Sergio Romero förlänger

Embed from Getty Images

Sergio Romero har förlängt sitt kontrakt med Manchester United. Hans nya kontrakt sträcker sig till 2021, med option för ytterligare ett år.

Sergio Romeros uttalande till officiella hemsidan: ”Jag är glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Vem skulle inte vilja vara i världens största klubb? Vi har fantastiska målvakter här och vi lär oss alltid av varandra. Det var så klart ett oerhört stolt ögonblick för mig och min familj att vara en del av Europa League-finalen, och jag ser fram emot att hjälpa laget bygga vidare på förra säsongens succé under 2017/18.”

José Mourinho har också kommenterat kontraktet: ”Sergio är en fantastisk målvakt och professionell. Han hade en bra säsong med fantastiska framträdanden, speciellt i vår Europa League-succé. Sergio förtjänar sitt kontrakt, och att Manchester United har Sergio och David [De Gea] är fantastiskt i en så viktig roll.”

Romero har hittills spelat 28 matcher för Manchester United, bland annat Europa League-finalen nu i maj. Med tanke på hur stabil han var under säsongen som var lär det bli fler under kommande säsong. Med De Gea, Romero och Pereira kontrakterade för flera år framöver får Uniteds målvaktssituation anses som mycket god.

Argentinaren har spelat i Europa sedan 2007 då han gick till AZ Alkmaar i holländska ligan, dit han värvades av lagets dåvarande tränare Louis van Gaal. Det blev fyra säsonger i Holland innan han 2011 flyttade till Sampdoria. Två år som förstemålvakt där, först i Serie B sedan i Serie, följdes av ett års utlåning till Monaco och ytterligare ett år i Sampdoria. Både dessa år fick han agera andremålvakt, precis som han gjort i United sedan han kom på fri transfer sommaren 2015.

Embed from Getty Images

Trots att han inte varit förstemålvakt i sina klubblag sedan säsongen 2012/13 har han behållt sin plats som förstemålvakt i det argentinska landslaget. Sammanlagt har han spelat närmare 90 landskamper, mer än någon annan argentinsk målvakt. Han var förstemålvakt både i VM 2010, där Argentina åkte ut i kvartsfinal mot Tyskland, samt VM 2014 där samma lag möttes i final och tyskarna vann efter förlängning. Han spelade också Copa America för Argentina 2015, ytterligare en turnering där de förlorade finalen, denna gång på straffar.

Hans rutin från stora matcher går med all tydlighet inte att prata bort, en bättre andremålvakt än Romero kan United sannolikt inte ha för tillfället.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS