Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Arsenal behåller sjätteplatsen

Trots poängtapp mot West Brom behåller United femteplatsen i tabellen. Detta då både Everton och Arsenal misslyckades med att vinna. I toppen på tabellen gick Chelsea på en oväntad nit medan Tottenham ångar på.

Liverpool tog tre poäng och passerade city i tabellen. United har, med en match till godo, fem poäng upp till city och, med två matcher till godo, sex poäng upp till Liverpool. Champions League-platsen är fortfarande i egna händer.

Everton vägrar vinna på Anfield

Liverpool – Everton 3-1

Det så kallade vänliga derbyt innehöll som vanligt en massa fula tacklingar och en domare som konsekvent vägrade att vifta med korten. Också väntat var att Liverpool vann.

Embed from Getty Images

Matchen var bara åtta minuter gammal när Mané gav Liverpool ledningen, framspelad av Firmino. Pennington kvitterade förvisso efter en halvtimme men Liverpool återtog ledningen omgående, genom Coutinho. En hoppas ju att Coutinho spelar för Barcelona nästa säsong.

Knappa timmen var spelad när Mané klev av skadad. Origi ersatte och gjorde mål direkt, för att fastställa slutresultatet till 3-1.

Embed from Getty Images

Ingen överraskning att Liverpool vann. Everton är ju skamligt dåliga på Anfield och har inte vunnit där på den här sidan av millennieskiftet. Ja, även om vi inkluderar matcher på Goodison Park måste vi gå tillbaka till oktober 2010 för att hitta en Evertonseger.

Men när Everton åker till Old Trafford på tisdag kommer de säkert att visa upp en bättre version av sig själva. Everton är ju mestadels en rätt menlös klubb men deras usla resultat mot Liverpool ger oss all anledning att hata dem.

Tottenham vinner matcher som Tottenham inte vinner

Burnley – Tottenham 0-2

Bortamatch mot hemmastarka Burnley med Harry Kane på skadelistan. Det är såna matcher som Tottenham aldrig vinner. Det är såna matcher som cementerar uttryck som lads it’s Tottenham.

Burnley försvarade sig förtjänstfullt. Janssen var värdelös. Alli missade framför öppet mål och det var långt mellan målchanserna. Upplagt för 0-0.

Embed from Getty Images

Men Tottenham har slutat vara Tottenham. Efter en hörna landade bollen framför fötterna på Dier och han passade behärskat in 1-0 för gästerna. Sedan la Alli upp för Son och så var det återigen en enkel seger för Tottenham.

Chelsea går ju inte att göra något åt men det förefaller vara en självklarhet att Tottenham den är säsongen kommer att sluta före Arsenal. Det förefaller också vara självklart att Tottenham spelar i Champions League nästa säsong.

Elvaminutersmatch på Stamford Bridge

Chelsea – Crystal Palace 1-2

Chelsea justerade formationen inför hemmamatchen mot Crystal Palace. Moses var indisponibel vilket betydde att Pedro tog över som vingback till höger. Det i sin tur förde med sig att ickeyttern Fàbregas spelade på topp med Hazard och Costa.

Men Contes geni vet ju inga gränser och ingen i hela världen var förvånad när vikarien Fàbregas skickade in 1-0 framspelad av Hazard.

Game over? Nej. Wilfried Zaha fortsätter visa att Sir Alex Fergusons team scoutade rätt. Först placerade han in kvitteringen omringad av ett gäng motståndare. Sedan la han upp för Benteke och så var det 2-1 för Palace. Då hade det gått elva minuter och det blev inga fler mål i matchen.

http://gty.im/663120550

Chelsea var förstås överlägsna under resten av matchen. Hennessey i Palaces mål gjorde elva räddningar och Chelseas anfallsspel påminde väldigt mycket om det mesta vi har sett från United på Old Trafford.

Sam Allardyces karriär som manager för Palace började så bra med idel poängtapp. Men nu har hans lag radat upp fyra raka segrar och nytt kontrakt känns som en självklarhet.

Bedrövligt försvarsspel mellan Arsenal och city

Arsenal – Manchester city 2-2

”Toppmatchen” mellan Arsenal och Manchester city slutade 2-2. Det var en lågkvalitativ match som tydligt illustrerar varför det går som det går för de engelska lagen i Europaspelet.

Stundom bjöds vi på kvalitet, som i den femte matchminuten. De Bruyne slog en suverän passning till Sané som sedan sprang fint för att sparka in citys ledningsmål. Samtidigt kan en inte titta på det målet utan att provoceras av Arsenals värdelösa försök till försvarsspel.

Embed from Getty Images

city bjöd tillbaka efter 40 minuter och Walcott kunde kvittera utan att anstränga sig. Arsenal gick på pausvila och efter ett gäng försök för gästerna kunde Agüero sparka bollen i nät.

Andra halvlek innehöll ett mål, då Mustafi ohotad fick gå upp och nicka på hörna.

Det var gästerna city som hade de bästa chanserna att vinna matchen men slutade med poängförlust för båda lagen.

I det absoluta slutskedet kunde city ha fått straff då Monreal fick bollen på handen i straffområdet. Avsiktligt? Jag tycker det.

Några korta

Hull – West Ham 2-1: Den här kolumnen har ju dödsförklarat Hull sedan i augusti. Men de vägrar ge upp. Igår en viktig seger mot West Ham och bara en pinne upp till Swansea över strecket.

Leicester – Stoke 2-0: Shakespeare fortsätter att vinna och Leicester är plötsligt ett mittenlag. En plats på övre halvan är hastigt fullt realistiskt för ett lag som nyligen var ett givet Championshiplag. Men hur många matcher de än vinner så var det fel att sparka den hopplösa managern Ranieri. Har jag läst.

Watford – Sunderland 1-0: Det är över för David Moyes. Igår chanslösa mot Watford och även om det bara blev 1-0 så var det utklassning. Reder Sunderland ut det här så vill jag påstå att det är en större skräll än när Leicester vann ligan.

Southampton – Bournemouth 0-0: Bournemouth missade straff och gick därmed miste om chansen att gå förbi Southampton i tabellen.

Swansea – Middlesbrough 0-0: Swansea behövde en seger, Middlesbrough behövde en seger. Men det blev inga mål.