Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku har klarat läkarundersökningen: Största klubben i världen

Romelu Lukaku går till Manchester United och Wayne Rooney går till Everton. Så mycket förefaller vara givet. Formaliteter återstår men de båda övergångarna bör kunna presenteras idag.

En lycklig Lukaku har snackat övergång i teve medan Rooney skrev autografer på Evertons träningsanläggning.

Samtidigt gör sig Manchester Uniteds a-lag redo för att resa till USA medan reserverna och juniorerna drar till Österrike.

Lukaku: Det är den största klubben i världen

Romelu Lukaku har i Los Angeles genomfört den obligatoriska läkarundersökningen inför flytten till Manchester United.

”Det är den största klubben i världen, det är en klubb som är hungrig att vinna ligan igen, att vara dominanta i världen igen,” säger Lukaku till ESPN på en fråga om varför han väljer United.

”Det här är en möjlighet jag alltid har velat haft sen jag var ett barn. När de kallade behövde jag inte fundera två gånger. Så jag är verkligen glad att förhoppningsvis vara en del av historien.

”Vem skulle säga nej till den största klubben i världen? Den bästa arenan i England, de bästa fansen. Jag menar, det är en perfekt möjlighet.

”Jag har alltid sagt att jag vill spela för ett lag som utmanar om varje titel som finns där. Jag tycker att Manchester United för tillfället vill vara det dominanta laget, den dominanta kraften. Om du tittar på historien säger det tillräckligt. Att bli en del av en klubb som dem är något jag verkligen ville. Jag tacksam för möjligheten som de gav mig.

”Jag kommer för att jobba hårt, jobba hårdare än jag har gjort förut. Jag är villig att göra det, förhoppningsvis kommer det på ett bra sätt.”

Se Lukaku prata på ESPN.

Själva läkarundersökningen förefaller ha varit ganska långtråkig…

Han fick dock chansen att signera en Unitedtröja och då blev livet genast mycket bättre…

Rooney läkarundersökt av Everton

Wayne Rooney besökte igår Evertons träningsanläggning Finch Farm för att läkarundersökas inför den förväntade övergången från Manchester United till Everton.

https://twitter.com/utdxtra/status/883740967244877825

Rooney borde rimligen kunna presenteras som Evertonspelare under söndagen och han kommer givetvis inte vara med när Manchester United idag åker till USA.

Enligt BBC går Rooney till Everton på fri transfer. Övergången ska inte vara kopplad till Uniteds värvning av Romelu Lukaku. Däremot kan det bli så att United betalar en del av Rooneys lön.

Högljudd Lukaku fick prata med polisen

Igår framkom att Romelu Lukaku för en vecka sedan greps av polisen i Beverly Hills. Polisen ska ha kallats till platsen där Lukaku tillfälligt bodde för att utreda en anklagan om oljud.

Till en början klarade sig Lukaku undan med en varning men då varningen inte var tillräcklig för att Lukaku skulle sänka volymen valde polisen att ingripa. Den belgiska anfallaren kallades sedan till rättegång. Polisen nöjde sig där, så Lukaku blev inte fysiskt arresterad.

https://twitter.com/skysports_bryan/status/883746025986543616

Lukakus fall ska upp i rätten den 2 oktober. Han behöver dock inte närvara personligen på rättegången och rimligen är det tal om förhållandevis litet bötesbelopp. Rättegången är för övrigt under ett landslagsuppehåll.

Times: Conte känner sig bedragen

Enligt Times ska Chelseas manager Antonio Conte känna sig bedragen efter Romelu Lukakus beslut att välja Manchester United. Det har snurrat ett antal uppgifter om att Chelsea i slutändan matchade Uniteds bud men det ska inte ha varit tillräckligt.

Uppgifterna om att Chelsea matchade Uniteds bud kommer med stor sannolikhet från Chelsealägret, likaså de uppgifter som säger att United betalade mer pengar till Mino Raiola än Chelsea. Enligt Matt Law på Telegraph ska Chelsea faktiskt ha erbjudit Everton en större övergångssumma än United.

Att Chelsea skulle ha backat på grund av agentens krav förefaller vara långsökt. Numer får vi officiella siffror på hur mycket som klubbarna betalar till agenter. Under de två senaste transferfönstrena (sommaren 2016 och januari 2017) betalade Chelsea drygt 25 miljoner pund till agenter, berättar FA.

Det var mer än 30 procent mer än vad Manchester United betalade. Detta trots att United signerade Paul Pogba som historiens dyraste fotbollsspelare samt Henrikh Mkhitaryan och Eric Bailly under perioden.

Men visst, Chelsea är hjältar i kampen om att inte slänga pengar efter agenter.

Brown nöjd, Neville tveksam

Den förre Manchester United-spelaren Wes Brown verkar vara mycket nöjd över att United har värvat Romelu Lukaku.

Gary Neville är inte lika exalterad, även om han menar att Lukaku är enormt talangfull och kan förstöra motståndarförsvar. ”Men personligen har jag aldrig varit hans största fan.”

Andreas Pereira med på försäsongen

Andreas Pereira var förra säsongen i Spanien på ett lyckat lån. Som belöning får han följa med på försäsongsturnén till USA. Återstår att se om Pereira får en chans att slå sig in i laget.

Det förefaller vara så att Pereira reser direkt till Los Angeles från semestern i hemlandet Brasilien.

Reserverna och juniorerna till Österrike

Medan Uniteds a-lag reser till USA bär det av till Österrike för reserverna och juniorerna. Anfallaren James Wilson ska vara en av spelarna som reser till Österrike, rapporterar ESPN. Wilsons status får betraktas som osäker, han drog på sig en allvarlig knäskada i oktober och har inte spelat fotboll sedan dess.

Tahith Chong och Joe Riley är andra spelare som följer med till Österrike efter långtidsskador.

Supertalangen Angel Gomes följer också med till Österrike.

Mason Greenwood, som är anfallare för Uniteds U16 och en av de mer lovande spelarna i klubben, får även han resa till Österrike.

Nytt träningsställ

United har fått ett nytt träningsställ för den här säsongen.

Så några rykten

Enligt Guardian överväger United ett nytt försök att värva Eric Dier från Tottenham. En värvning av Nemanja Matic från Chelsea anses inte längre vara rimlig, sedan United värvade Lukaku. Tottenham har svårt att garantera Dier en plats i startelvan. Londonklubben skulle dessutom må bra av tillskott i klubbkassan, då bygget av deras nya arena har blivit mycket dyrare än budgeterat.

Enligt Mirror kan Zlatan Ibrahimovic fortfarande ha en framtid i United. Den svenska anfallaren ska ha varit så imponerad av Uniteds agerande sedan skadan att United nu ska ha första tjing när Zlatan gör comeback.

Enligt Duncan Castles på Daily Record ska Manchester United ha hört sig för om möjligheten att värva Dani Alves. Högerbacken uppges dock ha bestämt sig för en flytt till PSG.

Castles, den här gången för Times, påstår vidare att Barcelona ska erbjuda Lionel Messi en lön på en miljon pund i veckan. Det är ganska mycket pengar.

Defoe säger adjö

Jermain Defoe har sagt hej då till Bradley Lowery.