Spelarbetyg: Manchester United – Anderlecht

Embed from Getty Images

(Låt bilden illustrera den kollaps som denna match ändå var från Uniteds sida.)

United klev in med ett stärkt självförtroende efter segern mot Chelsea i söndags. Ett självförtroende som bit för bit kom att raseras i mötet mot Anderlecht. Inte bara var spelet usel, vi fick också två tunga avbräck i form av Rojo och Zlatan som båda klev av skadade.

Man inledde matchen stabilt och fick ett tidigt ledningsmål. Där och då såg det ut som att avancemanget redan var klart. Men man lyckades inte att bibehålla den positiva starten. Det blev således en onödigt lång väg att vandra för United. Först efter 107 minuter lyckades Rashford slå den berömda spiken i kistan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Romero: 6

Kan inte klandras för målet. Stod på rätt plats, agerade korrekt men returen kunde inte rensas av backlinjen och därmed var han chanslös. Känns större delen av matchen pålitlig men han hade gärna fått ha lite mer lim i handskarna.

Valencia: 5

Jobbar och sliter men kan inte bära hela fyrbackslinjen på sina egna axlar. Han gjorde goda försök att reda ut oredan men det blixtrar inte. Fick inte igång spelet framåt utan blev stillastående. Han hade svårt att ta kontroll över bollen och kunde inte ta sig loss för att spela sig upp längst sin vänsterkant.

Bailly: 5

Var passiv i sitt spel istället för att kliva fram och sätta press på motståndarna. Efter att Rojo fick kliva av försvann hans parhäst och han såg ut att inte riktigt veta vad han skulle göra. Jag hade önskat att se honom ta kommandot när ingen annan fanns som gjorde det.

Rojo: 6

Gick av skadad vilket är ett enormt avbräck, inte bara för backlinjen utan för hela laget.

Shaw: 5.5

Bidrog vid ett par tillfällen offensivt, men defensivt var det värre. Fick slita hårt mot Anderlecht och tenderade att bli tvåa i situationerna. Gjorde dock en riktigt fin framspelning till Lingard i andra som borde gett ett mål.

Carrick: 5

Carricks betygsrad var och förblev tom under hela matchen. Han gjorde inget större avtryck således. Istället var det Pogba som syntes och hördes mest på mittfältet. Rutinen och tryggheten gjorde sig dock gällande på tilläggstiden då han stadigt fortsatte att tugga på, dock utan någon för dagen spelmässig förbättring.

Mkhitaryan: 6

Målskytt tidigt i matchen. Ett behärskat avslut där han visar full kontroll och god spelförståelse. Han fortsatte att utmana Anderlecht med sina långa löpningar men försvann sakta men säkert ut i periferin vartefter minuterna gick.

Lingard: 5

Rashford inspirerande, snabbfotade spel smittade av sig. Lingard visade framfötterna, var snabb och högg på de chanser han fick. Men han böljar inte fram genom Anderlecht försvar. Istället blir det mer av ett petande med bollen som ledde till att chanserna snarare rann ut i sanden.

Pogba: 6.5

Gjorde en magisk framspelning ut på Rashfords högerkant som kunde lägga in bollen i straffområdet, 1-0 var ett faktum. Fortsatte i samma goda anda under resterande tid av halvleken. Bland annat fick hans själv chansen att näta, men skottet styrdes utanför mål via ribban. I andra bleknade han något. Men han gnistrade ändå till emellanåt och var med och lirkade fram chanser.

Rashford: 9

Inledde med att assistera Mkhitaryan till 1-0. Är sedan matchens centrala punkt där det händer saker varje gång han får bollen. Tillslut får han också lov att bli vår frälsare när han i förlängningen skickar oss vidare i Europa Leaguespelet. Målet satt långt inne och chans efter chans gick förlorad men han gav inte upp.

Ibrahimovic: 5

Uddlösa avslut, dålig touch och allmänt avslagen, för att vara Zlatan. Är förvisso hårt bevakad av Anderlecht försvar men han utmanar inte på allvar i situationerna. Hans dåliga spel visas i frustration, hos oss alla. Inte blev det bättre när han sedan fick kliva av med knäskada, risk för allvarlig sådan.

Blind: 3.5

Inbytt 23’. Fick tidigt i matchen ersätta Rojo, något som blivit en svår uppgift och som Blind tydligt visade att han inte klarade av. Hans bidrag blev en misslyckad resning och två misslyckade rensningar. Misslyckanden som ledde fram till att gästerna utjämnade. Hans insatts fortsatte på liknande manér, han var inget annat än ett problem.

Fellaini: 5

Inbytt 60’. You want speed? Här har du Fellaini! Den tankegången är det nog få, om ens någon som tänkt. Men det kändes som att det var just fart som United hade behövt genom mittfältet för att få igång spelet och sätta press på Anderlecht. Så blev inte fallet utan Fellainis inhopp resulterade snarare i det motsatta.

Martial: 5

Inbytt 93’. Kom in istället för Zlatan men gjorde inget större avtryck. Fick inte mycket boll ute på sin kant under de minuterna han var på plan. Men så plötsligt dök han upp och vips så var det mål, förvisso från offsideposition.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS