Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Celta Vigo – Manchester United

Embed from Getty Images

United har tagit sig hela vägen till semifinal i Europa League och möter där det spanska Celta Vigo. Ett Celta Vigo som mött Genk, Krasnodar och Shaktar längst vägen till semifinal. Båda lagen bär med sig en del skador till det inledande mötet på Estadio Balaidos, tyvärr är dock Uniteds längre.

Manchester United

Skadelistan är inte vacker och spelschemat är tufft. Laget är satt under hård press så här i slutet av säsongen. Man är piskat att, i en rad svåra matcher, plocka poäng i ligan för att kunna haka på i kampen om platserna till Champions League. Dessutom tuffar man vidare i Europa League och möter nu ett Celta Vigo som ofta utmanar och som ofta gör mål.

Först och främst, täta till bakåt. Det är lättare sagt än gjort med Rojo och Shaw skadade samtidigt som det är tveksamt om varken Bailly, Jones eller Smalling kommer till spel. Istället får vi sätta hoppet till Blind som får kliva in centralt. Förhoppningsvis får han sällskap från någon av de tre ovan nämnda som i skrivandets stund ser som tveksamma men det kan också bli som så att Carrick får kliva ner. På vänsterkanten tror jag att Darmian tar plats och på högerkanten Young istället för Valencia som sett något speltrött ut.

Embed from Getty Images

Mittfält, ett ställe där vi faktiskt har möjligheten att välja lite grann. Jag kan tänka mig att Pogba är sugen på spel efter att han vilat i två matcher och om Carrick kliver ner så blir det återigen spel för Herrera.

Ovanför mittfältsduon tror och hoppas jag att Rooney får ta plats. Sedan ser jag det inte som otroligt att Martial kliver in från start och att Lingard får lite extra speltid. Osäker på om Rashford kommer till start. Kanske att Mourinho väljer att vila honom till förmån för vad som komma skall, men samtidigt kommer det att behövas mål och det gör ju han.

Möjlig startelva:

Romero
Valencia Carrick Blind Darmian
Pogba Herrera
Lingard Rooney Martial
Rashford

Celta Vigo

Det är ju allmänt känt att det är svårt att slå sig fram i toppen av La Liga, och för Celta Vigo är det inget undantag. Men det är ett lag som generellt cirkulerar på den övre halvan av tabellen. Det är även ett lag som kanske fått oss svenskar att intressera oss lite extra för spansk fotboll de senaste åren. Celta Vigo är nämligen John Guidettis klubb sedan 2015.

För John har det varit både högt och lågt sedan han kom till klubben. Men han har etablerat sig som nia sedan Rossi dragit på sig en knäskada. Rossi frånvaro är så klart tungt för Celta, bland annat gjorde han hattrick i mötet med Las Palmas i april. Men glädjande för oss svenskar är ju att vi förmodligen då får se John istället.

Embed from Getty Images

Skadorna har gjort sitt för Celta Vigo som bär med sig fem förluster på de senaste sex matcherna i ligan. Det för inte lagret högre än till en elfte plats i tabellen men på fjärde plats i skytteligan däremot finner vi lagets guldgosse. Iago Aspas är fostrad i Celta Vigo men lämnade 2013 klubben för spel i Premier League, i Liverpool närmare bestämt. Aspas tid i Liverpool blev dock inte mycket att prata om och efter en tur förbi Sevilla landade han återigen på hemmaplan. Sedan Aspas kom tillbaka till klubben har hans utveckling blomstrat. Han har gjort 17 mål denna säsong och bildar en farlig anfallsduo tillsammans med Claudio Beavue som gärna positionerar sig på vänsterkanten men inte sällan även på topp.

Möjlig startelva:

Alvarez
Jonny Roncaglia Cabral Mallo
Wass Radoja
Aspas Guidetti Sisto
Beavue

Historik

Detta blir det första mötet lagen emellan, någonsin. Dessutom är det Celta Vigos först semifinal i en stor europeisk turnering någonsin. Det är alltså många nya intryck för spanjorerna som förhoppningsvis kan få dem i gungning.

Matchfakta

Celta Vigo
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, semifinal, 1:2
Tid: Torsdagen den 4 maj 2017, 21.05
Plats: Estadio Municipal de Balaídos, Vigo
Domare: Sergei Karasev [Ryssland]
• assisterande: Averianov, Kalugin
• målområde: Lapochkin, Ivanov
• fjärde: Demeshko
Teve: Kanal 9, Dplay

Manchester United

Skador: Fosu-Mensah (axel, inget datum)
Ibrahimovic (knä, inget datum)
Rojo (knä, inget datum)
Shaw (fot, inget datum)
Tveksamma: Bailly (fot)
Jones (tå)
Smalling (skadad)
Avstängda:
Övrigt
Position: 5:e | 17-14-3 | 51-25 | 65
Bästa målskytt: Ibrahimovic (17)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
O13/4AnderlechtBEL1-1
V16/4ChelseaHPL2-0
V20/4AnderlechtHEL2-1[1]
V23/4BurnleyBPL2-0
O27/4Manchester cityBPL0-0
O30/4Swansea CityHPL1-1
[1] Efter förlängning.

Celta Vigo

Skador: Planas (knä, inget datum)
Rossi (knä, oktober)
Tveksamma: Blanco (skadad)
Avstängda:
Övrigt
Position: 11:e | 13-5-16 | 49-57 | 44
Bästa målskytt: Aspas (17)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V13/4GenkHEL3-2
V16/4GranadaBligan3-0
O20/4GenkBEL1-1
F23/4Real BetisHligan0-1
F27/4SevillaBligan1-2
F30/4Athletic BilbaoHligan0-3

United mot Celta Vigo

Inga tidigare möten.

United mot Spanien

Totalt: 4712-19-1659-67
Borta: 222-10-10

Celta Vigo mot England

Totalt: 95-0-413-11
Hemma: 42-0-2

Domare: Sergei Karasev

M
EL 2016/17:14001
EL 2015/16:00000
EL totalt (kval exkluderat):1450129
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.