Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex Fergusons teamtalk; Ronaldo vill lämna Real Madrid

Har Cristiano Ronaldo gjort sitt i Real Madrid? Förmodligen inte. Så vi inleder detta nyhetssvep med en bild från Italien (antar jag att det är). Där noterar vi att Matteo Darmian har gift sig.

Fergusons teamtalk

I början på den här månaden spelades Michael Carricks testimonial. Sir Alex Ferguson var manager för Carricks lag och nu ger Rio Ferdinand oss chansen att se hur det såg ut i omklädningsrummet före matchen.

Ferguson hade full koll på sitt lag: ”Mittfältare… mina mittfältare är Ji-Sung Park, Fletch, Michael. Och Ryan… du kan bara spöka omkring. Oh, och Scholesy, sorry Scholesy.”

Media: Ronaldo vill lämna Real Madrid

En samlad internationell mediekår rapporterar idag att Cristiano Ronaldo vill lämna Real Madrid. Anledningen till detta ska vara att Ronaldo är förbannad över att ha blivit åtalad för skattebrott.

I England rapporteras detta bland annat av BBC och Times, som båda hänvisar till egna källor.

Betyder detta att Ronaldo är aktuell för Manchester United? Well, vi får väl börja med att gissa att det troligaste ändå är att Ronaldo blir kvar i Real Madrid, där han har kontrakt till 2021. Förbannad eller inte så vill Real garanterat behålla sin ledande spelare. Nu kan förstås vilken klubb som helst utlösa Ronaldos utköpsklausul och då har Real ingen möjlighet att stoppa en flytt. Det är bara det att utköpsklausulen är på en miljard euro och det finns ingen klubb i världen som kan betala så mycket för en spelare.

Ronaldos önskan ska vara att stanna kvar i Europa. Enligt Times skulle Ronaldo överväga en återkomst till United. Samtidigt ska United vara oroade för att scenariot som utspelades för något år sedan med Sergio Ramos ska upprepas.

Premier League-värvningar

Everton var inte nöjda med Jordan Pickford utan slog igår även till och värvade Davy Klaassen från Ajax.

Nykomlingen Brighton & Hove Albion har plockat in Matthew Ryan från Valencia.

Försäsongsprogrammet för reserverna och ungdomarna

Uniteds ungdomsspelare i olika åldrar kommer att resa runt en del i sommar. I början på juli ska reserverna och juniorerna till Österrike på träningsläger. Sedan väntar diverse andra matcher och turneringar under sommaren.