Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Borthwick-Jackson till Leeds på lån

Uniteds försvarstalang Camreon Borthwick-Jackson lånas ut till Championshipklubben Leeds United. Lånet sträcker sig över hela säsongen.

Den 20-årige ytterbacken föddes i Manchester och debuterade i Uniteds U21-lag redan som 16-åring. Men det var säsongen 2015/2016 som folk fick upp ögonen för honom då Louis Van Gaal bytte in Borthwick-Jackson hemma mot West Bromwich den 7 november.

Han fick sedan stort förtroende av holländaren och noterades för 14 matcher i Uniteds a-lag den säsongen. När Borthwick-Jackson sedan skulle ta nästa steg i utvecklingen, och regelbunden speltid, så slutade hans lånesejour i Wolverhampton på ett katastrofalt sätt, där han endast gjorde sju matcher och var petad under hela våren.

Detta blir förstås en ny chans för vänsterbacken att ta ett stort kliv mot en framtid i Manchester United. Enligt rapporter fanns intresse från Ajax att låna Borthwick-Jackson, men han själv bedömde att chansen till speltid var större i Leeds.

Att det blir just Leeds, en av Uniteds största rivaler, är intressant i sig. Personligen är jag inte särskilt förtjust i det. Men nu är det bara att hoppas att det går bra honom personligen. Han kommer att bära tröja nummer 3 på ryggen och vi önskar honom förstås lycka till och att han återvänder till United som en bättre spelare!