Spelarbetyg: Manchester city – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United spelade oavgjort, 0-0, borta mot Manchester city på torsdagskvällen. Hur mycket mer man ska säga om matchen som sådan är rätt oklart. United står för en bra insats rent försvarsmässigt, men bristen på spetskompetens och kontinuitet framåt gör att det är svårt att ge helheten godkänt. Om någon funderat på vad Paul Pogba gör i José Mourinhos lagbygge torde gårdagens match ha gett svaret. Han gör fruktansvärt mycket centralt. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Spanjoren har inte enormt mycket att göra, då framför allt Eric Bailly gör ett jättejobb defensivt. Plockar ändå det han ska och står för ett par fina räddningar. Räddad av stolpen i första halvlek.

Antonio Valencia: 6

Svårt att ge mer än godkänt. Valencia har en rätt jobbig kväll där han inte får utlopp för sin fart på kanten. Står för ett par ytterst märkliga rensningar som håller på att ge city utdelning. Kan så mycket bättre.

Eric Bailly: 9

Bäst i United, inget snack. Står för en storartad match i boxen och tajmar brytningarna väldigt bra. Var bra redan mot Burnley, men tar nu ett än större ansvar som ledare i försvaret. Lite av den form vi såg i höstas börjar sippra fram hos Bailly.

Daley Blind: 8

Holländaren gör sin andra raka match som mittback, vilket väl i sig inte är någon ovan position sett till fjolåret. Spelar upp sig jämfört med i helgen och kompletterar Bailly bra. Frågetecken fanns för mittbackssamarbetet innan matchen. Blind rätade ut de frågetecknen.

Matteo Darmian: 7

Hör till vårens mer positiva överraskningar. Har tagit stort ansvar och levererat på sistone. Får Raheem Sterling emot sig och plockar bort honom föredömligt. Minimerar misstagen.

Michael Carrick: 7

Bäst på mittfältet för kvällen. Plockar fram sin rutin och sitt lugn när det väl behövs. Carrick må inte vara den snabbaste spelaren i United, och inte heller den som sätter in de mest spektakulära tacklingarna. Samtidigt behövs det inte då erfarenheten finns där.

Ander Herrera: 6

Sett till den monstruösa insatsen mot Chelsea var förväntningarna rätt höga på Herrera. Kommer inte alls upp i samma nivå och försvinner stundtals nästan helt ur matchbilden. Glimtar till ibland och kunde (borde) ha gjort mål i första halvlek när Bravo bjuder på ett kalasläge.

Marouane Fellaini: 4

Kan omöjligt bli annat än underkänt. Gör att avsaknaden av Paul Pogba känns enorm. Tar två kort på en dryg minut. Det första kan vi leva med, men att gå i fällan på det sätt han gör mot Agüero är en ren katastrof. Med tanke på insatsen och vad som stod på spel i matchen är det än värre. Korkat, så fruktansvärt korkat.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 85′. Tvåa och trea på bollarna. Andades frustration. Verkade inte trivas i sin roll för dagen och stod för en dålig insats. Borde kanske ha fått lämna planen tidigare, men får göra det när Fellaini ser rött.

Anthony Martial: 6

Utbytt 80′. Bäst framåt i United. Försöker, men känns väldigt ensam. Utmanade Zabaleta och Otamendi på ett föredömligt sätt. Osynlig i andra halvlek jämfört med första, men kan inte lastas alltför mycket för det.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 90+3′. Med nöd och näppe godkänd. Avgjorde motsvarande möte ifjol och har levererat de senaste matcherna. Kommer dock till korta mot city. Försöker utmana med sin snabbhet, främst i första halvlek. Känns precis som Martial ensam.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ashley Young: N/A

Inbytt 90+3′. Spelade för kort tid för att betygsättas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS