Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United höjer budet på Morata samtidigt som Real Madrid ger upp De Gea

Mer och mer tyder på att Álvaro Morata är spelaren som Manchester United just nu jobbar allra hårdast för att värva. Samtidigt rapporteras det från Spanien att Real Madrid har släppt planerna på att värva David de Gea i sommar.

Guardian: United höjer budet på Morata

Efter att ha fått ett bud på 52 miljoner pund förkastat ska Manchester United nu vara beredda att erbjuda Real Madrid 60 miljoner pund för anfallaren Álvaro Morata. Detta rapporterar Guardian.

Det mesta tyder på att Morata är Uniteds hetaste spår just nu. Moratas agent Juanma Lopez säger att anfallaren ”vill spela mer” och att han kommer att fatta ett ”tydligt och definitivt beslut de kommande dagarna”. Agenten, som pratade med italiensk media, sa ingenting specifikt om Manchester United.

Milan ska också vara ett alternativ. Indikationerna har ändå varit att Morata inte ser sin framtid i Italien.

Morata är 24 år gammal. Den gångna säsongen gjorde han 20 mål på 43 matcher för Real Madrid. Statistiken döljer dock en relativt begränsad speltid (24 av matcherna som inhoppare) och han snittade ett mål per 94 minuter på planen.

Marca: Real har släppt De Gea

Någon byteshandel där Morata lämnar Real Madrid för Manchester United samtidigt som David de Gea går i den motsatta riktningen förefaller inte vara aktuell. Enligt Marca har Real redan nu fattat ett beslut om att inte värva någon målvakt i sommar. Zinedine Zidane vill ge Keylor Navas fortsatt förtroende som förstamålvakt.

De Gea vilade, Morata gjorde mål

De Gea och Morata umgås just nu i det spanska landslaget. I gårdagens träningsmatch mot Colombia fick De Gea nöja sig med en plats på läktaren, men vi räknar med att De Gea vaktar målet i VM-kvalet mot Makedonien på söndag.

Morata inledde på bänken och fick se förre Unitedspelaren Radamel Falcao ge Colombia ledningen med 2-1 i början på andra halvlek. Morata kastades omedelbart in på planen och i den 87:e matchminuten räddade han oavgjort för Spanien.

Darmian fick 90 minuter mot Uruguay

Matteo Darmian spelade hela matchen som högerback när Italien besegrade Uruguay med 3-0 i en träningsmatch i Nice.

Då Darmian efter matchen pratade med reportrar indikerade han, enligt Four Four Two, att han är osäker på framtiden.

”Säkerligen är nu inte tiden att tala om transfermarknaden. Jag skulle inte veta vad jag skulle svara. Jag har kontrakt med Manchester United, så låt oss se vad som händer.”

Henderson till final

Englands U20-landslag är klara för final i U20-VM. I semifinalen mot Italien tidigare idag vände England underläge till 3-1-seger. Venezuela väntar i final.

Manchester Uniteds representant Dean Henderson fick återigen följa matchen från bänken.

Onekligen gör England väldigt mycket rätt när det kommer till ungdomsfotboll. U20-landslaget är i VM-final, U17-landslaget slutade tvåa i EM i maj, det nya U20-landslaget spelar senare idag semifinal i turneringen i Toulon. Senare i sommar ska U21-landslaget och U19-landslaget spela EM och i båda turneringarna har England stora förhoppningar.

Samtidigt kan konstateras att England inte gör så mycket rätt när det gäller att förädla talangerna till seniorspelare. England har i många år varit framgångsrika i ungdomsturneringarna utan att lyckas på a-lagsnivån.

Rashfords presskonferens inför Skottland

England laddar för VM-kval mot Skottland på lördag. Marcus Rashford pratade igår upp matchen på en presskonferens.

Ingen Zlatan på Uniteds lista

Imorgon ska listan på spelare inför nästa säsong publiceras. Då får vi veta vilka spelare som United behåller (alla som har kontrakt), vilka spelare som har erbjudits kontrakt och vilka spelare som friställs.

Zlatan Ibrahimovic har ett utgående kontrakt och rapporterna från England är att han kommer att noteras på listan över spelare som friställs.

Detta är inte att likställa med att Zlatans tid i United är över. När (eller om) Zlatan visar att knät håller har United möjligheten att erbjuda anfallaren ett kontrakt, förutsatt att ingen annan klubb signerar honom under tiden.

city värvar målvakt

Den brasilianska målvakten Ederson är nu klar för Manchester city.

Liverpool ber om ursäkt

Liverpool tvingades igår komma med en offentlig ursäkt till Southampton, detta för sättet som Liverpool agerade på då de försökte värva Virgil van Dijk.

Liverpool säger nu att de inte längre kommer att försöka värva mittbacken.

Det sägs nu att Southampton har accepterat ursäkten och inte kommer att ta ärendet vidare.

Costa lämnar Chelsea

Ärkesvinet Diego Costa lämnar Chelsea, det bekräftade han själv till reportrar igår. Costa ska ha fått ett sms från Antonio Conte som sa att han inte längre ingår i managerns planer.

Champions League till Baku eller Madrid

Champions League-finalen 2019 kommer att spelas i Baku eller Madrid.

Ett år med Bailly

Eric Bailly har nu varit Manchester United-spelar i ett år.

Sam Platt’s eldhärjad

Puben Sam Platt’s, som länge varit en favorit för Manchester United-supportrar, fattade eld igår kväll, rapporterar Manchester Evening News. Vi har inte nåtts av några rapporter om att Kenny Dalglish hänger från det hösta trädet.

There’s a tavern in your town (in your town),
And we’re gonna burn it down (burn it down),
We’re gonna hang Dalglish from the highest fucking tree,
So all you Scouse bastards can se (he’s a cunt).

Nu spelar detta kanske inte så stor roll ändå. Puben ska nämligen rivas för att göra plats för en spårvagnshållplats.