Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Juniorerna avslutade försäsongen med Otten Cup

Manchester United har deltagit i ungdomsturneringen Otten Cup i Eindhoven. Matcherna spelas 2×30 minuter och i turneringen deltog sammanlagt åtta U19-lag och United slutade på en sjätte plats. Samtidigt har även reserverna och U18 gjort träningsmatcher.

United kom till spel med en ganska ung trupp i den numera, för Uniteds del, traditionella försäsongsturneringen Otten Cup. Bland annat saknades stjärnor som Angel Gomes, Tahith Chong och Callum Gribbin. United inledde fredagens spel mot Cruzeiro från Brasilien. Nishan Burkart gav United ledningen innan Lee O’Connor, för dagen spelande som ytterback, slog till med ett solomål i matchens slutskede.

United ställdes sedan mot Borussia Mönchengladbasch, tyskarna tog ledningen tidigt med 1-0, ett resultat som stod sig matchen ut. I nästa match väntade Inter, matchen såg ut att sluta mållös men italienarna slog till snabbt och gjorde tre sena mål och kunde ta en klar seger till slut.

United fick sedan efter en dålig lördag spela placeringsmatch mot Anderlecht. Det gällde att komma femma eller sexa. United hade det tungt och var tämligen chanslösa mot Anderlecht som tidigt tog ledningen med 1-0, belgarna avgjorde sedan definitivt matchen med 2-0 en bit i andra halvlek och United slutade på en sjätteplats.

Det vi tar med oss är en erfarenhet för detta unga lag, som i mångt och mycket var upp till två år yngre än de flesta motståndarna och sådant märkt förstås. Men de nya spelarna i klubben fick visa upp sig och chansen att lära känna sina nya klubbkamrater lite närmare. Viktigt att Nishan Burkart hittade målet direkt också, strikern kan bli en nyckel för U18 denna säsong då det var lite av en svag punkt förra säsongen.

United:: Ilias Moutha-Sebtaoui, James Thompson;  Dishon Bernard, Max Dunne, Luca Ercolani, Ethan Laird, Lee O’Connor, Harry Spratt, Brandon Williams; Aidan Barlow, Anthony Elanga, Jimmy Garner, Dylan Levitt, Teden Mengi, Dion McGhee; Millen Baars, D’Mani Bughail-Mellor, Nishan Burkart, Mason Greenwood.

Träningsmatch för reserverna

Uniteds reservlag har hunnit med en träningsmatch också, den spelades mot Oldham och Callum Gribbin visar att målformen håller i sig och gjorde matchens enda mål. Glädjande var också att James Wilson gjorde 45 minuter.

United: O’Hara; Riley (Buffonge 52), Williams (Warren 64), Borthwick-Jackson, Mitchell; Kehinde, Willock, Hamilton, Dearnley; Gribbin (Scott 80); Wilson (Olosunde 46).

U18 vann mot Lincoln City

Även U18 hann med en match innan Otten Cup. Den spelades mot Lincoln City. United kom till spel med ett mycket ungt och orutinerat lag, där endast O’Connor och Sebtaoui var ordinarie förra säsongen. Det var också två nya spelare förstås som satte sitt avtryck på matchen, Brandon Williams och Millen Baars var dessa som också stod för målen i slutet av matchen.

United: Sebtaoui (Thompson 60); Laird, Dunne (Barrett 60), Bernard, Spratt; Bughail (Greenwood 74), Levitt (Baars 74), O’Connor (Garner 60), Baars (Williams 60); Greenwood (McGhee 60); Burkart (Martinelli 60).

Nu börjar säsongerna närma sig för både U18 och reserverna, dessutom kommer United spela med ett U19-lag i UEFA Youth League. Det kommer bli oerhört spännande att följa.