U18: Reading – Man Utd 2-5

United tog en övertygande seger när man besegrade Reading på bortaplan med hela 5-2. Aidan Barlow gjorde två mål medan Gribbin, Hamilton och Dearnley satte varsitt.

Trots ett flertal spelare borta lyckades United mönstra en stark elva. Aidan Barlow fick chansen från start igen och Callum Gribbin var tillbaka i U18. Det var just Gribbin som öppnade målskyttet efter 26 minuters spel med ett lågt skott tätt intill stolpen. Det blev också halvlekens enda mål i en småtrevlig tillställning.

United ökade på sin ledning tio minuter in i den andra halvleken. Aidan Barlow föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Barlow tog själv hand om straffen och satte den säkert till 2-0 United. Men med detta lag är aldrig något säkert, och Reading behövde inte vänta särskilt länge på sin reducering. Återigen var det en straffspark, när Max Dunne var för hård mot en Readingspelare och straffen slogs säkert i mål bakom Richardson i Unitedmålet.

Ethan Hamilton ökade sedan på Uniteds ledning med 20 minuter kvar med ett distansskott och United kunde andas ut igen. Matchen såg ut att sluta 3-1 till United men i den 88:e matchminuten prickade Reading ribban, och på returen var en Readingspelare först och kunde slå in ännu en reducering. Nervositeten hann inte komma då Aidan Barlow såg till att definitivt stänga matchen bara minuten senare när han gjorde sitt andra mål för dagen. Zach Dearnley avslutade sedan målkalaset med ett sent mål på stopptid vilket innebar 5-2 till United som kommit igång starkt efter en relativt svag inledning.

Segern innebär att United passerar Reading i tabellen och går upp på en tredjeplats i en haltande tabell. Leder gör Chelsea, som nyligen blev FA Youth Cup-mästare för fjärde året i följd.

Nu hoppas vi att United får tillbaka lite spelare och att MUTV kan börja sända lite matcher så vi får se den fina fotboll som det här laget spelar. Tre matcher återstår och nästa match för United är mot Arsenal på hemmaplan. Arsenal, som har en riktigt fin möjlighet att snuva Chelsea på titeln, ligger två poäng före United med en match mindre spelad.

Reading – Manchester United 2-5 (0-1)

Uniteds mål: Gribbin (26), Barlow (56 str, 89), Hamilton (72), Dearnley (90)
United: Richardson; Tanner, Warren, Dunne, Kenyon; Whelan, Hamilton; Gribbin, Barlow, Dearnley; Bohui