Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 slutade fyra i turnering

Uniteds U19-lag deltog i en turnering i Terborg, Nederländerna. Efter att ha förlorat bronsmatchen mot Club Brügge slutade United på en fjärdeplats av åtta lag.

United inledde gruppspelet mot sydafrikanska Ajax Cape Town. Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra offren i Manchester, United verkade tagna av stunden för de var inte alls med i matchen. Ajax Cape Town gjorde 2-0 innan de fick en man utvisad, men United lyckades ändå inte reducera och förlorade matchen med 2-0.

Bättre lycka hade man i den andra gruppspelsmatchen där Flamengo stod för motståndet. Indy Boonen gjorde 1-0 och Uniteds första mål i turneringen. United var klart bättre än föregående match och ökade sedan på till 2-0 genom Callum Gribbin innan domarens pipa ljöd för full tid.

Det skulle sedan avgöras i den sista gruppspelsmatchen huruvida United avancerade vidare till slutspel eller inte. De Graafschap stod för motståndet, i en händelselös match som slutade 0-0 där det enda intressanta som hände var att Angel Gomes klev av skadad innebar i alla fall att United rog sig vidare till semifinal som grupptvåa, där väntade Atletico Mineiro. Gomes var frisk nog att agera inhoppare i ännu en match som slutade 0-0, matchen fick således avgöras via straffsparkar. Där drog brasilianarna det längsta strået då de satte alla sina straffar medan Nishan Burkart missade för United. Gribbin, O’Connor, Tanner och Gomes satte dock sina men det hjälpte föga.

United ställdes sedan mot Club Brügge i matchen om tredjepris. Det skulle visa sig bli en händelserik match, Aidan Barlow gav United ledningen med 1-0 men belgarna kvitterade. United fick sedan en gyllene möjlighet att återta ledningen när Gomes blivit neddragen och domaren pekade på straffpunkten, målskytten Barlow klev fram men missade. Istället var det Club Brügge som kunde göra 2-1 i den andra halvleken och sedermera ta hem bronsmatchen.

https://twitter.com/dilynux/status/868120826947788801

https://twitter.com/dilynux/status/868121579867312130

https://twitter.com/dilynux/status/868121710188429313