Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea inte på väg bort; Mourinho tapetserar; Moura istället för Willian?

Vi lever fortsatt i efterdyningarna av onsdagens Europa League-triumf när vi summerar denna lördag i maj. Manchester Uniteds säsong är som tidigare konstaterats över. Silly Season har tagit vid, men också den muslimska högtiden Ramadan. 

Champions League håller David kvar?

David De Gea fick sparsamt med speltid under slutskedet av säsongen och fick se Sergio Romero gå före när det vankades Europa League. Frågetecken har höjts kring spanjorens framtid i Manchester, men enligt Manchester Evening News är José Mourinho och United nu övertygade om att De Gea är kvar till hösten. Segern i Europa League, som gav en direktplats till Champions League, ska ha varit tungan på vågen för 26-åringen som uppgetts nöjd med att Louis van Gaal byttes ut efter förra säsongen.

De Gea, som har kontrakt fram till 2019, är uttagen i den spanska landslagstruppen till landskampen mot Colombia och VM-kvalmötet med Makedonien i juni. Skulle United byta målvakt under försäsongen sägs Atletico Madrids Jan Oblak eller Benficas Ederson finnas på listan över potentiella nyförvärv, enligt MEN.

Embed from Getty Images

Moura, än en gång

Ni minns Lucas Moura, va? Brasilianaren som var ”så gott som klar” för United år 2012 ryktas nu åter till Old Trafford. Brasilianaren tillhör PSG som betalade kring 39 miljoner pund i augusti 2012. Debuten skedde i januari 2013 och sedan dess har Zlatans tidigare lagkamrat varit en av de mer tongivande spelarna i PSG. Den gångna säsongen stod han för 19 mål och nu ses han, enligt Sportwitness, som José Mourinhos mittfältsvärvning till sommaren, om United inte lyckas få loss Willian från Chelsea. Silly Season är igång, vare sig vi gillar det eller inte.

Embed from Getty Images

Nya väggprydnader på Carrington

Vägen in till matsalen på Manchester Uniteds träningsanläggning i Carrington pryds på bilder av klubbens triumfer alltsedan Sir Matt Busbys dagar. Nu har José Mourinhos triumfer också börjat synas. Portugisen ville ha en egen ”wall of fame” med bilder från segern i Community Shield och Ligacupen, utan att för den delen röra det som symboliserar klubbens historia. Mourinho berättade om förändringen i en intervju med Rio Ferdinand i Old Trafford Uncovered på BT Sport. Vi utgår från att onsdagens seger i Stockholm också tar plats på väggarna inom en snar framtid.

Embed from Getty Images

Ramadan för Pogba och Fellaini

Den muslimska högtiden Ramadan inleddes under fredagen. I Manchester United berör den Paul Pogba och Marouane Fellaini. Passande nog tog säsongen slut i onsdags, så bägge spelarna kan rimligen fira högtiden om de så önskar. Ramadan innebär fasta under 30 dagar och brukar gäcka spelare som deltar i stora mästerskap under somrarna. Fellaini valde under fjolåret att skjuta upp sin fasteperiod till efter EM-turneringen.

Silva till Watford

Watford har gjort klart med en ny manager efter sparkade Walter Mazzarri. Det blir Mauro Silva, som inte lyckades hålla Hull kvar i ligan i vår som tar över. Silva blir Watfords åttonde manager på fem år.