Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens rykten och One Love Manchester

I väntan på att spelschemat för Premier League ska släppas på onsdag nästa vecka är det på det stora hela nyhetstorka runt Manchester United. I ryktessvängen surrar det förstås, även om inget känns konkret i detta skede.

Ifall du missade Michael Carricks testimonial igår kan du se höjdpunkterna i den inbäddade videon.

Patrice Evra var en av spelarna i matchen igår. Efteråt gav han en superb intervju i MUTV.

Cheick Tioté är död

Vi nås av tragiska nyheter från Kina, då det meddelas att den förre Newcastle United-spelaren Cheick Tioté är död. Tioté kollapsade på en träning och hans liv gick inte att rädda. Han blev bara 30 år gammal.

Snacket om Perisic fortsätter

Inters ytter Ivan Perisic fortsätter att kopplas samman med Manchester United. Nu även hos vanligen pålitliga BBC. Perisics framtid är i detta skede osäker. Inter förväntas inom kort presentera Luciano Spalletti som ny tränare. När Spalletti är på plats ska Inter fatta beslut i frågan.

United enda klubben som vill ha Morata

Álvaro Morata fortsätter att kopplas samman med Manchester United. Det sägs att Manchester United ska vara den enda klubben som vill värva Morata, något som bör gynna Uniteds förhandlingsposition.

Att Real Madrid samtidigt vill värva David de Gea från Manchester United är de flesta överens om. Möjligen kan det bli aktuellt med en byteshandel, där United får pengar och Morata för De Gea. Dylika affärer är ovanliga. På deadline day 2015 var United och Real emellertid överens om en affär där De Gea gick till Real samtidigt som Keylor Navas flyttade till United, så det ska inte uteslutas. Den affären sprack, som ni säkert minns, då pappersarbetet inte kom fram i tid.

United har även kopplats samman med Gareth Bale, något som näppeligen blir av. Då Bale fick en fråga om det efter Reals Champions League-vinst i lördags förkunnade han att han ser sin framtid i Real Madrid.

”Jag har skrivit på ett långtidskontrakt i Madrid. Min familj trivs och jag trivs, så ja, vi kommer att fortsätta med det vi gör. Vi vinner titlar och jag är nöjd,” sa Bale enligt Guardian.

Virgil van Dijk kan vi sannolikt också avskriva som en möjlig Unitedvärvning. Snacket just nu indikerar att Van Dijk kommer att gå till Liverpool.

Över på ESPN skriver Andy Mitten om Antoine Griezmann och andra till synes givna övergångar som aldrig blev av. (Griezmann har bekräftat att han stannar i Atlético Madrid.) Rekommenderad läsning!

Oavgjort för Poole

Manchester Uniteds Regan Poole spelade hela matchen som central mittfältare när Wales U20-landslag idag spelade 2-2 mot Elfenbenskusten i turneringen i Toulon. Wales ledde efter första halvlek men ivorianerna vände med två mål i början på andra halvlek. Wales kvitterade på tilläggstid, vilket betyder att deras hopp om avancemang lever.

Det oavgjorda resultatet betyder att Wales blev tvåa i gruppen på fem poäng. Det kan räcka till semifinal, då krävs dock att både Skottland och Brasilien misslyckas med att vinna, då gruppspelet avslutas imorgon.

One Love Manchester

Igår arrangerades välgörenhetskonserten One Love Manchester, för att samla in pengar till de som drabbades av terrordådet i Manchester. Många stjärnor uppträdde, däribland Robbie Williams, Katy Perry, Liam Gallagher, Coldplay och Ariana Grande. Här är några klipp från konserten.

Om du vill donera pengar kan du göra det genom We Love Manchester Emergency Fund.

Ett annat alternativ är att köpa souvenirer från välgörenhetskonserten igår.

Idag passade Jesse Lingard och Marcus Rashford på att besöka några av de barn som fortfarande vistas på sjukhus efter terrordådet.