Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 16/17 – vecka 14

Den här veckans lånekoll handlar mest om, i vanlig ordning, Sam Johnstone som har en bra tid i Aston Villa. Men även lite Andreas Pereira och hans Granada.

Adnan Januzaj, Sunderland – Var kvar på bänken matchen igenom när Sunderland var chanslösa borta mot Leicester och förlorade med 2-0. Fick sedan inte vara med mot United eftersom man inte får spela mot klubben man är utlånad ifrån.

Cameron Borthwick-Jackson, Wolverhampton – Var inte med i truppen när Wolves besegrade Nottingham Forest med 1-0. Var inte heller med i truppen när Wolves förlorade borta mot Bristol City med 3-1.

Andreas Pereira, Granada – Spelade som sittande mittfältare i bortamötet med Deportivo La Coruna. Granada hade behövt tre poäng men fick i alla fall nöja sig med en poäng. Pereira spelade hela matchen och drog sig även på ett gult kort. Pereira spelade även alla 90 minuter när Granada förlorade hemma mot Valencia med 3-1, Pereira spelade centralt i den offensiva trion bakom strikern. Förlusten innebar även att tränaren Lucas Alcaraz fick avgå och klubben bekräftar nu att Tony Adams kommer in som tillfällig tränare.

Sam Johnstone, Aston Villa – Höll, återigen, nollan när Aston Villa besegrade QPR med 1-0. Johnstone behövde inte göra jättemånga räddningar men var tvungen att ständigt vara alert på inlägg och inspel när QPR tryckte på. Johnstone skötte det på bästa sätt.

Sam fick sedan ge sig och släppa förbi en boll när Burton satte kvitteringen mot Aston Villa efter en timmes spel. Det blev dock det enda målet han släppte in i matchen, ett mål han inte kan lastas för. Johnstone var i övrigt stabil och räddade och plockade det han skulle. Därmed försvann Villas lilla hopp om att nå en playoff-plats.