Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sbragia rapporteras ta över reservlaget; ingen tro på Ronaldorykten

Akademichef Nicky Butts dagar som vikarierande reservlagstränare ser ut att vara över. På flera håll rapporteras att Ricky Sbragia tar över. Samtidigt har förre reservlagstränaren Warren Joyce tagit ett jobb i Australien.

I ryktessvängen verkar det pågå något slags tävling, där vinnaren tydligen är den som tydligast meddelar sin skepsis gällande Cristiano Ronaldos potentiella klubbyte i sommar.

Media: Sbragia tar över reservlaget

Den skotska tränaren Ricky Sbragia (född i Lennoxtown, 1956) rapporteras nu vara den som tar över jobbet som manager för Manchester Uniteds reservlag. Kanske reagerar du på namnet? Sbragia har nämligen ett förflutet som reservlagsmanager i United under åren 2002 till 2005.

Den gången lämnade Sbragia United för jobbet som a-lagstränare i Bolton, under managern Sam Allardyce. Sbragia fortsatte sedan till Sunderland, där han hade en sejour som tillfällig manager när Roy Keane lämnade klubben. De senaste åren har Sbragia jobbat med skotska ungdomslandslag.

Att Sbragia ska ta över Uniteds reservlag rapporteras på flera håll, däribland Manchester Evening News och ESPN.

Rapporterna är av sådant slag att det får bedömas som troligt att Sbragia kommer att presenteras som Uniteds nya reservlagstränare.

Jobbet som reservlagstränare i United har varit vakant sedan Warren Joyce lämnade klubben i november 2016. Nicky Butt, som är Uniteds akademichef, har tagit hand om rollen på tillfällig basis sedan dess.

För mer om Sbragia rekommenderas Mr Mujac på Twitter.

Joyce tar över Melbourne

På tal om Warren Joyce så har det idag meddelats att han är klar som ny manager för Melbourne City. Högst obehagliga nyheter, då Melbourne City är samarbetsklubb till Manchester city.

Joyce lämnade, som noteras ovan, United i november. Då tog han över som manager för Wigan. Där blev han inte långvarig, då han relativt snart fick sparken. Men relativt snabbt hoppar han alltså på ett nytt jobb.

Inte för att australiensarna verkar vara överdrivet imponerade…

Ingen vill tro på Ronaldoryktena

Cristiano Ronaldo kopplas – för vilken gång i ordningen? – samman med en flytt tillbaka till Manchester United. Igen vill tro på detta.

Ja, vissa undantag finns förstås. Mirror dunkade idag ut på sin baksida att United ska betala 175 miljoner pund plus David de Gea för Ronaldo. Det kan vi nog slå fast som skitsnack.

Men om nu De Gea skulle flytta till Real Madrid (väldigt lite tyder på det just nu), så kan det tänkas att Gianluigi Donnarumma ersätter. Donnarumma vägrade nyligen att förlänga med Milan, något som inte har uppskattats i fotbollsvärlden. Den unga målvakten representeras av Mino Raiola, som säger att det inte finns något avtal för målvakten.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/876564068324257793

Att Donnarumma representeras av Raiola kanske förklarar att Paul Pogba tog till Twitter för att försvara målvakten. Eller så ville Pogba bara smöra för Uniteds blivande målvakt…

I silly season-svängen noterar vi även att Kylian Mbappé rapporteras ha sagt till Monaco att han vill lämna klubben och flytta till Real Madrid. Skulle Real värva Mbappé så ökar det möjligheten för att Álvaro Morata eller Cristiano Ronaldo ska flytta till Manchester.

Håller vi oss kvar i Real så har Florentino Pérez fått förnyat förtroende som president för klubben. Ingen utmanare fanns.

I något relaterade nyheter så har BBC en bra genomgång kring varför fotbollsspelare i Spanien har problem med skatteverket:

Why are Spanish football stars in legal trouble? [BBC]

Rooney tillbaka i träning

En spelare som mest troligt inte kommer att spela fotboll för Manchester United den kommande säsongen är Wayne Rooney. Han verkar emellertid vara besluten att hitta tillbaka till gammal god form, då han kortade ner semestern för att börja träna igen. Notabelt dock att han inte tränar hos United.

Friställda ungdomar

För en tid sedan meddelades att Zlatan Ibrahimovic inte får nytt kontrakt av Manchester United. Av en eller annan anledning så var Zlatan den enda spelaren som stod som friställd av Manchester United.

Detta aningen märkligt då Kayne Diedrick-Roberts, Faustin Makela och Thomas Sang samtliga är utan kontrakt och utan kontraktserbjudande från United inför nästa säsong.

Detta konstateras då de inte står uppskrivna på listan över spelare med kontrakt eller kontraktserbjudande som publicerats av Premier League.

Vi önskar de tre spelarna lycka till i framtiden!

Bailly på begravning

Eric Bailly var igår en av gästerna då Cheick Tioté begravdes.