U18: Man Utd – West Ham 2-1

Uniteds U18-lag tog din första seger i slutspelsserien när West Ham besegrades med 2-1. Aidan Barlow Zach Dearnley stod för målen. Samtidigt rapporter från Dallas Cup som spelades tidigare i april.

United tog tidigt ledningen i matchen när Joshua Bohui spelade fram Aidan Barlow som med ett välplacerat skott satte 1-0 till United. Det var Barlows tionde mål för säsongen, ett imponerande facit för mittfältaren som endast startat sju matcher.

Det var en öppen match där båda målvakterna verkligen fick vara på tårna. Men det var United som hade marginalerna med sig den här gången, och det visades på ett tydligt sätt när Dearnley satte 2-0 fem minuter före paus med ett skott som smet in från en snäv vinkel.

United, som hade flera spelare borta på landslagsuppdrag och med skador, gjorde en bra halvlek och både Barlow och Dearnley som inte får ses som normala startspelare var avgörande.

West Ham tog naturligt över i den andra halvleken och kvitteringen kom också inte helt ologiskt. Fojticek kom fel ut och drog ner en Hammers-spelare och domaren pekade på straffpunkten. Straffen sattes säkert i mål och skapade nerv i matchen. United, som har haft för vana att släppa in sina mål, höll dock ut även om Fojticek fick jobba för det. United tog därmed sin första seger i slutspelsserien och den var direkt nödvändig för lagets chans att gå hela vägen den här säsongen.

Manchester United – West Ham 2-1 (2-0)

Uniteds mål: Barlow (8), Dearnley (40)
United: Fojtíček; Tanner, Warren, Sang, Kenyon (Spratt 87); Hamilton, Whelan; Dearnley (Diedrick-Roberts 83), Barlow, Bohui; Burkart (Makela 62)

Ingen lycka för U19 i Dallas Cup

United deltog i Dallas Cup som namnet kanske avslöjar går av stapeln just i Dallas. United inledde turneringen på ett katastrofalt sätt genom att förlora stort mot Chivas. Jake Kenyon gjorde Uniteds enda mål i matchen vilket också var matchens sista mål.

United tog sig sedan an Real Salt Lake. United fick också en bra start när Joshua Bohui nickade in 1-0 efter en frispark från Dearnley. Real Salt Lake kvitterade direkt i den andra halvleken men United var vassare och Olosunde kunde ge United ledningen igen innan Callum Gribbin avslutade målskyttet med sitt 3-1 mål.

Allt skulle sedan avgöras i matchen mot Coritiba. United fick en dålig start när man hamnade i underläge men lät sig inte nedslås av det, Olosunde var i målform under turneringen och nickade in kvitteringen. United tryckte sedan på för ett segermål som skulle innebära avancemang från gruppen men både Nishan Burkart och Aidan Barlow prickade ribban. Regan Poole drog på sig ett rött kort i slutminuterna efter ett bråk med en motståndare. United fick nöja sig med ett kryss vilket innebar att laget inte tog sig vidare från gruppen, utan blev utslagna på målskillnad.

Det anordnades sedan en träningsmatch mot Frankfurt, efter att båda lagen blivit utslagna. Den matchen slutade 1-1, Callum Gribbin gjorde Uniteds mål på en frispark.

Källor: 1,2


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS