Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubbens resor

Förhöjd säkerhet på Old Trafford, räkna med längre köer

Inför säsongen 2017/18 meddelar Manchester United på sin hemsida att nya säkerhetsprocedurer är på plats inför matcherna på Old Trafford. Primärt handlar det om utökade kontroller och United noterar att det sannolikt kommer leda till längre köer.

Vidare gäller nya restriktioner för att ta in väskor på arenan.

Supportrar uppmanas därför att ta sig till arenan i god tid före avspark. United rekommenderar att supportrar beger sig till ingången senast en timme före avspark. Om du kommer en halvtimme före match bedöms det som troligt att du missar avsparken.

Väskor:

  • Den som vill ta med sig en väska in på arenan bör notera att det nu finns en uttalad maxstorlek: 20 x 15 x 5 cm.
  • Ett undantag här är påsar från Megastore, som får tas in på arenan givet att de ryms under sätet och att de endast innehåller produkter från Megastore.
  • Undantag gäller också för nödvändig medicinsk utrustning samt barnavårdsprodukter.
  • Bag drop: För större väskor kommer det att finnas två områden, nära Ticket Office (N1 car park, parkeringsplatsen vid Sir Alex Ferguson Stand) och på parkeringsplatsen vid östra läktaren (E2 car park). Dessa utrymmen kommer att vara bemannade under hela matchen men givetvis kan det förväntas ta ganska lång tid att lämna väskor. Den som vill lämna in en väska rekommenderas att göra det senast två timmar före avspark.

Förbjudet att ta in på arenan:

  • Laptops
  • Tablets
  • Kameror med stor kropp
  • Samt diverse annat, som verktyg och vapen

Tillåtna objekt:

  • Kompaktkameror (måste rymmas i en ficka)

En fullständig lista på vad som är tillåtet och förbjudet att ta in på arenan finns i en PDF på Uniteds hemsida.

Läs mer på Uniteds hemsida.