Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Anderlecht

Embed from Getty Images
Det var måhända inte en käftsmäll, men när Anderlecht i förra matchen kvitterade sent kom en känsla av ”va fan” hos mig. Kvartsfinalen skulle vara så gott som avgjord med en 1-0 vinst på bortaplan, istället är det nu mer öppet, om än med United som solklara favoriter att nå semifinalen. Detta trots att United gjorde en taktiskt bra match och borde vunnit med ett par bollar.

Men, vägen mot Stockholm skall ändå fortsätta imorgon. Matchstart är 21.05 och den sänds på Kanal 9 samt DPlay.

Manchester United

Stämningen i Manchester bör vara på topp efter den klockrena insatsen i söndagens ligamatch mot Chelsea. Ett oerhört taktiskt lag leddes till seger av en magnifik Herrera som låg så tajt på Hazard att rapporter från London säger att Hazard fortfarande förväntar sig att se Herrera när han tittar sig över axeln.

Embed from Getty Images

På presskonferensen inför matchen bekräftade Mourinho att Romero kommer vakta målet mot Anderlecht, men han var också tydlig med att Romero inte är hans målvakt för Europa League. Möjligen var det en hint om att De Gea vid en eventuell semifinal och final kommer vara aktuell för att då ha bästa laget på planen. Men imorgon får vi som sagt Romero, vilket skall vara fullt tillräckligt.

Bailly och Rojo kommer starta centralt i försvaret och det finns ingen anledning att peta Valencia och Darmian efter deras insatser senast, även om Shaw säkert kan vara aktuell för att ge ett offensivare hot på vänsterkanten.

Från mittfält och framåt är det mer osäkert. Elvan mot Chelsea var 100 % anpassad för att möta ett spelskickligt lag av betydligt bättre kvalitet än Anderlecht, jag tror därför på en återgång till 4-2-3-1 när United nu skall vara det lag som har mer boll. Herrera får sällskapa med Pogba centralt och Zlatan lär vara tillbaka på topp, det gör att Lingard och Rashford, som båda spelade bra i sina anfallsroller sist, får kanterna i min uppställning och att Mkhitaryan är tillbaka som nummer 10.

Möjlig startelva:
Romero
Valencia – Bailly – Rojo – Darmian
Herrera – Pogba
Lingard – Mkhitaryan – Rashford
Ibrahimovic

Anderlecht

Anderlecht, vars spelare var mer än lovligt nöjda efter resultatet hemma mot United, spelade i belgiska ligans märkliga ”slutspel” i söndags. De slog då klasslaget KV Oostende borta med 1-0 och leder därför slutspelstabellen med sex poäng, efter att ha spelat in 38 poäng på tre matcher. Ett märkligt slutspel som sagt…

Embed from Getty Images

Målvakt Rubén (Martinez) som stod mot United förra veckan rapporteras ha problem med en vad, därför får det anses som troligt att förstemålvakt Boeckx vaktar målet.

Bland utespelarna blir det, återigen, mer gissningslek. De bytte fem av tio startspelare mellan Europa League-matchen förra torsdagen och matchen mot Oostende på söndagen, och eftersom de till helgen möter regerande belgiska mästarna Club Brügge är det inte otroligt att den här rotationen fortsätter.

De brukar växla mellan ett 4-2-3-1 och ett 4-3-3 med en mer defensiv mittfältstrio. De måste göra mål på Old Trafford, men utgångstips får ändå vara att de väljer att starta med den mer defensiva för att inte bli bortsprungna. Eftersom Nájar saknas lär Appiah starta som högerback, centralt har Kara varit given senaste månaden och han lär få sällskap av Nuytinck eller Spajic med Obradovic på vänsterkanten.

På mittfältet är Dendoncker och Tielemans gjutna, jag tror att Stanciu gör dem sällskap med Chipciu och Hanni på varsin kant och Teodorczyk längst fram.

Möjlig startelva:
Boeckx
Appiah – Kara – Nuytinck – Obradovic
Tielemans – Dendoncker – Stanciu
Chipciu – Teodorczyk – Hanni

Historik

Efter matchen förra veckan är det nu sju möten klubbarna emellan. Fyra Unitedsegrar, en oavgjord och två segrar för Anderlecht. är facit.

Hemma har United dock gått rent, med tre segrar och hela 18-1 i målskillnad. Med en normal Unitedinsats imorgon skall vi kunna ligga på 20 plusmål i målskillnad.

Matchfakta

Manchester United
Anderlecht

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, kvartsfinal, 2:2
Match 1:Anderlecht – United 1-1
Tid: Torsdagen den 20 april 2017, 21.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Alberto Undiano Mallenco [Spanien]
• assisterande: Cabanero, Sevilla
• målområde: Gomez, Martinez
• fjärde: Alonso
Teve: Kanal 9, Dplay

Manchester United

Skador: Jones (tå, mitten maj)
Mata (ljumske, slutet maj)
Smalling (skadad, mitten maj)
Tveksamma: Rooney (matchform)
Valencia (vissa problem)
Avstängda:
Övrigt
Position: 5:e | 16-12-3 | 48-24 | 60
Bästa målskytt: Ibrahimovic (17)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V19/3MiddlesbroughBPL3-1
O1/4West BromHPL0-0
O4/4EvertonHPL1-1
V9/4SunderlandBPL3-0
O13/4AnderlechtBEL1-1
V16/4ChelseaHPL2-0

Anderlecht

Skador: Nájar (hamstring, inget datum)
Tveksamma: Rubén (vad)
Avstängda:
Övrigt
Position: 1:a | 2-1-0 | 3-1 | 38
Bästa målskytt: Teodorczyk (20)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V12/3Waasland-BeverenHligan3-0
V16/3ApoelHEL1-0
V31/3Zulte-WaregemBligan2-1
O9/4GentHligan0-0
O13/4Manchester UnitedHEL1-1
V16/4OostendeBligan1-0

United mot Anderlecht

Totalt: 74-1-223-7
Hemma: 33-0-018-1
SENASTE MÖTENA
F1968-11-27BEC1-3
V2000-09-13HCL5-1
F2000-10-24BCL1-2
O2017-04-13BEL1-1

United mot Belgien

Totalt: 96-1-230-8
Hemma: 44-0-0

Anderlecht mot England

Totalt: 337-6-2033-65
Borta: 140-1-13

Domare: Undiano Mallenco

M
EL 2016/17:24000
EL 2015/16:24000
EL totalt (kval exkluderat):1027000
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.