Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho bekräftar: Bailly, Jones, Mata, Pogba och Smalling tillgängliga, säsongen över för Shaw

José Mourinho och Antonio Valencia höll på onsdagen presskonferens inför Manchester Uniteds bortamatch mot Celta Vigo imorgon.

  • Mourinho bekräftar att Bailly, Jones, Smalling och Pogba är tillgängliga för spel. Även Mata är tillgänglig men är kanske inte redo att spela 90 minuter.
  • Säsongen över för Shaw.
  • Beroende på resultatet imorgon kan det tänkas att United vilar spelare mot Arsenal på söndag.

Mourinho: Bailly, Jones, Smalling och Pogba är tillgängliga

“Jag tycker att det är samma för oss båda. När någon kommer till semifinal vill du gå till final. Europa League är en lång turnering. Du måste spela gruppspelet och tre utslagsmatcher och resa mycket. Celta vill [gå till final], vi vill [det].”

Skadeläget: “Smalling och Jones är tillbaka. Och Pogba.” Mourinho nämner inte Bailly på den här frågan men får senare en separat fråga om honom och bekräftar att även han är tillgänglig.

Vad betyder det att de är tillbaka: “I relation till Europa League är det viktigt, de kommer i rätt tid. Det är viktigt att ha alla tillbaka. I relation till Premier League tycker jag att det är för sent. Den senaste månaden har vi spelat nio matcher, sju av dem i PL. Vi hade för många problem, för många spelare som saknades. Därför hade vi spelare som tvingades spela 750, 800 minuter fotboll. Vi spelade mot fräscha lag. I det här perspektivet är det annorlunda, Europa League blir ännu viktigare för oss. Det är viktigt att tre spelare är tillbaka för att ge oss fler alternativ.”

Om Eric Bailly: “Bailly är redo att spela. Han är den här typen av personlighet som kämpar mot alla problem, så länge det inte är omöjligt. Han är redo att spela och han är redo att spela.”

Om Juan Mata: “Han är redo att spela, han är erfaren. Han är en av få spelare som har spelat europeiska semifinaler och finaler. Det är inget nytt för honom. Den enda risken är att han antagligen inte kan spela 90 minuter. Kommer han från bänken är det inget problem. Han är uttagen och kan spela imorgon.”

Om Luke Shaw: “Luke Shaw är skadad och det är en viktig skada, givetvis. Vi väntar fortfarande på en åsikt till för att avgöra vad som ska ske. Det är bekräftat att han är ute resten av säsongen.”

Vad skulle det betyda för laget att gå till final? “Det är den enda turneringen som Manchester United aldrig har vunnit. Det skulle vara fantastiskt att knyta ihop cirkeln och säga att klubben har vunnit allt. För laget skulle det vara fantastiskt med alla problem vi har haft. Och det ger även en Champions League-plats.

“Vi ska försöka. Europa League har nu blivit viktigare. Det beror också på situationen och hur vi analyserar imorgon. Men om vi måste vila spelare i helgen gör vi det.”

Om Celtas styrkor: “Celta är här av en anledning. De har lyckats ta sig till semifinal, det säger allt. På grund av deras situation i La Liga kan de endast tänka på Europa League och vila spelare för att vara i maximal form.”

Mer om Celta: “Jag tror inte att de kommer för att njuta av matchen. Om det var så hade de inte spelat med reservlaget mot Bilbao. De kommer för att vinna.” Mourinho besvarade frågan, som handlade om vad United skulle göra för att inte underskatta motståndaren. på spanska.

Hur känns det att vara tillbaka i Spanien: “Normalt. Bra. Det är inte enkelt, det här är bra lag. Det kunde vara Sevilla eller Villarreal. Det finns inga enkla lag. Jag känner mig bra och avslappnad. Imorgon är det arbete, arbete, arbete. Celta kommer för att vinna, vi gör också det.” Igen svarade Mourinho på spanska.

Antonio Valencias presskonferens

Som vanligt i Uefas turneringar får även en spelare snacka inför matchen. Den här gången föll den lotten på Antonio Valencia. Tidigare har Mourinho sagt att spelaren på presskonferensen kommer att starta matchen dagen efter men det har inte alltid stämt. Det skulle dock förvåna om Valencia inte startar imorgon.

Att notera är att Valencia gjorde presskonferensen på spanska och att det sedan översattes till engelska av en tolk.

Hur påverkas laget av skadorna? “Det har varit en lång turnering och tack och lov har vi fått tillbaka två försvarare och Juan Mata, så det är bra för oss.”

Vad vet du om Celta? “Vi vet att det är ett starkt lag, de har inte förlorat på fem eller sex matcher i Europa League. Vi vill vara koncentrerade och få ett bra resultat.”

Är Europa League viktigare än Premier League nu? “Vi har dubbla vägar. Den här turneringen skulle ge oss en biljett till Champions League, det är sant. Men det viktigaste är att det skulle ge oss en trofé. Vi är fokuserade på den här matchen.”

Är ni favoriter att gå vidare? “Jag hörde inte den frågan så bra. Vi är inte favoriter men vi är Manchester United.”

Vad har Mourinho betytt för dig och andra spelare? “Jag tycker inte att jag är den bästa. Jag vill bara jobba hårt för laget. Mourinho har gett mig självförtroende.”

Pione Sisto gjorde mål på United (för Midtjylland) förra året: “Vi har sett honom på video, vi vet att han och hans lag är i bra form. Men det vi ska fokusera på är att göra vårt arbete, då kommer resten automatiskt.”

Truppen till Vigo

Mourinho tog med sig 21 spelare till Vigo, rapporterar Manchester Evening News.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Tuanzebe, Bailly, Smalling, Jones, Blind, Young
Mittfältare: Carrick, Lingard, Fellaini, Pogba, Herrera, Mata, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Martial, Rashford

Bud på Mbappé nobbat

Monacos anfallare Kylian Mbappé är fotbollsvärldens kanske hetaste namn just nu. Den blott 18 år gamla anfallaren har gjort succé i Champions League-slutspelet och de flesta storklubbarna kan förmodas ha honom på sin radar.

Enligt Guardian är Manchester United en av de klubbarna. United ska ha erbjudit Monaco 72 miljoner pund för Mbappé, ett bud som Monaco ska ha nobbat. Den franska klubben vill ha åtminstone 100 miljoner pund för att sälja sin guldklimp.

Indikationerna från Frankrike har annars varit att Mbappé ska bli kvar i Monaco över nästa säsong.

Lawrence dubbelt prisad

Ipswich Town höll igår gala för att utse klubbens bästa spelare under det gångna året. Den förre Manchester United-spelaren Tom Lawrence prisades dubbelt.

Spelarna i Ipswich utsåg Lawrence till årets spelare i klubben.

Lawrence kammade också hem priset för årets mål.

Res med oss till Manchester!