Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Bekräftat: Ricky Sbragia tar över reservlaget

Embed from Getty Images

Manchester United har ikväll bekräftat att Ricky Sbragia tar över den vakanta posten som reservlagsmanager i klubben. Sbragia återvänder därmed till jobbet han hade mellan december 2002 och oktober 2005.

Under sin tidigare sejour i United blev Sbragia engelsk reservlagsmästare 2005 och 2004 vann hans lag Manchester Senior Cup.

Ricky Sbragia, som nu är 61 år gammal, föddes i Lennoxtown i Skottland. Han tar över reservlaget från Nicky Butt, som därmed återgår till sin roll som akademichef på heltid. Butt har ansvarat för reservlaget sedan Warren Joyce lämnade för att ta över Wigan i november förra året.

Ricky Sbragia:

Jag kunde inte vara gladare att vara tillbaka i Manchester United. Det är en spännande tid för klubben, med en ny struktur för akademin och en relativt ny stab av tränare och ledare.

Jag är väldigt spänd på utmaningen i den här rollen, klubben har alltid varit i framkant när det kommer till akademifotboll och jag är jätteglad att klubben fortsätter att sträva efter att vara de bästa med sina nytänkande idéer för framtiden av ungdomsfotboll.

Nicky Butt:

Ricky tar med sig massor av erfarenhet från att ha varit tränare på alla nivåer inom fotbollen. Han har en fantastisk historik av att utveckla unga talanger och är, givetvis, ingen främling för Manchester United.

Rickys kunskap och erfarenhet kommer att hjälpa vår viktiga och stolta tradition av att fostra unga talanger för a-laget fortsätta. Jag är jätteglad att Ricky har återvänt till klubben i den här viktiga rollen då ser fram emot att fortsätta vår utveckling av akademin.

När Ricky Sbragia lämnade United 2005 var det för att ta en roll som a-lagstränare i Bolton Wanderers, då han jobbade under Sam Allardyce. Sbragia gick sedan till Sunderland, vilket blev en återkomst för hans del. Innan han blev reservlagstränare i United första gången hade han nämligen haft samma roll i Sunderland.

Under sin andra sejour i Sunderland inledde han som en del i a-lagets tränarstab. Han tog sedan över som manager när Roy Keane fick sparken. Efter att ha hjälpt Sunderland att klara sig kvar i Premier League sa Sbragia upp sig, trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Han fortsatte sedan i Sunderland som chefsscout, innan han 2011 tog över som förbundskapten för Skottlands U17. Därefter flyttade han upp i hierarkin, först som förbundskapten för U19 och sedan för U21-landslaget.

Sbragia lämnade sin position som U21-tränare för Skottland i september 2016 och har såvitt jag förstår det varit arbetslös sedan dess.

Nu får vi bara hoppas att detta blir bra. Reservlaget förra säsongen var bedrövligt men fylls nu på med ett antal intressanta talanger från juniorlaget.