Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Inte en chans att Fellaini säljs, Matic vill komma; en dröm blev sann för McTominay

Igår vann Manchester United med 3-0 mot Vålerenga i den näst sista träningsmatchen inför säsongen 2017/18. Marouane Fellaini, Romelu Lukaku och Scott McTominay gjorde Uniteds mål.

Matchen i all ära. Rubrikerna snoddes istället av silly season-rapportering. Nemanja Matic förväntas bli Manchester United-spelare idag. De rykten som placerar Fellaini i Galatasaray förkastades emellertid som nonsens av José Mourinho.

Mourinhos presskonferens: Fellaini, Matic, Lukaku, Lindelöf

”Jag är [nöjd]. Jag tackar Ronny [Deila, Vålerengas tränare] och hans grabbar för matchen de gav oss. Jag tackar domaren, för de hade också en väldigt professionell träningssession. Givetvis Champions League-domare, av högsta kvalitet,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

”Det var bra för oss. En bra plan, en välorganiserad motståndare, som försökte spela bakifrån. Bra för oss efter USA, matcher, resande, jetlag, en bra match för oss där jag kunde spela varje spelare i 45 minuter. Ett steg till. Nu lite vila, sedan Sampdoria och sedan börjar den officiella säsongen.

”Hittills inga skador, så låt oss se om vi kan börja den officiella säsongen så här positivt.”

Går Fellaini till Galatasaray? ”Det är lättare för Galatasaray att få mig än Marouane. Så om de behöver en manager kan de försöka och de har en chans. Men Marouane? Glöm det! Han är för viktig för mig.”

Är Matic på ingång? ”Jag väntar på nyheter. Jag vet att han vill det väldigt mycket. När en spelare vill det väldigt mycket är chansen större. Chansen är större. Så jag tror att vi har en chans. Men i fotboll, tills det är officiellt, jag har sett så mycket hända, jag vägrar att säga mer än jag säger nu.”

Han har setts på träningsanläggningen idag… ”Jag vet inte, för jag var inte där. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Nummer 31 är ett ledigt nummer. Det var Schweinsteigers, det är ledigt. Vi har några lediga nummer.”

Mål för Lukaku igen: ”Det är trevligt. Anfallare gillar att göra mål. Det är inte viktigt för mig, men det är antagligen viktigt för honom, för hans självförtroende. Anfallare gillar att göra mål, vi managers är ofta nöjda med dem även när de inte gör mål, för sättet som de deltar i lagets organisation.”

Om Lindelöf: ”Steg för steg. Steg för steg. Benfica är en enorm klubb. Jag tycker alltid att spelare som kommer från Benfica är redo, för Benfica är en stor klubb och ansvaret att spela för Benfica gör spelare redo. Men den portugisiska ligan är annorlunda, har andra kvaliteter. Benfica är ett av de dominerande lagen, så han är van att spela mer med bollen än utan bollen.

”Så han behöver tid och vi kommer att ge honom tid. Manchester United är en enorm klubb med enormt ansvar, Premier League är likadant. Så låt oss ge honom tid. Men jag är nöjd med vad han gör steg för steg.”

Om kommentarer från Conte: ”Jag vet inte. Jag kunde svara på många olika sätt. Men jag kommer inte att förlora mitt hår för att prata om Antonio Conte.” Conte har sagt att han vill undvika en Mourinhosäsong i Chelsea.

Bolt och två anfallare: En reporter spelar upp ett klipp där Usain Bolt förklarar att han vill att United ska spela offensivare och med två anfallare. Mourinho ger inte mycket för detta: ”Av någon anledning är han etta i världen på 100 meter.”

En dröm blev sann för Scott McTominay

Scott McTominay skrev igår in sig i historieböckerna som målskytt för Manchester United. Han var förstås lycklig efteråt.

”Givetvis är det en otrolig känsla för mig. Att följa med a-laget och spela matcher med dem under försäsongen och givetvis få göra mitt första a-lagsmål, det är den bästa känslan i världen. Det är den bästa stunden i mitt liv! Jag vill bara ha mer av det här. Det är det här du jobbar för varenda dag. Jag ska bara njuta nu och pusha ännu mer.”

Om målet: ”Bollen bara föll till mig, en tursam studs och sen har du bara skruvat in den i bortre hörnet. Det var briljant, det var den bästa känslan!”

Herrera gjorde comeback, prisades av supporterklubben

Ander Herrera har utsetts till säsongens bästa spelare av Manchester United Supporters Club Scandinavia. Han fick ta emot pris inför gårdagens match.

Herrera var också nöjd att vara tillbaka i spel, efter en lättare skada i USA.

Juniorernas spelschema klart

Spelschemat för Manchester Uniteds juniorer är nu klart. Ligaspelet inleds med en bortamatch mot West Brom den 19 augusti. Den första hemmamatchen är mot Stoke fredagen den 25 augusti.

Som så ofta har upplägget för juniorernas liga förändras. Tyvärr är det den här gången en markant försämring. Precis som de senaste säsongerna delas de 24 lagen (vars akademier uppfyller kraven) in i två grupper om 12 lag. Alla möter alla två gånger. De senaste säsongerna följde sedan en slutspelsgrupp med ytterligare sju matcher, denna är nu skrotad. Istället kommer ettan i den norra gruppen (där United spelar) och ettan i den södra gruppen att mötas i en ren final.

Sammantaget innebär det färre matcher och färre matcher mot likvärdigt motstånd.

Förutom ligaspelet ska Uniteds juniorer den här säsongen även spela Uefa Youth League (en U19-turnering) och som alltid FA Youth Cup. I Uefa Youth League väntar först ett gruppspel mot samma motståndare som United möter i Champions League och sedan förhoppningsvis också slutspel.

Elva år med Carrick

Idag har Michael Carrick varit Manchester United-spelare i elva år.