mot Österrike. Vi kan ändå komma med en positiv rapport då Timothy Fosu-Mensah spelade hela matchen. Han spelade med nummer 3 på ryggen vilket i Holland brukar betyda en mittbacksposition. Holländarna spelade med en man mindre sista halvtimmen.

Ny förlust för Hamilton

Ethan Hamilton och det skotska U19-landslaget genomförde kvalet till U19-EM utan att ta poäng. I den avslutande matchen blev det förlust 2-1 mot Ungern.

Hamilton spelade hela matchen i en stökig match. Två av målen gjordes på straff, Skottland fick två utvisningar och Ungern fick ett rött kort.

Tanner målskytt

George Tanner fick spela åtta minuter då Englands U18 vann med 4-0 mot Qatar i en träningsmatch. Tanner gjorde det mesta av sin korta speltid och levererade det avgörande 4-0-målet.

Embed from Getty Images

Detta var första gången som Tanner gjorde mål för England.

Indikationer på att Smalling blir borta en tid

Chris Smalling har fotograferats med skydd på sitt högerben. Mittbacken lämnade återbud till Englands landskamp mot Litauen och nu kan det alltså bekräftas att det rör sig om en benskada.

Det exakta omfånget av skadan är fortfarande oklart.

José Mourinho har en hel del problem inför matchen mot West Brom på lördag och även matchen mot Everton på tisdag. Phil Jones och Smalling får förmodas vara ute. Dessutom kommer Marcos Rojo och Antonio Valencia hem sent från landslagsuppdrag (även Sergio Romero förstås men han lär ju inte vara aktuell för spel). Det gör att det faller på Eric Bailly att leda backlinjen.

På mittfältet är det fortfarande oklart hur länge Paul Pogba blir ute. Även Marouane Fellainis medverkan är osäker, då han har lämnat återbud till tisdagens landskamp. Vidare är Ander Herrera avstängd mot West Brom.

Således kan Michael Carrick vara den enda tillgängliga mittfältaren mot West Brom.

Wayne Rooney har varit ute med en skada men får förmodas vara tillgänglig för spel. Möjligen får han vikariera på mittfältet. Daley Blind är ett annat alternativ, liksom Timothy Fosu-Mensah.

På topp är det upplagt för Marcus Rashford, då Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot West Brom. Zlatan har sedan tjänat sin avstängning och lär leda anfallet mot Everton.

Wilson på bättringsvägen

James Wilson har snackat med MUTV och är positiv under sin rehabilitering. Anfallaren drabbades av en allvarlig knäskada i höstas och är sannolikt inte tillbaka i spel förrän nästa säsong.

Han säger att operationen i höstas gick bra. “Jag vet bara att jag kommer att komma tillbaka till det jag var förut ändå, så jag håller mig bara positiv för tillfället,” säger han.

Det positiva är att det är ett uppehåll och jag kan liksom arbeta på saker jag antagligen inte kunde under säsongen. Jag jobbar hårt på gymmet och det är något jag antagligen inte hade haft chansen att göra [annars].

Formaliteterna avklarade för Schweinsteiger

Formaliteterna är nu avklarade och Bastian Schweinsteigers flytt till Chicago Fire är klar. Tysken ska presenteras på en presskonferens imorgon.

Dean dömer på lördag

Allas favoritdomare Mike Dean kommer att döma Uniteds hemmamatch mot West Brom. Dean får sällskap av linjemännen Collin och Long samt fjärdedomaren Bankes.

Dean har gjort 57 Unitedmatcher i karriären (32-10-15). Senast då United vann med 2-0 borta mot West Ham. Då hittade Dean en utvisning på West Hams Feghouli. Dean har den här säsongen också dömt segern mot Manchester city i ligacupen och 4-1-segern hemma mot Leicester.

West Brom har haft Dean 40 gånger (8-15-17). Senast då de förlorade med 1-0 borta mot Chelsea i december.

Dean har gjort tre matcher mellan United och West Brom. För ett år sedan dömde han matchen i West Bromwich, då West Brom vann med 1-0, sedan Juan Mata blivit utvisad tidigt. I november 2015 vann United med 2-0. Då gjorde Mata mål på straff sedan McAuley blivit frilägesutvisad. Dean dömde även 2-2-matchen i oktober 2014. Den gången utan utvisning eller straff men med Marouane Fellaini och Daley Blind i målprotokollet.

Swarbrick dömer Evertonmatchen

Även hemmamatchen mot Everton har tilldelats en domare. Det blir Neil Swarbrick. Hatzidakis och Ledger går på linjen med Bobby Madley som fjärdedomare.

Swarbrick har dömt United sju gånger (4-1-2). Den här säsongen har han dömt vinsten mot Wigan i FA-cupen och 3-1-segern borta mot Swansea.

Everton har haft Swarbrick tio gånger (6-3-1), senast då de vann med 2-1 borta mot West Brom i augusti.

Swarbrick har inte gjort någon match mellan United och Everton.