Inför: Manchester United – Celta Vigo

Embed from Getty Images
Det närmar sig, Manchester United är en 90 minuter från Stockholm och en Europa League-final. På torsdagskvällen väntar returen mot Celta Vigo. Efter att ha vunnit med 1-0 på bortaplan får United ses som stora favoriter till avancemang.

Marcus Rashford slog till med en frispark med knappt 25 minuter kvar, ett ledningsmål som Celta aldrig var riktigt nära att utjämna i första matchen. Med lite effektivitet hade United kunnat göra ett par mål till och definitivt ha avgjort matchen redan förra veckan, men precis som så många gånger under säsongen saknades kvalitén i avsluten.

Manchester United

Manchester United kommer från en svag insats i helgens bortamatch mot Arsenal. Men det var också en till stora delar annan startelva än den vi kommer få se imorgon. Till exempel inledde Paul Pogba på bänken, och trots att det var tämligen uppenbart att hans kompetens hade behövts för att kunna vända underläget visade Mourinho att han menade allvar med att han gett upp tanken på topp fyra i ligan när han aldrig bytte in den franske världsspelaren.

Embed from Getty Images

Det är som vanligt lite gissningslek när man skall spekulera fram en startelva till United. Med tanke på att han är Uniteds förstemålvakt borde De Gea kanske starta matchen, men med tanke på Romero startade förra veckan (och att han gjorde det bra) får vi anta att han gör det även den här matchen.

I backlinjen kommer Valencia och Bailly vara tillbaka. Varken Smalling eller Jones övertygade nämnvärt mot Arsenal, så jag tror därför att Blind kommer vara tillbaka i mittförsvaret vilket gör att den ende vänsterbacken som finns kvar är Matteo Darmian.

Herrera och Pogba är givna centralt. Det bör bli en matchinledningen med mycket boll för United, utan att laget vill släppa till kontringar. Det skulle kunna vara ett argument för Carrickc men Mourinho gillar Fellaini så jag tror han får starta istället.

Längst fram bör det bli en trio med Mata, Rashford och Mkhitaryan, en trio som skall kunna såra Celta rejält.

Möjlig startelva:
Romero
Valencia – Bailly – Blind – Darmian
Fellaini – Herrera – Pogba
Mata – Rashford – Mkhitaryan

Celta Vigo

Precis som United har Celta Vigo också helt släppt fokus på ligan, för att kunna fokusera på Europa League. Som vi nämnde i motståndarkollen tidigare i veckan bytte de alltså nio av elva spelare från förra veckans Europa Leage-match till sin ligamatch på söndagen. Endast målvakt Álvarez och mittback Cabral fick starta båda, och då blev Cabral utbytt en timme in i ligamatchen som slutade med en klar 3-0 förlust.

Embed from Getty Images

Med tanke på den enorma rotationen Celta stod för i helgens ligamatch är det sannolikt att Celta planerar att starta med ungefär samma startelva som sist. Mycket press ligger naturligtvis på att Iago Aspas, lagets stora stjärna, skall kliva fram och leda Celta i den här matchen.Skall Celta kunna vända på den här semifinalen är det sannolikt så att Aspas, som har slagit till med 17 mål i ligan och fem i Europa League under säsongen, har varit inblandad.

Möjlig startelva:
Álvarez
Mallo – Roncaglia – Cabral – Castro
Hernandez – Radoja
Aspas – Wass – Sisto
Guidetti

Historik

Förra veckan var första gången som Celta och United möttes, historiken mellan lagen är alltså relativt kort. United har mött spanska lag 22 gånger på hemmaplan, vid endast fyra av dem har det blivit förlust. Något som alltså är ett måste om United inte skall ta sig till final.

Matchfakta

Manchester United
Celta Vigo

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, semifinal, 2:2
Match 1: Celta Vigo – United 0-1
Tid: Torsdagen den 11 maj 2017, 21.05
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Ovidiu Hategan [Rumänien]
• assisterande: Sovre, Gheorghe
• målområde: Petrescu, Coltescu
• fjärde: Ghinguleac
Teve: Kanal 9, Dplay

Manchester United

Skador: Fosu-Mensah (axel, inget datum)
Ibrahimovic (knä, inget datum)
Rojo (knä, inget datum)
Shaw (fot, inget datum)
Young (muskel, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt
Position: 5:e | 17-14-4 | 51-27 | 65
Bästa målskytt: Ibrahimovic (17)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
V 20/4 Anderlecht H EL 2-1 [1]
V 23/4 Burnley B PL 2-0
O 27/4 Manchester city B PL 0-0
O 30/4 Swansea City H PL 1-1
V 4/5 Celta Vigo B EL 1-0
F 7/5 Arsenal B PL 0-2
[1] Efter förlängning.

Celta Vigo

Skador: Blanco (skadad, inget datum)
Rossi (knä, oktober)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt
Position: 12:e | 13-5-17 | 49-60 | 44
Bästa målskytt: Aspas (17)
Position, bästa målskytt och disciplin avser inhemska ligan.
FORM
O 20/4 Genk B EL 1-1
F 23/4 Real Betis H ligan 0-1
F 27/4 Sevilla B ligan 1-2
F 30/4 Athletic Bilbao H ligan 0-3
F 4/5 Manchester United H EL 0-1
F 7/5 Malaga B ligan 0-3

United mot Celta Vigo

Totalt: 1 1-0-0 1-0
Hemma: 0 0-0-0 0-0
SENASTE MÖTENA
V 2017-05-04 B EL 1-0

United mot Spanien

Totalt: 48 13-19-16 60-67
Hemma: 22 9-9-4

Celta Vigo mot England

Totalt: 10 5-0-5 13-12
Borta: 5 3-0-2

Domare: Ovidiu Hategan

M
EL 2016/17: 0 0 0 0 0
EL 2015/16: 2 10 0 0 0
EL totalt (kval exkluderat): 18 98 1 3 4
Data primärt via Muss.se, Uefa.com, Soccerway.com, Stretfordend.co.uk, Transfermarkt.de.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS