Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Real Madrid – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United fick ge sig med 2-1 mot Real Madrid i UEFA:s Super Cup anno 2017. Efter en temperatur- och spelmässigt svettig match är det dags för de första spelarbetygen anno säsongen 2017-18.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Spanjoren får möta klubben han var ett fax ifrån och gör en fullt godkänd insats. Kan inte lastas för något av målen och står för ett par riktigt bra reflexräddningar i andra. Lider av att inte ha en samspelt backlinje framför sig.

Antonio Valencia: 6

Får bära kaptensbindeln när Michael Carrick återfanns på bänken och är kanske bäst i backlinjen denna afton. Får igång högerkanten men mattas i andra halvlek.

Victor Lindelöf: 5

Första tävlingsmatchen för Lindelöf och det bredvid en kille som antagligen inte är hans mittbackspartner under större delen av säsongen. Kan inte göra mycket på 1-0 och är liksom övriga backlinjen statist vid 2-0. Finns att jobba på.

Chris Smalling: 5

Ställs mot Benzema och har väl i ärlighetens namn, precis som Lindelöf, inte mycket att göra på 1-0. Blir för passiv på 2-0 även om Isco står för en bra individuell prestation. Hade behövt ett bättre genrep med tanke på säsongstarten.

Matteo Darmian: 5

Italienaren fick chansen till vänster i backlinjen. Tog han den? Njae. På hälarna flera gånger defensivt medan offensiven, som ska vara hans styrka gentemot Blind blev lidande. Uniteds vänsterkant var sannerligen ingen höjdare i första.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 46′. Största utropstecknet från start. Lingard trivdes inte alls i rollen ute till vänster och spelade med all sannolikhet sig bort från en startplats under säsongsupptakten. Varnad och utbytt i paus. Helt korrekt, gånger två.

Nemanja Matic: 6

Första tävlingsmatchen i röd tröja för serben. Uppoffrande spel och bäst på Uniteds mittfält för kvällen. Sätter in tacklingar och agerar rivjärn. Lite vårdlös stundtals. Får passningspoäng på reduceringen. Om vi snackar hockeyspråk.

Ander Herrera: 4,5

Utbytt 56′. Har spanjoren tänkt aspirera på en permanent startplats och en kaptensbindel denna säsong måste det vara bättre än mot Real. Anonym, osäker och darrig. Duger inte.

Paul Pogba: 5,5

Ska ju leda mittfältet mot lag som Real. Gör det inte och hamnar i skuggan av Matic denna afton. Har ett par avslut men står också för ett antal grova missar. Måste upp ett antal snäpp till på söndag.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Inte helt bekväm i rollen ikväll. Hittar inte fram till Lukaku på det sätt som vi utgår från att tanken var från början. Faller ur ramen i andra halvlek och kunde ha blivit utbytt.

Romelu Lukaku: 6

Gör man mål i första tävlingsmatchen för United är det i sig godkänt. Lider av att han inte får bollar att jobba med men borde samtidigt ha satt minst ett till. Missen efter att Navas stött ut Pogbas nick är i grövsta laget.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 46′. Rashford kommer in och bidrar med fart framåt under andra halvlek. Delaktig i uppbyggnadsfasen vid reduceringen. Borde ha kvitterat när läget kom mot Navas. Startar mot West Ham.

Marouane Fellaini: 6

Inbytt 56′. Fellaini ersatte en synnerligen blek Herrera och överglänste honom. Tog för sig relativt bra och satte in sin kroppstyngd i närkampsspelet. Fick ett jack i pannan som gav en hel del stopptid. Företagsam.