Spelarbetyg: United – Crystal Palace

Embed from Getty Images

Manchester United tog igår en bekväm 2-0-seger hemma i ligaavslutningen mot Crystal Palace. José Mourinho valde att vädra flera ynglingar och som de levererade. I första halvlek var framförallt firma Mitchell/Harrop fantastiska längs vänsterkanten och Harrop fick krydda insatsen med att smälla in 1-0-målet. Paul Pogba gjorde sedermera 2-0 och sedan var det en transportsträcka mot tre poäng. Här är vår betygssättning av hur spelarna presterade.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Joel Pereira: 7

Kul att Pereira äntligen fick chansen att vakta kassen i A-laget (räknar inte inhoppet mot Wigan). Besitter en stor potential och visade upp sina kunskaper på ett förträffligt sätt igår. Nollan hölls och han agerade säkert matchen igenom. Framförallt stack frisparksräddningen i andra halvlek ut. Är Pereira en målvakt att bygga vidare på?

Timothy Fosu-Mensah: 6

Efter att åsidosatts i stort sett hela året fick Fosu-Mensah äntligen chansen från start igår. Det märktes dock att han var ringrostig och saknade matchform med tanke på hur feltajmad han var emellanåt. Positionsspelet var inte det bästa heller men däremot imponerar han med sin fysik och sin offensiv.

Eric Bailly: 7

Stabil matchen igenom. Släppte inga som helst Palace-spelare förbi sig, då small det. Synd att han tog den idiotiska utvisningen mot Celta senast och är avstängd på onsdag.

Phil Jones: 6

Hade det lite tufft stundtals med Christian Bentekes styrka och blev lite blottad på det viset. Annars har han börjat värdera situationer bättre och slänger sig inte in i dueller överallt.

Demeteri Mitchell: 7,5

Oerhört pigg insats från vänsterbacken som är uppvuxen ett stenkast från Old Trafford. Initiativrik och kreativ framåt. Låg tillsammans med Harrop bakom många fina anfall från vänsterkanten i första halvlek. Snacka om skillnad offensivt kontra Darmian eller Blind.

Scott McTominay: 6

Hade en lite tuffare match där han vägde lite för lätt i duellspelet. Med bollen intill fötterna finns det dock potential då han har en fin spelförståelse.

Axel Tuanzebe: 6

Tycker Tuanzebe inte får visa sin bästa sida som innermittfältare. Hade hellre sett att han och Fosu-Mensah hade bytt plats. Självklart är han en bjässe defensivt på mittfältet men han är lite osmidig och kantig med bollen på offensiv planhalva. Ändå ytterligare en imponerande insats.

Paul Pogba: 8

Utbytt ’45. En best återigen. Dominerade matchen totalt under stora delar av första halvlek. Det går helt enkelt inte ta bollen av honom. Fantastisk framspelning till Harrop och sedan fick han krydda insatsen med ett eget mål. Formen ser god ut inför onsdag.

Jesse Lingard: 7

Utbytt ’45. Pigg och initiativrik. Känns som han mår bra av att få ta lite extra ansvar på planen. I vanliga fall hamnar han i skymundan av andra spelare, nu var det han som tog ansvar och visade vägen.

Wayne Rooney: 6

Utbytt ’88. Upp och ner som vi vant oss vid att se honom. Denna gång var det dock inte enbart ner. Hade sina moment där han visar rutin och klass, men däremellan går det långsamt och tas enorma felbeslut. Sista matchen på Old Trafford?

Josh Harrop: 8

Vilken debut! Målet han gör i första halvlek visar så mycket klass och framförallt visar han upp en ”killer-instinkt” som ingen annan United-spelare har. Bollen skulle bara in, det gav han sig f*n på. Lite som en ung Wayne Rooney. Sedan fortsatte han imponera matchen igenom med sitt lysande självförtroende. Oerhört kul! Får han en plats i truppen på onsdag till och med?

Michael Carrick: 6

Inbytt ’45. Man vet vad man får när Carrick slängs in vid ett 2-0-läge. Ett lugnt och tryggt passningsspel samt stängda luckor framför den egna backlinjen. Varken mer eller mindre, det behövs varken mer eller mindre heller.

Anthony Martial: 5,5

Inbytt ’45. Svagt inhopp. Lyckas inte med sina initiativ och hade överlag svårt att kontrollera bollen. Lär inte starta på onsdag.

Angel Gomes: N/A

Inbytt ’88. Spelade för kort tid för att betygsättas, men vilket efterlängtad debut det var! Förste spelaren som är född på 2000-talet att spela i Premier League. En enorm talang som vi nu hoppas United kan förädla. Symboliskt byte med Rooney på slutet.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS