Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Mitt i silly season 2017

För Manchester Uniteds spelare går den sista fulla semesterveckan mot sitt slut. I slutet på nästa vecka är det så samling inför den nya säsongen. Fortfarande är Victor Nilsson Lindelöf Uniteds enda nyförvärv den här sommaren.

Mitt i silly season kommer vi därför med en avstämning. Vi passar också på att säga hej då till Josh Harrop.

Det har blivit juli och fortfarande har vi bara fått ett nyförvärv. Finns det anledning till oro?

Björn Appelgren: Nja. Ju tidigare köp desto bättre tänker jag, men samtidigt bättre att jobba med de övergångar man verkligen vill ha. Är typ konstant trött på silly season så jag orkar inte riktigt oroa mig.

Lisa Larsson: Ja, det tycker jag stort sett alltid att det finns, sett till hur vi agerat på transfermarknaden de senaste åren… Sen ser jag samtidigt hellre genomtänkta och väl övervägda beslut än att man hämtar in X antal panikvärvningar till överpris, även om det tar något längre tid.

Marcus Beijar: Nej.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, men av Mourinhos fyra önskade nyförvärv måste två in under juli så kan vi plocka den sista i augusti för att jag skall känna tillförsikt inför säsongen som kommer

Lee Sernehov: Inte någon oro än, det jobbas bakom kulisserna

Kent Yxell: Nej, denna cirkusen lär fortsätta till sista augusti. Gäller bara att betala vad de vill ha…

Josh Harrop lämnade för Preston på fri transfer. Borde United ha gjort mer för att behålla honom?

Björn Appelgren: Det var kul att se hans debut och målet. Han såg pigg ut. Samtidigt så är nålsögat trångt. Det känns trots allt rimligt att han lämnade, eftersom han inte riktigt ligger först i kön för att få spela.

Lisa Larsson: Nja, svårt att säga i nuläget. Men släpper man en ung lovande spelare på fri transfer så finns det oftast en anledning till det.

Marcus Beijar: Nej, det tycker jag inte. En match gör ingen karriär. Skulle Harrop inte ha gjort mål mot Crystal Palace hade transfern gått förbi som en i mängden. Nu blev det lite mer uppmärksammat just med anledning av målet och den enda a-lagsmatch han ändå gjorde.

Gustav Brinck-Larsen: Nej. Han kommer på sin höjd bli en truppspelare i ett mittenlag i PL. Därmed ingenting för United.

Lee Sernehov: En utlåning hade varit bättre, men man kan bara hoppas att där är en återköpsklausul

Kent Yxell: Nej, han borde kommit fram tidigare för att slå sig in i United så passar nog honom bra att gå till Unitedklubben Preston. Men borde dock fått ut lite transferpengar kan man tycka.

Gör Harrop rätt som nobbar United och flyttar till Preston?

Björn Appelgren: Ja. Tror och känner han att det är rätt så är det nog det.

Lisa Larsson: Svårt att argumentera för att det någonsin är rätt att lämna United, men om han känner att han har större möjligheter att utvecklas där så förstår jag hans val.

Marcus Beijar: Han är 21 år och behöver speltid. Självklart.

Gustav Brinck-Larsen: Ja det gör han. I hans ålder är speltid A och O. Det är mycket bättre för honom att spela Championship än U23.

Lee Sernehov: Han vill förmodligen spela A-lag och har väl inte fått någon garanti på det i United så för hans personliga utveckling gör han rätt

Kent Yxell: Ja, det är inte lätt att slå igenom i storklubbarna så även om han såg intressant ut i Palacematchen så krävs det mycket mer och ett steg är att gå ner i Championship…

Embed from Getty Images

Mycket tyder på att Adnan Januzaj byter klubb i sommar. Borde han istället erbjudas en plats i Uniteds trupp?

Björn Appelgren: Han har ju faktiskt inte presterat så det är väl rimligt att han lämnar. Synd. Jag har av någon anledning en soft spot för Adnan.

Lisa Larsson: Nej, tycker han gör rätt där. Har svårt att se honom ta en plats i United, men som relativt begåvad borde han kunna göra det någon annanstans.

Marcus Beijar: Nej. Har svårt att se honom konkurrera ut ens Lingard som det är just nu, och då gäller samma tankesätt som med andra. Får man inte spela regelbundet i den åldern han ändå är i så ska man lämna.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, Januzaj har inte det mentala för att bli en stjärna. Låt honom gå.

Lee Sernehov: AJ:s utveckling har inte blivit som det spåddes när han köptes, tråkigt för det var en spelare med mycket talang men av någon anledning så tog det aldrig fart.

Kent Yxell: Nej, han har fått chanserna och även om jag trodde mycket på honom när han kom fram så har han inte förvaltat chanserna bra nog…

Embed from Getty Images

Matteo Darmian kan också vara på väg bort. Gör United i så fall rätt som släpper honom?

Björn Appelgren: Han spelade upp sig på slutet av förra säsongen tycker jag. Dock för dålig för att starta kontinuerligt. Behålla som bredd tänker jag.

Lisa Larsson: Nej det tycker jag inte, om han inte ersätts ordentligt vilket jag inte helt och hållet räknar med blir fallet. Darmian är en helt okej fotbollsspelare, även om han kanske inte bör vara förstavalet.

Marcus Beijar: Där är jag väl mer tveksam. Darmian har trots allt vissa kvaliteter som skymtade förbi under andra halvan av säsongen. Han är en rätt användbar rotationsspelare, även om han ju inte direkt är lysande varken som vänster- eller högerback. Behåll, säger jag ändå.

Gustav Brinck-Larsen: Han får gärna lämna för min del, förutsatt att en ny vänsterback kommer in eller att Shaws kropp mirakulöst blir ett fysiskt fenomen. Darmian är en hyfsad ytterback, men inte en sådan man vinner Premier League med. Därför får han gärna lämna för min del. Lämnar han kan ju dessutom Ashley Young stanna som alternativ på ytterbackspositionen.

Lee Sernehov: Tycker Darmian är värd en chans, han är bra men lite ojämn. Hoppas Mou ger honom en säsong till.

Kent Yxell: Nej, han är en lojal spelare som inte gnäller och kan spela på många positioner och bidrar på så sätt i truppen.

Embed from Getty Images

Finns det några andra spelare i truppen som du tycker ska säljas?

Björn Appelgren: Eventuellt Rooney och Fellaini. Kanske någon av Smalling och Jones. Men jag vill gärna ha ersättare på plats först. Ser ingen spelare som måste bort bara för att.

Lisa Larsson: Ja jo, det tycker jag väl att det gör. Allt hänger på vilken riktning Mourinho väljer att ta oss i, och hur han värvar under sommaren.

Marcus Beijar: Wayne Rooney, Chris Smalling, Sam Johnstone, Guillermo Varela.

Gustav Brinck-Larsen: Rooney borde ju lämna, både för hans egen men också klubbens skull. Någon av Fosu-Mensah och Tuanzebe skulle väl må bra av utlån till en annan PL-klubb, men jag vill inte att de säljs.

Lee Sernehov: Fellaini, han är en bra spelare. Men ingen United-spelare.

Kent Yxell: Rooney, Smalling, Young av de rutinerade kan gått gå och göra plats på lönelistan för nya…

Vad krävs innan transferfönstret stänger för att United ska slåss om ligatiteln den kommande säsongen?

Björn Appelgren: Jag vill ju ha minst en renodlad kantspelare, en innermittfältare som kan axla Carricks (eller Scholes) arv, en världsback och en kompis till Rashford. Men det är lätt att önska och vilja ha. Är typ utmattad på folk som gnäller efter allt och alla (inklusive mig själv). Orimligheten i folks tyckanden är aldrig så stor som under silly season.

Lisa Larsson: Främst att ersätta Zlatan. Det måste vara prio. En ordentlig inventering bland försvarsspelarna känns också nödvändig.

Marcus Beijar: En målskytt, en defensiv mittfältare och en back.

Gustav Brinck-Larsen: In med en toppforward, en innermittfältare av toppklass och förmodligen en vänsterback (igen, om inte Shaw repar sig mirakulöst). Då, med en Martial som tar nästa kliv, en Mkhitaryan som är jämnare och en Pogba som skjuter stolpe in istället för ut börjar det se lovande ut.

Lee Sernehov: Vi måste ha in 2-3 färdiga spelare till. Av dom 2-3 minst 1-2 anfallare. Matic? Morata? James? Säsongen som kommer kan vi inte ta oss till CL via EL så det gäller att vara med från början och då krävs det anfallare.

Kent Yxell: Lukaku samt en anfallare/ytter till och en mittfältare av rang som gör att Pogba kan härja fritt…