Snackisar efter Manchester United – Anderlecht 2-1 (efter förlängning)

Embed from Getty Images

JAAAA! United är vidare, så förbannat skönt. Härligt kämpat av samtliga spelare som lyckas med en sådan bragdinsats.

Eller, vänta nu. Det var inte en kvartsfinal i Champions League där ett Bayern eller ett Real besegrades, det var en kvartsfinal i Europa League mot Anderlecht, och det dröjde till minut 107 innan Manchester United avgjorde, när Marcus Rashford till slut lyckades placera in bollen. För…

Det krävdes förlängning

Smaka på det. Inför säsongen tog United in spelare för närmare två miljarder, ändå är det för att Anderlecht i den andra förlängningshalveken till slut inte orkar stå emot långbollarna som United tar sig vidare.

Embed from Getty Images

Ja, det fanns många chanser som borde blivit mål, så matchen kunde avgjorts långt tidigare. Rubén i Anderlechts mål gör ett flertal fina räddningar, Rashford rundar honom en gång men blir upphunnen av högerback Appiah, Pogba sköt över från någon meter och den långe svensken hade en hel del avslut som stack åt alla möjliga håll, de flesta dock ej mot mål. Framförallt förtjänade Pogbas cykelspark på Rashfords rabonainlägg ett bättre öde.

Men det är ju den här säsongens stora problem, det görs inte tillräckligt med mål. Framförallt inte på hemmaplan. Tack och lov för Rashfords ihärdiga försök som till slut gav resultat, mer om honom nedan.

Embed from Getty Images

Man kunde ju tro att United skulle stänga matchen under de 13 minuter som återstod efter ledningsmålet. Men tror man det har man fel, det blev 13 nervösa minuter där Anderlecht skapade en riktigt bra chans som Romero mer eller mindre får på benet när han räddar, samt ett par halvchanser och farliga inlägg. Eftersom bortamålsregeln gäller även i förlängning hade det räckt med en kvittering från Anderlecht, så hade de varit vidare istället. Men, med mycket möda fredades målet och segern var ett faktum.

Marcus Rashford

Det fanns ändå ljuspunkter, den största av dem får man ändå säga var Marcus Rashford. Att Henrikh Mkhitaryan fortsätter göra mål i Europa League var härligt, han värvades som poängspelare och i Europa League är det just det han varit.

Men, som sagt, Marcus Rashford får ändå mest beröm ikväll. Under ordinarie tid utgick han från vänsterkanten, efter att Zlatan gått sönder fick han sedan spela längst fram i förlängningen. Och han gör det bra, riktigt bra.

Ja, han skall sätta sitt friläge när han rundar Rubén, men i spelet är han mycket bra idag. Med sin snabbhet utmanar han konstant och får tidigt ett övertag mot sin försvarare. Det är inte mycket till finter, det behöver han inte. Peta och spring förbi är melodin för den unge engelsmannen, och med den snabbhet han besitter räcker det. När han blir en kyligare avslutare har United en världsanfallare i Rashford, förhoppningsvis tar det inte lång tid innan han är där.

Skadorna

Två spelare tvingades bryta på grund av skador, bägge två med knäproblem. Tidigt i matchen, efter att ha kolliderat knä mot knä med en Anderlechtspelare, tvingades Marcos Rojo utgå. Han undersöktes en kort stund, släpptes in på planen och orsakade ett friläge för Anderlecht och utgick sedan.

Embed from Getty Images

Det sista som hände under ordinarie tid var att Zlatan Ibrahimovic gick upp på en långboll och landade med knäet i fel vinkel. Han vandrade sakta av planen, med god hjälp från en i läkarteamet. Det såg ut att kunna vara allvarligt, och Mourinho sa också i post match-intervjun att ”Jag tror inte att det är lätta skador. Men jag föredrar att vänta tills alla test är gjorda. Jag kan inte säga det jag säger för jag är bara manager. [Men känslan är] ganska negativ.

Så, inga besked om någon av dem än. Med tanke på Rashfords form, och Zlatans brist på densamma, känns Rojo just nu som det största avbräcket, om det skulle bli så att han missar matcher. Med Smalling och Jones på skadelistan sedan tidigare finns bara Daley Blind kvar att spela bredvid Bailly. Och Blinds inhopp idag var inte upplyftande.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS