Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Celta 1-1

Embed from Getty Images

Vi är i final efter en gastkramande retur mot Celta Vigo igår kväll. Med Marouane Fellainis tidiga ledningsmål kändes det tryggt, men samtidigt visste vi att en 1-0-ledning är en skör ledning. Celtas kvittering kom i den 85:e minuten och det fick United att darra rejält, men tack vare John Guidettis miss i matchens allra sista sekund är Manchester United nu finalklara! Ajax på Friends! Nu ska pokalen hem till Manchester!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Stod återigen för en stabil insats och räddade det han skulle utan några större problem. Kvitteringsmålet i slutet var han chanslös på.

Antonio Valencia: 5

En svag insats av Valencia. Missade flera pass och hade inte alls samma driv längs högerkanten. Är han plötsligt matchotränad?

Eric Bailly: 7

En stabil klippa under stora delar av matchen. Täcker skott, vinner nickdueller och är brutal i duellspelet. Dessutom helt okej med bollen intill fötterna. Tappade huvudet i slutet när han började veva mot John Guidetti och blev utvisad, detta leder nu till att han missar finalen.

Daley Blind: 5

Positionssvag som mittback där han ofta ger motståndarna en halvmeter tillgodo. Eftersom holländaren tillhör de långsammaste spelarna på jorden hinner han därifrån inte ikapp. Hamnade galet snett vid ett gäng inlägg.

Matteo Darmian: 5

Föga förvånande tog sig Celta sig runt längs sin högerkant mot Darmian. Italienaren gör det bra emellanåt när tempot är lågt, men när motståndarna sätter fart har han svårt att hänga med. Hans offensiv var dessutom obefintlig, men det tillhörde förmodligen Mourinhos taktik.

Ander Herrera: 6

Inte Herreras bästa insats men han sliter, kämpar och får motståndarna griniga. De egenskaperna är inte att förakta trots att spelet i övrigt inte klickade fullt ut.

Paul Pogba: 7,5

Ett monster under stora delar av matchen. Briljant med boll men framförallt är han dominant i duellspelet. Motståndarna har inte en chans när han trycker ifrån med sin fysik.

Marouane Fellaini: 7

Oj, vad han håller sig på rätt plats när han nickar in 1-0. När han löper in mot bortre stolpen på inlägg är han i stort sett ostoppbar. Bra överlag i spelet med.

Jesse Lingard: 5,5

Utbytt ’86. Gjorde väl sitt jobb, men inte mer än så. Det händer liksom inte så mycket när Lingard får bollen. Ett sidleds- eller hemåtpass känns standard.

Marcus Rashford: 7

Utbytt ’89. Ytterligare en vass insats. Kom inte med i spelet lika mycket men är livsfarlig när han får ytor med bollen framför fötterna. Celta-försvararna hade en enorm respekt för honom.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Utbytt ’77. Inledde piggt där han körde slalom mellan motståndarna. Efter detta bleknade han och det rejält. Ser ut som han emellanåt går på halvfart där han försöker för svåra saker istället för att spela enkelt som han gjorde när han var som mest lyckosam i vintras.

Michael Carrick: 6

Inbytt ’77. Man vet vad man får när José slänger in Carrick. En solid insats helt enkelt. Städade upp i ytan framför backlinjen och spelade rutinerat.

Wayne Rooney: N/A

Inbytt ’86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Chris Smalling N/A

Inbytt ’89. Spelade för kort tid för att betygsättas.