Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho anklagas för skattebrott i Spanien; plus lite Ronaldo och lite Morata

Den spanska åklagarmyndigheten fortsätter att anklaga fotbollsprofiler för skattebrott. Senast i raden att anklagas är Manchester Uniteds manager José Mourinho.

I andra nyheter fortsätter spekulationerna om Cristiano Ronaldo.

Mourinho anklagas för skattebrott

Åklagare i Spanien anklagar José Mourinho för skattebrott. Under sin tid som tränare för Real Madrid påstås ha lurat det spanska skatteverket på 3,3 miljoner euro. Under åren 2011 och 2012 påstås Mourinho ha gjort sig skyldig till två fall av skattebrott.

Återigen är det tal om bildrättigheter (image rights).

Det är nu upp till en domare att avgöra om ärendet ska gå till domstol.

Mourinho representeras av samma agentur som Cristiano Ronaldo, som också har anklagats för skattebrott. Ronaldo ska upp i rätten den 31 juli. Det är väl inte orimligt att gissa att om Ronaldo döms skyldig så är sannolikheten stor att även Mourinho döms skyldig, men det är långt dit.

Pérez om Ronaldo: En konstig situation

Real Madrids president Florentino Pérez uttalade sig igår om Cristiano Ronaldo.

”Ronaldo är en Madridspelare. Vi är jättenöjda med honom. Det var en historia i tidningen som sa att han är irriterad över behandlingen som hans skattesak har fått. Jag tror att det bästa för honom och Madrid är att han stannar. Vi får se vad som händer.

”Just nu är Cristiano en Real Madrid-spelare och något mycket konstigt måste inträffa för att han inte ska vara det. Och jag överväger inte det.”

Men om Ronaldo verkligen insisterar på att få lämna? ”Livet är långt och du vet inte vad som kan hända. Låt oss se, vi kommer att lyssna på honom.”

Pérez påstår att han inte har diskuterat frågan med Ronaldo eller med Ronaldos agent Jorge Mendes. Vidare hävdar Pérez att Real inte har någon skuld i skattefrågan och han föreföll skjuta över ansvaret på Ronaldos representanter.

”Allt det här är väldigt konstigt. Jag måste prata med honom och låt oss se vad han har att säga. Vi måste alla göra vår plikt mot [skatteverket]. […] Alla har rätten att antas vara oskyldiga och Cristiano ännu mer så.”

Läs mer på Guardian.

En eventuell jakt på Ronaldo ska inte påverkar Manchester Uniteds agerande på transfermarknaden, det menar Stuart Mathieson på Manchester Evening News.

Pérez: Vi har inte fått något bud på Morata

Pérez pratade inte bara om Ronaldo igår. Real Madrids president pratade även om Álvaro Morata.

”I princip vill vi inte låta någon lämna. Ingen har erbjudit någonting. Inte för James [Rodríguez], inte för Morata, inte för mig. Åtminstone låt [Morata] njuta av sin smekmånad.

”Vad vi än gör måste det vara vid rätt tillfälle. Ingen vill att han ska lämna. Vi är nöjda med honom. Han är en Madridspelare och i princip är vi nöjda med honom. Ingen har erbjudit oss någonting för honom. Jag har läst 75 miljoner dollar. Jag överväger inte det.”

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/876998154561998848

Tottenham får inte minska planen på Wembley

Tottenham ska säsongen 2017/18 spela sina hemmamatcher på Wembley, något som kan ställa till problem för laget. Den gångna säsongen spelade Tottenham sina europeiska matcher på den engelska nationalarenan med dåliga resultat.

Tottenham har på sina nio senaste besök på Wembley bara en enda seger. En anledning till detta kan vara att planen på Wembley är en av de största i England, medan Tottenham på White Hart Lane har en av Englands minsta gräsmattor.

Nu rapporterar Times att Tottenham inte kommer att få förändra storleken på Wembleys gräsmatta.