Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lyckad operation för Zlatan; säsongen över för Shaw; domarval

För ett decimerat Manchester United pågår förberedelserna inför torsdagens Europa League-semifinal mot Celta Vigo för fullt. United reser till Vigo imorgon och det blir mycket intressant att se vilka spelare som följer med.

Det stora frågetecknet på förhand är Eric Bailly, vars status vi inte har fått några nya besked om. Däremot rapporteras att säsongen är över för Luke Shaw.

Samtidigt meddelar Mino Raiola att Zlatan Ibrahimovic har opererats i USA och att den svenske anfallaren kommer att spela fotboll igen. För Marcos Rojo sägs det att operation väntar på lördag.

Lyckad operation för Zlatan

”Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att återhämta sig fullständigt och har inte drabbats av en skada som innebär slutet på karriären,” skriver Zlatans agent Mino Raiola i ett uttalande, som bland annat återges av Sky Sports.

”Proceduren genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl på UPMC idrottsläkarprogram i Pittsburgh.

”Zlatan har inlett rehabilitering på UPMC och kommer att vara kvar under Dr Fus och Dr Musahls vård genom sin återhämtning. Zlatan och den medicinska gruppen är inte tillgängliga för intervjuer i detta skede. Ytterligare uppdateringar följer vid ett senare tillfälle.”

Zlatan själv har postat en uppdatering på Instagram. ”Fixad, färdig och starkare,” skriver Zlatan. ”Igen, tack för ert stöd. Vi kommer att njuta av mitt spel tillsammans inom kort.”

Rojo opereras på lördag

Statusen för Marcos Rojo, som precis som Zlatan drabbades av en korsbandsskada mot Anderlecht, är mindre omskriven. Nu rapporteras emellertid att den argentinska försvararen ska opereras på lördag.

Samtidigt indikerar rapporter i Argentina att det är värre än befarat med Rojo. De initiala rapporterna pekade på en möjlig comeback redan i oktober men nu talas det om en comeback först efter årsskiftet.

Säsongen över för Shaw

Manchester Uniteds skadeproblem stannar inte vid Zlatan och Rojo. I söndags gick Luke Shaw sönder mot Swansea och rapporterna indikerar nu att hans säsong är över.

Shaw ska ha undersökts igår och det visar sig att han har en ledbandsskada i foten.

Enligt Guardian är skadan så pass allvarlig att Shaw riskerar att missa inledningen av nästa säsong.

Hart och Schmeichel alternativ om De Gea lämnar

David de Geas framtid bedöms återigen vara osäker, med ständiga rapporter om att målvakten ska lämna Manchester United för Real Madrid.

Enligt Sky Sports är Leicesters Kasper Schmeichel Uniteds förstaval ifall De Gea lämnar.

Över på Independent rapporteras emellertid att Joe Hart kan vara ett alternativ. Skrämmande nog menar Red Issue att det är ett rykte att hålla ögonen på.

Men det är ingalunda givet att De Gea kommer att lämna United. Enligt ESPN har De Gea inte indikerat för United att han vill flytta till Real Madrid i sommar.

Vad som än händer i sommar så kan vi förutsätta att de hr ryktena kommer att fortsätta. Vi kan åtminstone trösta oss med att Uniteds förhandlingsläge är bättre i år än det var sommaren 2015.

I andra rykten fortsätter United att kopplas samman med Torinos anfallare Andrea Belotti.

Ryska domare på torsdag

Uniteds Europa League-semifinal på torsdag kommer att dömas av ett ryskt domarteam. Sergei Karasev är huvuddomare med Anton Averianov och Tikhon Kalugin som assisterande domare. Som extra assisterande domare får vi Sergei Lapochkin och Sergei Ivanov. Igor Demeshko gör jobbet som fjärdedomare.

Karasev dömde EM sommaren 2016. Den här säsongen har han gjort två matcher i Europa League och fyra i Champions League. Varken United eller Celta har haft Karasev förut.

Marriner dömer på söndag

När United ställs mot Arsenal på söndag blir det med Andre Marriner som domare. Marriner får Beck och Ledger som assisterande domare och Pawson som fjärdedomare.

Marriner har gjort 28 Unitedmatcher (18-2-8). Senast ligacupfinalen, då United vann med 3-2 mot Southampton.

Arsenal har haft Marriner 30 gånger (19-4-7). Senast då de spelade 2-2 hemma mot Manchester city i april.

Marriner har gjort en match mellan United och Arsenal. Det var faktiskt det senaste mötet mellan lagen, då det blev 1-1 på Old Trafford i november.