Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Manchester United – Manchester City

03:19

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds träningsmatch mot Manchester city i Houston. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Manchester city 2-0 (0-0)

Träningsmatch • 2017-07-21, 04.00 • Houston Stadium, Houston, Texas


 1-0 (37) Romelu Lukaku (Pogba)
 2-0 (39) Marcus Rashford (Mkhitaryan)
     (42) Yaya Touré
     (45) Daley Blind
     (55) Eliaquim Mangala

Manchester United: De Gea (Romero 46); Valencia (Fosu-Mensah 77), Lindelöf (Bailly 46), Smalling (Jones 46), Blind (Darmian 46), Herrera (Carrick 62), Pogba, Lingard (A Pereira 77), Mkhitaryan (Fellaini 62), Rashford (Martial 62), Lukaku
Avbytare: J Pereira, Mitchell, Tuanzebe, McTominay

Manchester city: Ederson, Adarabioyo, Kompany, Fernandinho, Touré, Walker, Foden, De Bruyne, Sterling, Aguero, Roberts
Avbytare: Diaz, Gundogan, Stones, Silva, Nasri, Denayer, Delph, Iheanacho, Kolarov, Sané

Johannes Johansson | 06:17 Pogba om matchen

Paul Pogba intervjuades av MUTV efter matchen.

Hur kändes det att vinna Manchester-derbyt och fortsätta uppbyggnaden inför säsongen?
Det är ett derby. Träningsmatch eller inte. Vi vill vinna matchen mot Manchester City såklart.Vi vill visa att vi är redo. Det är tredje matchen för oss och vi vill fortsätta såhär. Vinnarmentaliteten måste vi bibehålla.

Det har varit tufft fysiskt de två första matcherna för er. Kändes det lättare ikväll?
Självklart kändes det bättre. Benen har börjat röra på sig. Vi får mer speltid och vi behöver bli mer redo inför vad som väntar. Vi behöver mer speltid inför Super Cup-matchen.

Johannes Johansson | 06:01 Andra halvlek: United – City 0-0 (2-0)

Efter en första halvlek som höll ganska hög kvalitet, så sjönk densamma under i andra halvlek i takt med alla byten som gjordes. För Citys del fick de lite fart på vänsterkanten i och med inhoppet från Leroy Sané. Defensivt på samma kant var det däremot rena mardrömmen för de ljusblå. Eliaquim Mangala placerades som vänsterback och han hängde inte alls med Rashford. Det blev tidigt ett gult kort på Mangala och sedan kom Rashford runt gång på gång.

Just Rashford hade ett lurigt avslut från långt avslut som Ederson tvingades tippa till hörna. Strax därpå avlossade Lukaku ett av de hårdaste skotten som målburarna i Houston upplevt. Efter slarv i City-försvaret fick Lukaku bollen. Belgaren vände bort John Stones och drog till med ett rungande skott i kryssribban.

För Citys del så skapade de sina chanser tack vare våra misstag. Framförallt sattes andan i halsgropen vid ett par tillfällen när Sergio Romero bjöd på show. Den gamle showmannen Romero var alltså tillbaks.

Sammanfattningsvis var denna match en positiv sådan för United. Kombinationsspelet, spelvändningarna och omställningarna var stundtals en fröjd att se. Defensivt kändes det dock aningen darrigt stundtals. Känns som det vore klokt om Mourinho tidigt valde att spela ihop en backlinje. Det kan dock vara riskabelt med tanke på alla våra backars skadehistorik. Samtidigt känns inte våra olika uppställningar synkroniserade och det behöver göras något åt.

Offensivt imponerade verkligen Marcus Rashford, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan och Romelu Lukaku.

Johannes Johansson | 05:04 Första halvlek: United – City 2-0

Det märktes ganska omgående att spelarna på planen hade samma känsla som oss supportrar. Det här är inte vilken träningsmatch som helst. Vi fick redan från start bevittna ett helt annat matchtempo och intensitet jämfört med de två tidigare matcherna. Båda lagen stod för fina spelvändningar och när ytorna väl fanns så trampade man loss ordentligt.

För Uniteds del handlade det i sedvanlig ordning främst om Marcus Rashford. Rashford är omställningsspelaren som gillar dessa typer av spelvändningar när han får yta att springa på. Problemet var bara att han till en början ställdes mot Kyle Walker som även han besitter en enorm snabbhet.

Istället fick United ägna sig åt att tråckla sig igenom centralt, alternativt utnyttja Antonio Valencias förträffliga överlappningar. Dessutom avlossades ett gäng långskott. Det var United som skapade de främsta chanserna inledningsvis men City åt sig sakta in i matchen. Sterling hade ett farligt skott utifrån som tvingade De Gea till en svettig räddning.

