Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Den slutade på 25 matcher, den förlustfria sviten i ligan. Arsenal tog hem segern när United gjorde en svag insats på Emirates Stadium i London. José Mourinho sa redan före matchen att kampen om fjärdeplatsen var förlorad. Det var den inte då, det är den nu.

Det började faktiskt bra, det kan vara svårt att minnas nu, men så var det faktiskt. Martial löpte sig till ett bra läge som Cech parerade, kortpassningsspelet såg ganska bra ut även om det saknades lite ljupledslöpningar. Men första tio såg det ändå rätt bra ut.

Efter det tog Arsenal över, ett par bra räddningar från De Gea krävdes, Smalling fick städa upp lite bakom en tydligt matchotränad Jones, och resten av halvleken dominerades av Arsenal utan att för den sakens skull vara katastrofal av United. Rooney bjuds dessutom på ett gratisläge som han dessvärre inte lyckas utnyttja. Och helt ärligt, han borde passat Mata.

Embed from Getty Images

Men så kom andra halvlek, det tog tio minuter innan Granit Xhaka bestämde sig för att dra på från distans. Ett skott som oturligt styr på Ander Herrera, och vips så har United ett riktigt skitmål i baken. Blott två minuter senare fördubblas dessutom Arsenals ledning, när Chris Smalling inte plockar upp Danny Welbeck på ett inlägg. Då var det 35 minuter kvar (stopptid inkluderat), men praktiskt taget ingenting hände offensivt. Ingen vilja visades, spelarna hade gett upp. Ett par byten – som inte gav effekt och United hotade inte det minsta. Så kan också ett “toppmöte” spelas av. Bara det faktum av Manchester United inte åker på en enda varning säger en hel del om hur lam insatsen var.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Chanslös på målen. Gör ett par bra räddningar vid 0-0 som gör att United inte faller ihop tidigare.

Axel Tuanzebe: 7

Går naturligtvis inte lika offensivt som Antonio Valencia, men hade också Alexis Sanchez på sin kant. Är helt orädd i närkamper och stabil med boll, och Alexis Sanchez sökte sig väldigt mycket in i banan (vilket han i och för sig brukar göra) efter ett tag. Det är ändå ett gott omdöme. Bästa Unitedspelare.

Chris Smalling: 6

Fick städa upp bakom den matchotränade Phil Jones tidigt i matchen, men hans egen matchoträning visar sig också när han kommer helt fel vid Arsenals 2-0 mål. Han hoppade liksom upp mitt i ingenstans. Allt som allt ändå godkänd, i det stora hela var det inte i försvarsspelet det brast.

Phil Jones: 6

Som skrivits ovan, matchotränad. Vilket innebar att han blandade och gav så det stod härliga till. Men som sagt, det var inte försvaret som var problemet idag, förutom vid ett tillfälle.

Matteo Darmian: 6

Sköter defensiven okej, knappt synlig offensiv. Darmian är inte en spelare som sticker ut på ett positivt sätt, men inte heller negativt idag. Svårt att underkänna, men det är banne mig inte mer heller.

Michael Carrick: 5

Svårsatt betyg på mittfältet idag tycker jag. Carrick är lite som Darmian i matchen tycker jag, varken eller. Dock tycker jag att man kan kräva att han skall ta tag i det mer när vi ligger under, med tanke på rutinen. Därför blir ett underkänt betyg.

Ander Herrera: 5

Utbytt 63. Även Herrera var en av de som bidrog till den pigga inledningen, men han försvann också ju längre matchen led. Man kan tycka att han inte borde vänt ryggen till mig Xhakas skott, men jag anser inte att man kan skylla på honom att bollen fick just den olyckliga banan. Men, precis som för flera andra, kräver jag mer jävlaranamma från en kille som Herrera i en match mot Arsenal.

Wayne Rooney: 5

Nästan godkänd före målet, nere på sitt mittfält. Men när Manchester United ligger under med 2-0 skall lagkaptenen vara ledande i att ta tag i matchen, om det så bara är med att smälla på och ta ett gult, men tyvärr skedde egentligen ingenting från Rooney. Visst, ett par långskott som smet över kunde räddat honom, men varken dem eller krosspassningarna satt som de skulle idag. Bra passning till Martials tidiga friläge är en av få saker på pluskontot.

Juan Mata: 6

Utbytt 84. En av de som försökte, men även här syntes en del matchoträning. Djupledslöpningarna som han utvecklat under säsongen satt inte som vi vant oss vid. Borde dock fått öppet mål av Rooney, men fick inte bollen.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 61. Byttes ut för att sparas till torsdag. Var en av de som inledde helt okej, men försvann ju längre matchen led. Man måste kunna kräva mer av förra säsongens bästa spelare i Bundesliga.

Anthony Martial: 5

Tidigt friläge som han dessvärre inte får in. Har fortfarande problemet att han helst vill få bollen på fötterna för att sen sätta fart. Lyckas inte heller han ta tag i en offensiv uppryckning i slutet.

Jesse Lingard: 4,5

Inbytt 61. Kommer in, springer, tappar bollar. Sen är matchen slut.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 63. Skall komma in och göra skillnad, men lyckas helt ärligt inte med det. Ett par initiativ, några löpningar, men får inte heller så mycket bollar från mittfältet att jobba med.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas