Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Januzaj lämnar för Real Sociedad

Då var dagen kommen, dagen då Adnan Januzaj lämnar Manchester United på permanent basis. Den spanska La Liga-klubben Real Sociedad är nästa klubbadress för belgaren.

Adnan Januzaj kom till United 2011 som 16-åring från belgiska Anderlecht. Han satte snabbt avtryck i Uniteds U18-lag med sin fina balans och touch, en skada satte stopp för Januzaj under slutet av säsongen men han kom starkt tillbaka och slog sig sedan in i U21-laget säsongen 2012/2013. Där blev det mest spel som striker för den offensiva mittfältaren som dock gjorde jobbet med ära och blev belönad av Sir Alex Ferguson som gav honom en plats på bänken i säsongens och Fergusons sista match borta mot West Bromwich.

Men det var under Moyes som genombrottet kom, först gjorde han sin debut mot Wigan i Community Shield och sedan första målen när han avgjorde matchen mot Sunderland med två mål.

Januzaj fick rikt med speltid men efter Moyes uttåg ur klubben blev det aldrig detsamma, han spelade visserligen en del under Louis van Gaal men han fick aldrig det att lossna. Januzaj lånades sedan ut, först till Dortmund och sedan till Sunderland, men det blev aldrig några lyckosamma lån heller för den numera 22-årige Januzaj.

Totalt blev det 66 matcher i a-laget och fem mål. Obekräftade uppgifter säger att United har en option att köpa tillbaka honom samt att övergångssumman ligger på mellan 8-10 miljoner pund.

Personligen tycker jag det är tråkigt, väldigt tråkigt. Främst att han inte lyckades bättre, kanske brister det i mentaliteten, kanske brister det i något annat. Men Adnan Januzaj har fantastiska egenskaper för att bli en stjärna; han har balans, han har teknik, han har fart, han är elegant. Han är dessutom en spelartyp som i regel blommar ut senare än andra. Men i skrivande stund är det svårt att argumentera emot att han säljs.

Vi önskar i alla fall honom lycka till i sin nya klubb!