Victor Nilsson Lindelöf som så långt in i matchen hade haft bra kontroll på Sergio Aguero slarvade sedan en bit in i halvleken. Ett uppspel som inte nådde fram till Ander Herrera kunde bli kostsamt då City omedelbart utnyttjade detta. Chris Smalling stod dock pall och blockade de två efterkommande avsluten.

När City skapade som mest straffade vi dem som mest. En fantastisk slagen långboll, från en otroligt bra, Paul Pogba letade sig fram till en djupledslöpande Romelu Lukaku. Ut från straffområdet gav sig Citys senaste målvaktsinvestering Ederson. Brassen hamnade helt snett, Lukaku nickade bollen förbi honom och placerade sedan distinkt in bollen i det tomma nätet från en snäv vinkel. 1-0 och handen bakom örat från Lukaku. Snyggt!

Bara minuten senare gav ytterligare en omställning utdelning. Denna gång var det Henrikh Mkhitaryan som drev fram bollen centralt och släppte ut bollen till höger i exakt rätt ögonblick. Passningen gav Rashford ett friläge från högerkanten. Väl därifrån var han iskall och placerade behärskat in 2-0 intill den bortre stolpen.

Johannes Johansson | 03:58 Tweets och dylikt

Det har dividerats fram och tillbaks huruvida United kommer ställa upp med en 4-4-2 uppställning eller en 4-2-3-1-uppställning. Personligen tror jag Mourinho vill se ett tätt samarbete mellan Lukaku och Rashford i ett tvåmannaanfall. De offentliggjorda elvorna visar dock annat.

I övrigt har vi inte funnit särskilt mycket matnyttig information inför avspark. Vi bjuder här istället på ett litet axplock av vad som publicerats på Twitter den senaste timmen.

Johannes Johansson | 03:43 Det senaste från Mourinho

José Mourinho har pratat med MUTV inför matchen. Oklart huruvida intervjun ger någon ny information eller inte är upp till var och en att besvara. Han ser hur som helst fram emot en betydligt tuffare match och att vissa spelare kommer spela 60 minuter.

Johannes Johansson | 03:30 Startelvorna

Startelvorna har redan släppts och för Uniteds del kan det mycket väl handla om en 4-4-2-uppställning. Vi kan nämligen notera att både Marcus Rashford och Romelu Lukaku får chansen från start. Likaså får Victor Nilsson Lindelöf förtroendet från start i en elva som skulle kunna anses vara den starkaste Manchester United skulle kunna ställa på benen i nuläget. Det är egentligen bara Eric Bailly som åsidosatts ur en potentiell förstaelva.

För Manchester Citys del är det en mer mixad elva där ett antal ynglingar får förtroendet från start. Mest notabla är att nyförvärven Ederson och Kyle Walker kliver direkt in från start i första matchen.

Johannes Johansson | 03:21 Manchester-derby

Motståndarna denna nattmatch behöver knappast någon närmare presentation. Manchester City. City i en träningsmatch. Det är ju knappt man kan tro sina ögon. Fotbollen har verkligen blivit en business på alla sätt och vis. Har svårt att se de mest inbitna spelarna i de respektive föreningarna ta detta som en vänskapsmatch. Eller det är vad jag hoppas i alla fall.

Nu sitter vi alltså här mitt i natten igen och gör oss redo för ett Manchester-derby. Denna gång befinner sig United i Houston, Texas. Texas – är det inte väldigt varmt där? Jodå! Väderprognoserna visar mellan 30-35 grader. Det passar utmärkt för José Mourinho som bättrar på sin solbränna för var minut som går borta i Amerika.

Matchen spelas på NRG Stadium, till vardags NFL-laget Houston Texans hemmaarena, och den har en publikkapacitet på närmare 72,000. På konserter kan den utökas till runt 80,000. Arenan var bland annat värd för senaste upplagan av Super Bowl. Rent fotbollsmässigt spelas det främst landskamper och ”uppvisningsmatcher” som dagens batalj. United spelade faktiskt på NRG Stadium så sent som 2010. Då slogs MLS All Stars tillbaks med siffrorna 5-2 inför dryga 70,000 besökare.

På tal om Mourinho så har han bestämt sig för att ”förstaelvan” idag ska spela 60 minuter, och inte 45 minuter som de gjort de två inledande matcherna. Det troliga är att det blir elva olika spelare som startar idag respektive på söndag, men det hade varit lite intressant ifall han försökte börja spela samman en elva eller åtminstone några lagdelar inför framtiden.

Hur som helst vill jag se en kross av City såhär mitt i natten. Vore så skönt att klappa till dem rejält över fingrarna omgående. Föreställ er ett Lukaku-mål där han mosar in hela mittförsvaret plus målvakt och boll i mål. Eller att Rashford har lekstuga med allt och alla. Att Lindelöf styr försvaret med järnhand. Jag drömmer mig bort… Är det inte dags för avspark snart?!