Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ett år till för Carrick

Embed from Getty Images

Manchester United har på lördagskvällen bekräftat att man kommit överens med lagets vicekapten, Michael Carrick, om en kontraktsförlängning på ett år.

Engelsmannen, som fyller 36 i slutet av juli, har varit i United sedan 2006 och har på den tiden hunnit med att vinna allt som går att vinna. Fem ligatitlar, en i FA-cupen, tre ligacuptitlar, en i Champions League och nu senast klubbens första Europa League-titel är vad han varit med och spelat hem till klubben – än så länge. Lägg även till mindre titlar, som sex Community Shield och en seger i klubblags-VM, så förstår ni att det är en man med många medaljer som nu förlängt kontraktet.

Säsongen som var hade han till en början svårt att ta plats i startelvan, faktum är att hans första ligastart kom i omgång elva, ända in i november. Efter det insåg Mourinho värdet av hans rutin på mittfältet, och sammanlagt blev det 18 ligastarter plus fem inhopp. Med samtliga turneringar inräknade spelade han 38 matcher, varav 29 från start.

Embed from Getty Images

Till Manchester Uniteds hemsida säger Carrick så här:

”Vilket fantastiskt sätt att avsluta säsongen, med en ny trofé i vårt skåp. Jag är nöjd att min resa med den har stora klubben kommer fortsätta.

”Mitt fokus nu är att jag ser fram emot min testimonial nästa söndag; det kommer vara ett stolt ögonblick för mig och min familj, och är det perfekta sättet att toppa vad som redan varit en fantastisk säsong. Jag är glad över att våra fans också får se vår skinande nya Europa League-trofé den dagen.”

José Mourinho säger följande till hemsidan:

”Jag har njutit av att jobba med Michael under säsong som varit. Han är ett av de sanna proffsen i sporten. Inte bara för att han är en bra fotbollsspelare, han är också en fantastisk människa och en bra förebild för våra yngre medlemmar i laget. Jag är nöjd att han har förlängt sitt kontrakt och jag skulle vilja passa på att önska Michael all lycka inför hans välförtjänta testimonial nästa söndag.”

Som både Carrick och Mourinho säger skall alltså Michael Carricks testimonial spelas söndagen den fjärde juni. Mer om den senare i veckan.