Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Fosu-Mensah lånas ut till Crystal Palace

Uniteds unga försvarare Timothy Fosu-Mensah lånas ut till Crystal Palace. Lånet sträcker sig över hela säsongen. Precis som i United har han fått nummer 24.

19-årige Timothy Fosu-Mensah kom till United som 16-åring från Ajax. Fosu-Mensah är född i Amsterdam men har ghananska föräldrar. Han kom till United med ett rykte som en jättetalang och han har verkligen aldrig visat något annat än att han är det. Han slog sig in i Uniteds U18-lag tämligen omgående och har enbart fortsatt att imponera. Debuten i Uniteds a-lag lät sig inte vänta särskilt länge då han fick debutera mot Arsenal i februari 2016, då han nyligen fyllt 18 år.

Fosu-Mensah är mångsidig och har använts över hela backlinjen samt på det inre mittfältet i ungdomslagen. Det är egentligen oklart var han i framtiden kommer att prestera bäst, men klart är att Mourinho i nuläget föredrar honom som högerback, där han också fick rikt med speltid under försäsongen. Fosu-Mensah har enorm potential men skulle må bra av att spela regelbundet då han till och från kan agera väldigt orutinerat så ett lån till Crystal Palace, med den holländske managern Frank De Boer, torde passa honom bra.

Vi önskar givetvis honom lycka till!