Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Enkla segrar för De Gea och Darmian

I VM-kvalet var två Manchester United-spelare i aktion igår. Matteo Darmian och David de Gea hjälpte Italien och Spanien respektive till trepoängare.

Darmian fick chansen som högerback när Italien vann med 5-0 hemma mot Liechtenstein. Han var inte involverad i något av målen. Unitedryktade Andrea Belotti gjorde ett mål och en assist.

Spanien fick jobba lite hårdare för trepoängaren borta mot Makedonien. När David Silva och Diego Costa gav Spanien en tvåmålsledning första halvtimmen såg det ut att bli en enkel match. Makedonien reducerade emellertid mitt i andra halvlek och skapade viss nerv. Spanien kunde dock hålla undan till en 2-1-seger.

David de Gea vaktade det spanska målet. Varken Ander Herrera eller Juan Mata fick plats i den spanska truppen till den här samlingen.

Spanien och Italien konkurrerar om VM-platsen i grupp G. Efter sex omgångar har de båda lagen 16 poäng. Fördel Spanien av två anledningar: dels är de (trots Italiens storseger igår) fyra plusmål bättre än Italien (målskillnad räknas före inbördes möten i VM-kvalet) och dels har de fördel av att ha hemmamatchen mot Italien kvar.

Gruppfinal väntas den 2 september och vi kan nog slå fast att laget som eventuellt vinner den matchen också vinner gruppen. Vid oavgjort måste Italien hoppas att Spanien tappar poäng i någon av de återstående matcherna. För i all rimlighet är det omöjligt för Italien att ta igen målskillnadsförsprånget, då Italien nu har spelat sina matcher mot Liechtenstein, som är det överlägset sämsta laget i gruppen. Det potentiella bananskalet för Spanien är i sista omgången, då de möter Israel på bortaplan.

I ryktessvängen då? Det är faktiskt relativt lugnt just nu. Det surras en del om att Fabinho ska lämna Monaco för Manchester United. Men inget som känns konkret riktigt än.

Heller inget nytt gällande Álvaro Morata, som inte fick någon speltid mot Makedonien igår. När landslagssamlingen nu är över är det möjligt att han reser till Manchester för att göra klart med den förväntade övergången till United. Då krävs dock att United och Real Madrid ska komma överens först. United och Morata ska enligt relativt trovärdiga uppgifter redan vara eniga.

Annars väntar vi mest på att spelschemat för Premier League ska släppas. Onsdag klockan 10.00 är det som gäller. Manchester United-abstinensen är hög. Om två månader börjar Premier League.