Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och Liverpool slåss om Keane; Champions League kvar på Viasat; domarval

Vi är mellan två Manchester United-matcher och idag är det något så pass ovanligt som en dag som varken är matchdag, dag före match eller dag efter match.

Helgens match mot Arsenal är i all väsentlighet överstökad. Det var en dålig match men vi har inte tid att bry oss om det. För om ett par dagar ska Manchester United spela en europeisk semifinal för att avancera till en final i Sverige.

United och Liverpool slåss om Michael Keane

“Manchester United är säkra på att vinna kampen om att värva Michael Keane,” basunerar James Ducker ut för Telegraph. Över på Mirror har David McDonnell emellertid en annan uppfattning: “Liverpool närmar sig värvningen av Burnleys försvarare Michael Keane för 25 miljoner pund.”

Att Keane, som är en produkt av Manchester Uniteds akademi, ska lämna Burnley i sommar förefaller vara givet. Den här säsongen har han genomgående varit en av ligans bästa försvarare och han har slagit sig in i det engelska landslaget.

United och Liverpool är näppeligen de enda klubbarna som vill värva Keane. Everton och Tottenham uppges också vara intresserade. United kan med största sannolikhet erbjuda den bästa lönen medan Everton och Liverpool istället kan konkurrera med garanterad speltid.

McDonnell menar dock att United inte är intresserade: “José Mourinho har hittills inte indikerat någon vilja att gå för [Keane].”

Viss anledning att ifrågasätta McDonnell finns måhända, då han i sin artikel kallar Liverpools manager för “Jurgen Koop”.

Om det blir någon återkomst till United för Keane återstår att se. Han har redan fem Unitedmatcher på meritlistan, vilket i alla omständigheter borde utesluta en flytt till Liverpool.

Champions League kvar på Viasat

Om Manchester United kvalar in till Champions League – vilket enligt José Mourinho endast kan ske om laget vinner Europa League – så kommer Uniteds matcher i turneringen visas på Viasat.

Viasat har dessutom säkrat rättigheterna för turneringen under treårsperioden efter nästa säsong.

Läs mer på MTG Sverige.

Rumänska domare på torsdag

Ovidiu Hategan från Rumänien kommer att döma semifinalreturen mot Celta Vigo på torsdag. Octavian Sovre och Sebastian Gheorghe blir assisterande domare med Radu Petrescu och Sebastian Coltescu som extra assisterande domare samt Radu Ghinguleac som fjärdedomare.

Hategan har inga tidigare matcher med varken United eller Celta.

Torsdagens match blir hans första för säsongen i Europa League, detta då han istället har dömt i Champions League. Senast i åttondelsfinalen, där han tog hand om Juventus seger hemma mot Porto. Totalt har han gjort 24 Europa League-matcher (sex kvalmatcher inkluderade) i karriären.

Moss dömer på söndag

Jonathan Moss får ansvaret som domare när United möter Tottenham på bortaplan på söndag. Smart och Halliday blir assisterande domare med Mason som fjärdedomare.

Moss har gjort 17 Unitedmatcher (14-2-1). Den enda förlusten kom tidigare under säsongen men saknade betydelse, då United trots 2-1-förlusten mot Hull gick vidare till final i ligacupen. Moss senaste Unitedmatch var 3-1-segern mot Middlesbrough i mars.

Tottenham har haft Moss 20 gånger (9-5-6). Moss gjorde två Tottenhammatcher i april, deras 1-0-seger borta mot Crystal Palace och deras 3-1-seger borta mot Swansea.

Premier League har fortfarande inte meddelat vem som dömer bortamatchen mot Southampton den 17 maj.

Zlatans lön avslöjad

Zlatan Ibrahimovic har en veckopeng på 367 640 pund från Manchester United. Det påstås i den nya tyska boken Football Leaks: The Dirty Business of Football och återges av Mirror.

Paul Pogba däremot ska endast tjäna 165 588 pund i veckan. Förvisso ska Pogba ha stora bonusar att hämta ut om det går bra men… ja, vi har ju sett hur det har gått för Manchester United de senaste åren. Stackars Pogba lever nog på vatten och bröd om dagarna.

Den här dagen 2013…

…skrev David Moyes på ett sexårskontrakt som manager för Manchester United.

Två år kvar på det kontraktet…

Res med oss till Manchester!