Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till USA

Manchester United har släppt truppen som rest till USA på försäsongsläger. Det är en 27 man stark trupp som åker över, Romelu Lukaku ej inkluderad då han än så länge inte officiellt tillhör Manchester United, men att han tillkommer är ju bara en tidsfråga.

Följande spelare är med:

Målvakter: David De Gea, Sergio Romero, Joel Pereira
Försvarare: Antonio Valencia, Mattio Darmian, Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Phil Jones, Daley Blind, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Demetri Mitchell, Ashley Young
Mittfältare: Michael Carrick, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Ander Herrera, Scott McTominay, Jesse Lingard, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Andreas Pereira
Anfallare: Anthony Martial, Marcus Rashford

Trots att det är en 27 man stor trupp är det faktiskt bara Victor Lindelöf som inte debuterat för Manchester United. De unga spelare, som ej räknas som etablerade i A-truppen, som följer med är Demetri Mitchell och Scott McTominay. Både dessa fick göra A-lagsdebut under maj månad.

Embed from Getty Images

I övrigt kan det vara värt att påpeka att även Marcos Rojo och Luke Shaw, som vi ej kan räkna som spelklara under turnén eller ens tills Premier League drar igång i augusti, är med på planet. Försäsongen är ju dels till för hård träning och matcher, men också för att svetsa samman en trupp, det är säkerligen av detta skäl som dessa två är med.

De som saknas

Trots den stora resetruppen är det några spelare som inte fick plats. Om vi utgår från de spelare som ligger under ”First Team” på Uniteds officiella hemsida så saknas dessa spelare:

Sam Johnstone, Cameron Borthwick-Jackson, Matty Willock, Angel Gomes, Adnan Januzaj, James Wilson och Guillermo Varela.

Vad som sticker ut där är att det blir uppenbart att Adnan Januzajs tid i Manchester United snart är över. Efter sitt genombrott under David Moyes har Januzaj haft några tunga år, och starka rykten placerar honom i Spanien. Mer info om det när det händer något på den fronten.

Likaså ryktas Sam Johnstone vara på väg bort från klubben vilket kan påverka att han ej är med, Cameron Borthwick-Jackson hade ett dåligt låneår i Wolverhampton och anses förmodligen vara en bra bit från A-truppen, Matty Willock finns sannolikt bara på hemsidan då han satt på bänken i två PL-matcher under förra säsongen och håller till med reserverna och James Wilson kämpar fortfarande för att komma tillbaka från sin knäskada och har sannolikt en bra bit att gå för att vara aktuell för en plats i A-truppen.

Embed from Getty Images

Gällande Angel Gomes så kunde man argumentera för att erfarenheten av en försäsongsturné med A-laget skulle vara nyttigt. Supertalangen är dock endast 16 år gammal, och med tanke på att United som det är har många spelare som behöver speltid för att komma i form kan det vara bättre för Gomes att ha den här försäsongen med reservlaget på deras resa till Österrike.

Vad som händer med Guillermo Varela lär närmaste veckorna utvisa. Han togs ej med på förra årets turné i Kina och lämnade på lån till Eintracht Frankfurt under säsongen. Tyskarna var intresserade av att förlänga lånet eller rent av köpa honom, men då Varela valde att tatuera sig mot klubbens strikta order, och tatueringen blev inflammerad vilket resulterade i att han missade finalen i DFB-pokal (tyska cupen) stängde de istället av honom och annonserade att de inte längre var intresserade av honom. Det troliga är väl att han lämnar United inom den närmaste månaden, om det blir på lån eller permanent får tiden utvisa.

Matcherna

United kommer spela fem matcher under turnén. Datum och matchtid nedan är enligt svensk tid.

Söndag 16 juli, 04.00: LA Galaxy (Viasat Sport Premium/Viaplay)
Tisdag 18 juli, 04.00: Real Salt Lake (TV3 Sport/Viaplay)
Fredag 21 juli, 04.00: Manchester City (TV3 Sport/Viaplay)
Söndag 23 juli 23.00: Real Madrid (TV3 Sport/Viaplay)
Torsdag 27 juli 01.30: Barcelona (än så länge oklart med TV-sändning)