Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Bra insats av Martial; Bailly avstängd två matcher

Embed from Getty Images

Sent igår kväll spelade Manchester United och Real Madrid 1-1, vilket följdes av en straffläggning där tio straffar gav blott tre mål. Lyckligtvis stod United för två av dem, vilket gav segern.

José Mourinho mötte pressen efter matchen.

Första frågan gällde Anthony Martial och om insatser som den vid Uniteds spelmål är vad som kan göra honom till en användbar spelare för United: ”Exakt, men så klart vill vi ha mer jämnhet i hans talang. Jag tycker idag var positivt för honom, det var därför jag lät honom spela 90 minuter. Han njöt, han försökte och det är viktigt i såna här träningsmatcher, att försökte, vilket han gjorde. Så jag tycker det var bra för Anthony och hans självförtroende.

Ander Herrera gick av skadad, var det en rejäl skada? ”Åtminstone väldigt smärtsam, för om Ander går av måste det vara väldigt smärtsamt. Jag vill vänta och se hur det är, men jag säger också till spelarna att inte ta några risker i träningsmatcher. Om du känner något, att något är på väg, något litet – gå av. Resultatet är inte viktigt. Men det var väldigt smärtsamt, det hände precis framför bänken. Jag tror det var en dålig tackling. Kanske revben, kanske muskel, jag vet inte.

Om att det inte var fullsatt. ”Jag vet inte. Jag vet inte vad jag skall säga, kanske är söndag inte den bästa dagen i juli. Jag vet inte vad biljetterna kostade. Jag vet inte, Ronaldo var inte här. Jag vet inte, jag vet inte vad jag skall säga. Jag säger att jag tror publiken njöt, och en straffläggning är något väldigt amerikanske. De gillar de här typerna av beslut, så jag tror inte det var dåligt för publiken.

Om han är förvånad över den succé Zidane haft med Madrid senaste åren. ”Nej, nej, nej, nej, inte överraskad. Det har varit en bra period för Real, med vunna titlar. Fantastiska individuella kvalitéer. Fantastiska med bollen. Man kan diskutera den taktiska delen, är de bra, är de dåliga. Kan de vara bättre eller inte. Men deras individuella kvalitét med bollen är helt fantastisk, så jag är inte förvånad.

Tillbaks till Anthony, om att Mourinho förra säsongen ifrågasatte Martials fokus och vad som är nyckeln till att han skall bli en jämnare, bättre spelare. ”Han är en ung spelare, det finns fortfarande tid att lära och förbättra. Fortfarande tid att utvecklas. Och det är också hans personlighet, han tränar bättre än förut, han jobbar hårdare än förut. Det är en fråga om att få fram hans talang oftare.

Om reseschemat och ifall det ställer till problem. ”Nej, nej, nej. För oss är det inte så mycket resande. Vi lyckades ordna försäsongen på ett sätt så att vi är baserade i Los Angeles under 15 dagar, vilket är fantastiskt att hela tiden bo på samma hotell och träna på samma träningsanläggning. Flygturerna var lugna, korta turer till Real Salt Lake, Houston var inga problem och nu är vi på väg hem. Nu åker vi till [Washington] DC och det är halvvägs hem, nästan. Och i jetlag-termer är det halvvägs hem, så de kommande tre dagarna i DC är inget problem, de är bara bra för oss på väg tillbaka [till England]. Och efter det har vi ytterligare två matcher, i Norge och Irland. Reser på samma dag, korta flygturer. Så jag är mycket nöjd med vår försäsong. Och om [Juan] Mata och Ander [Herrera] inte är några riktiga problem gällande skador skulle jag säga att vi haft en perfekt försäsong.

Det kom sedan en fråga på spanska, där Mourinho också svarade på samma språk. Undertecknads kunskaper i det spanska språket är dessvärre kriminellt låga, så exakt vad den handlade om är tyvärr oklart. Orden ”United”, ”Chelsea” och ”Morata” kunde jag dock urskilja, samt att Mourinho inledde svaret med ”no no”, så att det var något form av transfersnack om Morata som Mourinho bemötte får ses som troligt.

Bailly avstängd

Enligt Samuel Luckhurst, normalt sett en mindre trovärdig journalist på Manchester Evening News, har UEFA bekräftat att Eric Bailly kommer missa Supercupmatchen mot Real Madrid den 8 augusti, samt Uniteds första gruppspelsmatch i Champions League. Detta på grund av det röda kort han ådrog sig i andra semifinalen av vårens Europa League, som gjorde att han också missade finalen i Stockholm.

Då det även plockats upp av typ alla andra brittiska medier räknar vi med att Luckhurst denna gång talar sanning.