Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

José Mourinho garanterar att David de Gea stannar i Manchester United

Embed from Getty Images

David de Gea kommer att spela för Manchester United säsongen 2017/18. Så mycket garanterade José Mourinho då han höll presskonferens inför Uniteds träningsmatch mot Real Madrid.

Mourinho uppdaterade också kring skadeläget. Luke Shaw, Ashley Young och Marcos Rojo är långtidsskadade. Först tillbaka ska Shaw vara, med en möjlig comeback i september. För Young är prognosen oktober. Rojos comeback dröjer till december eller januari.

I andra nyheter vann Uniteds juniorer med 1-0 mot Nordirlands U18-landslag.

Mourinho garanterar att De Gea stannar

En presskonferens inför en match mot Real Madrid genererar givetvis frågor om David de Geas framtid.

”Jag kan garantera att han inte lämnar den här säsongen. Det kan jag,” säger Mourinho.

”Min känsla är att det är svårt för honom att lämna. Det blir svårt för honom att lämna. För han är en väldigt ärlig kille, väldigt rak.

”Och… ni vet… han får… som… ni vet… Han kontaktades under lång tid. Klubbarna var nära. Sedan öppnade vi. För jag har alltid känslan när en spelare önskar att lämna, jag gillar inte att stoppa spelare. För i slutändan får du inte av dem vad du förväntar dig om de vill lämna och de inte lämnar. Så vi öppnade det och sedan bestämde de sig för att stänga och jag tror inte att känslan för honom är väldigt, väldigt bra.

”Och jag ser honom väldigt glad. Och fokuserad och jobbar hårdare än någonsin. För mig är det 100 procent att han stannar hos oss.”

Mourinho menar att Sergio Romeros fina form under förra säsongen har gjort De Gea bättre.

”Jag tycker att det bästa som kunde hända David var sättet som Romero spelade förra säsongen. För fram till dess var David tydligt det självklara valet. Efter vad Romero gjorde förra säsongen tränar och tänker David annorlunda. Och David är mycket bättre nu än förut.”

Vem som står i Champions League är inte givet. Det beror på olika faktorer, säger Mourinho. Att De Gea är den som står i Premier League uttalas inte men kan förutsättas.

Skadeläget: ”Ingen chans i början på Premier League [för Shaw, Young och Rojo]. Luke Shaw är den första som kommer tillbaka, Marcos kommer att vara den sista och Ashley i mitten. Jag skulle säga Luke september, Young oktober, Marcos december, även januari.”

Juniorerna vann mot Nordirland

Igår spelade Uniteds juniorer sin första träningsmatch för säsongen. Det blev en 1-0-seger mot Nordirlands juniorlandslag. Nishan Burkart gjorde Uniteds mål.

Supertalangen Mason Greenwood, bara 15 år gammal, ska ha gjort en riktigt bra match. Greenwood blir junior först nästa säsong men har goda möjligheter att få rikligt med speltid redan den här säsongen.