Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Scholes tror på United i vår; Mourinho sågar landskamper; Gimenez på radarn

Med två dagar kvar till ligamötet med West Bromwich, och tills den riktiga slutspurten drar igång, försöker Paul Scholes ljuta lite mod i Manchester United. José Mourinho å sin sida är inte nådig i kritiken mot landslagsuppehållen. Som bekant kommer både Phil Jones och Chris Smalling att missa lördagens match på grund av skador som uppkom under landslagets träningar. 

På lördag inleder Manchester United den egentliga slutspurten i ligan. Med start mot West Bromwich ska United beta av en radda matcher i april och då förhoppningsvis klamra sig fast vid en fjärde plats i ligan och en vidare resa i Europa League. En som tror att United kommer att lyckas, så väl i ligan som i Europa, är Paul Scholes. I en intervju med MUTV replikerar Scholes på José Mourinhos uttalande om att han hellre vinner Europa League än slutar fyra i ligan.

”Ligan kommer att bli tuff och de (United) har tre tuffa bortamatcher mot Arsenal, Tottenham och Manchester City.”

”Om de kan få med sig fem, eventuellt sex poäng, från de matcherna kommer man att ha ett bra utgångsläge för att sluta topp fyra”, säger Scholes.

Embed from Getty Images

”Då det gäller Europa League tycker jag det är korrekt att utnämna dem till favoriter. De är den största klubben som är kvar i turneringen och har förmodligen den bästa truppen. Lyon är det lag som kan skapa bekymmer, och det kommer inte att bli någon enkel resa, men jag tycker att de har en stor möjlighet att vinna turneringen.”

Mourinho sågar träningslandskamper

José Mourinho har i en intervju med Sky Sports Soccer Saturday uttryckt sin vrede över träningslandskamperna. Manchester United får som bekant avvara åtminstone Chris Smalling och Phil Jones på lördag, medan Marouane Fellaini också återvände till Manchester tidigare än planerat.

”Jag är totalt emot träningslandskamper. Jag tycker att de gör nytta endast före de stora avgörandena.”

”Några veckor före EM och några veckor före VM gör de nytta, men att blanda träningslandskamper med kvalmatcher mitt i pågående säsong gör ingen nytta”, sade Mourinho.

Embed from Getty Images

Gimenez på Uniteds radar?

Atletico Madrids försvarsspelare Jose Gimenez är näste spelare att ryktas till Manchester United i sommar. 22-åringen, som även fanns med i spekulationerna under januari månad, är enligt Manchester Evening News nu intressant då han startat få matcher under Diego Simeone denna säsong.

Uruguayanens kontrakt går ut sommaren 2018, men utköpsklausulen (som sägs ligga på 56 miljoner pund) gör att United avvaktar. Det är föga troligt att José Mourinho startar nästa säsong med samma backbesättning som avslutar den pågående, men vem eller vilka som knyts upp låter vi vara osagt. Gimenez har tillhört Atletico sedan år 2013 och mäter 1,85 meter. Frågan är om Mourinho ser sig om efter en mer reslig mittback då Chris Smalling agerat darrigt denna säsong.

För 15 år sedan idag..

..bortaslog Manchester United Leeds med 4-3 efter mål av Paul Scholes, Ole-Gunnar Solskjaer (2) och Ryan Giggs. Fabian Barthez stod i mål och United säckade, trots segern, slutligen ihop i ligan efter att ha innehaft förstaplatsen sedan januari.