Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tweets och sånt: Behöver du skjuts imorgon?

Efter en alldeles, alldeles för lång sommar är det äntligen dags för fotboll igen. Den här veckan ska Manchester United spela inte mindre än två fotbollsmatcher. Och inte såna där träningsmatcher utan riktiga fotbollsmatcher med domare och allt. Det firar vi med ett nytt avsnitt i serien Tweets och sånt.

Vi börjar i det förflutna, det är ju aldrig för sent att bli nostalgisk. Måhända känner du till att Wayne Rooney lämnade United för Everton i somras. Gör du inte det så… ja, kul att du har hittat hit! Rooney lämnade Manchester United som klubbens bästa målskytt någonsin men det är ingen tvekan om att han var som allra bäst på Twitter.

Som den skarpögde noterar har tweetsen några år på nacken. Liksom hans fotbollsspelande har Rooney sitt bästa twittrande bakom sig.

Är ni trötta på Rooney? Bra! då tar vi den där gången när han skulle beskriva Bend It Like Beckham.

Mer Rooney? Givetvis!

Så blev Rooney en Evertonspelare igen. Han inledde med att låta den nya managern vänta. Gäller ju att visa vem som verkligen bestämmer.

Så över till något annat… Erm…

Nä, nu får det faktiskt vara nog med Rooney.

I Nordirland görs silly season lite mer silly än på vissa andra ställen.

Rangers är en skotsk fotbollsklubb. De brukade vara ganska bra på fotboll (om en nu erkänner den nya inkarnationen som den gamla klubben). Nu för tiden? Tja…

Tur att Rangers manager Pedro Caixinha är en klok man. Annars hade han ju inför matchen kunnat råka säga något korkat som att ”det är otänkbart [att Rangers ska åka ut], givetvis är det så”.

Under sommaren stannade Jesse Lingard till hos en grupp barn.

Reading förlängde med Jaap Stam. Det firade de med en video.

Henrikh Mkhitaryan firade ett år som Manchester United-spelare.

David de Geas farfar/morfar firade 90 år. Ja, inte som Manchester United-spelare, förstås. Så länge höll ju inte ens Ryan Giggs på. Men som människa.

Manchester United värvade Romelu Lukaku. Irish Herald hade lite otur när de skulle bildsätta det.

Southampton annonserade en värvning. Tror jag.

Arsenal värvade en anfallare. Han gjorde mål i debuten. När den obligatoriska hybrisen skulle håna var dock Arsenalsupportrarna först framme.

Mer Arsenal?

Ja, om det nu inte var en uppriktig tweet förstås. Till och med SVT tror ju på myten om att övergångssummor kan betalas med tröjförsäljning.

Den största övergången under sommaren var då Lukaku skrev på för Manchester United. En annan övergång var Neymar till PSG. Ska vi tro på tidningarna i Katalonien så kunde Neymar ha hamnat i United men ägarna ville inte hosta upp stålarna. Ja, de har väl fullt upp med att stoppa klubbens pengar i egen ficka.

Chris Smalling är ingen Phil Jones men ingen ska anklaga honom för att inte försöka.

Och ja…

https://twitter.com/Priya8Ramesh/status/889232117401395200?s=09

United försäsongstränade i USA. Uppenbart är att de lära sig hur beer pong går till. Tips: om sporten har beer i namnet kan sporten inte spelas utan beer.

Bolton levererade en startelva.

Andy Cole kräver att Romelu Lukaku och Marcus Rashford ska matcha ett annat anfallspar som spelade i nummer 9 och nummer 19.

För Victor Lindelöf är det hotellivet som gäller.

Så ska vi väl avsluta med… ja, Wayne Rooney förstås!