Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata donerar lön; Pogba, Zlatan och Mkhitaryan nominerade; Pereira hoppas få chansen

Juan Mata har idag tagit ytterligare ett steg för att etablera sig som fotbollens trevligaste person. Samtidigt hoppas Andreas Pereira att han ska få chansen på Manchester Uniteds mittfält. Vidare noteras att tre Unitedspelare har nominerats till priset som årets spelare i Europa League.

Mata donerar lön, hoppas att andra följer efter

Juan Mata har idag meddelat att han från och med nu kommer att donera en procent av sin lön till välgörenhetsorganisationen Common Goal. Samtidigt uppmanar han andra spelare att följa efter.

”Så från och med idag lovar jag att ge en procent av min lön till Common Goal, en kollektiv fond – som drivs av prisvinnande NGO streetfootballworld – som stöttar fotbollsvälgörenhet världen runt. Det är en liten gest men om den delas kan den förändra världen,” skriver Mata.

”Jag ber mina kollegor som professionella fotbollsspelare att sluta upp med mig och bilda en startelva för Common Goal. Tillsammans kan vi skapa en rörelse som baseras på delade värden som kan bli en integrerad del i hela fotbollsindustrin – för evigt.

”Jag går först i detta, men jag vill inte vara ensam.”

Zlatan, Mkhitaryan och Pogba nominerade

Uefa har idag meddelat att Manchester United-trion Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan och Paul Pogba är nominerade till priset som säsongens bästa spelare i Europa League. Vinnaren kommer att meddelas i samband med att gruppspelet i Europa League lottas den 25 augusti.

De tre Unitedspelarna fick flest poäng i en omröstning bland tränare och journalister. Marcus Rashford kom sexa i omröstningen och Ander Herrera delade sjundeplatsen med Ajax Davy Klaassen (nu i Everton).

Pereira hoppas få chansen

”Jag har haft en bra försäsong, jag har visat att jag lärde mig under min tid på lån och jag har också mer att visa,” säger Andreas Pereira till ESPN.

”Jag ser framför mig att jag stannar. Jag vill spela fotboll och spela minuter för United.”

Conte: Fråga klubben om Matic

Antonio Conte har idag hållit presskonferens inför Community Shield. Chelseas manager fick förstås en fråga om försäljningen av Nemanja Matic till Manchester United men han skickade raskt frågan vidare. ”Du måste fråga klubben om det här.”

Om Neymar, PSG och financial fair play

Neymars övergång från stackars Barcelona till hemska PSG har förstås vållat stor debatt. Många undrar hur övergången kan vara möjlig med tanke på financial fair play-reglerna. Bland de som undrar återfinns Barcelona, som i ett uttalande (eller kommuniké, som det heter om du lever i villfarelsen att du är mer än en klubb) säger att de ska tjalla till Uefa.

Huruvida PSG:s värvning av Neymar har varit regelrätt… Ja, det återstår att se. Tyvärr dröjer svaret. Inte förrän efter den här säsongen kommer vi att få ett första svar. Då ska Uefa granska PSG:s räkenskaper. Enligt financial fair play-reglerna får en klubb som mest göra en förlust på 30 miljoner euro på en säsong.

PSG kommer emellertid, precis som alla fotbollsklubbar, att i sin räkenskaper dela upp övergångssumman över hela spelarens kontraktstid. Därmed kommer vi att ha ett definitivt svar först om fem år.

Juniorerna till Holland

Manchester Uniteds juniorer har den här helgen rest till Holland för att spela i Otten Cup.

Ingen Angel Gomes i truppen, vilket ska vara för att han är med reservlaget. Men jag har också sett rapporter som säger att Gomes är skadad och han har inte medverkat under försäsongen, varken med reserverna eller juniorerna.

Däremot är U16-spelarna Teden Mengi, Anthony Elanga och Mason Greenwood med i truppen.

Grattis Valencia

Idag säger vi grattis till Antonio Valencia som firar födelsedag.